reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam,

wczoraj, tj. 4.04 moja żona urodziła ślicznego chłopca :) waży 3990 g, a poród jak na pierwszy raz trwał bardzo krótko - około 5 godzin. Mama i Michałek leżą jeszcze w szpitalu, więc piszę w jej imieniu.

JZobacz załącznik 232646

Weszłam zoabaczyć co tam u Was a tu kolejna Dzidzia :-)

Ogromne gratulację dla dzielnej mamusi i dumnego taty a Michałek jest naprawdę śliczny :-)

reklama
Zajrzałam w wolnej chwili by sprawdzić przyrost naturalny kwietnióweczek.Urodziły te najmniej spodziewane przyszłe mamusie :)
Poza tym cześć dziewczyny!
Mam nadzieję, że święta spokojnie Wam mijają. Ja dwa dni przed walczyłam z przygotowaniami, wypieki,bigos, salatki, rybki itd.... a Wielkanoc do dzis spędzam o suchym chlebie i zapijam czarną herbatą...:-( Przeżywałam prawdziwe katusze z soboty na niedziele. Dosłownie lało się ze mnie górą i dołem. Dziś lepiej,ale żołądek strasznie boli. Nie wiem czy to oczyszczanie organizmu czy najzwyklejsze zatrucie pokarmowe. Chata pełna gości, a ja taka niedołężna:-(. Strasznie mnie to dołuje... do tego zamartwianie się o dziecko. Już sama nie wiem czy bezpieczniej mu jest w brzuchu czy lepiej by było go mieć przy sobie. Ryczeć się chce...

Agnieszka i Dagsilka powodzenia jutro i pamiętajcie o smsach!!!
trzymam kciuki żeby wszystko było szybko sprawnie i na temat :)

ja mam sie odezwać do lekarza pojutrze w środe po 15:00
więc jeszcze trochę w domu posiedzę

w ogóle u mnie dziś dolina, bo dzień terminu OM a objawów brak
- nie przeczyszcza mnie
- nie odszedł czop
- nawet skurczów dziś nie odczuwam
- tylko kręgosłup mi siada ale to nie bóle krzyżowe o ijak chodzę to ogólny ucisk na miednicę i parcie na jelita
Tymuś rusza się dziś o wiele mniej niż wczoraj ale to żaden miarodajny objaw

a co do bonusów tot akie hemoroidy mi wylazły że masakra
są na wierzchu i bardzo bolą :((

witam dziewczynki
za 1.5 godziny ide do szpitala bo jutro mam planowana cesarke.trzymajcie prosze kciuki.Czekam na Mikolaja!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam wszystkie i zycze tym niecierpliwym szybkiego rozpakowania

trzymamy kciuki!!!
pisz jak tylko będziesz mogła

Witam,

wczoraj, tj. 4.04 moja żona urodziła ślicznego chłopca :) waży 3990 g, a poród jak na pierwszy raz trwał bardzo krótko - około 5 godzin. Mama i Michałek leżą jeszcze w szpitalu, więc piszę w jej imieniu.

JZobacz załącznik 232646

a to niespodzianka super!!!

Cześć dziewczyny!
Rzadko się wypowiadałam na forum ale strałam sie być na bierząco. A teraz chciałam się pochwalić. 31.03 o 5.30 urodziłam swoją córeczkę która miala sie pojawić 3.04. Moje maleństwo przyszło na świat siłami natury bez znieczulenia. Ważyła 2870 i miała55cm no i 10/10 :-)
Jak na pierwszy poród trwał krótko ale bardzo intensywnie od momentu odejścia wód do porodu minęło 4,5 godziny. z czego w szpitalu 2,5 godziny (znaczy czas porodu). Niestety dla mnie był to duży wisiłek i popękały mi naczyńka w oczach i teraz wygladam jak z horroru :-) i straciłam dużo krwi i mam teraz anemię poporodową. Dostałam jednak tabletkii z żelazem i dojdę do siebie powolutku. Ważne żę Mała jest zdrowa :-)

Pozdrawiam i życzę reszcie mam i tym niedoszłym dużo radośći z pociech i lekkich porodów

Gratuluje nowym mamusiom!!!

Pauli
trzymam kciuki za jutrzejsze cc, juz niedlugo bedziesz trzymac w ramionach swojego ssaka :-)

Salamandra, moze TO juz bedzie dzis??

Witam się w deszczowy wieczór. U nas dziś nuda co za tym idzie móje marudzenia osiągnęło chyba zenitu:baffled:
Mam dość, wszytsko i wszyscy mnie denerwują chociaż wiem że nie ma żadnego powodu...
Dziś ostatni dzień przyjmuje leki ale wczoraj jak poczytałam to większość kobiet je przyjmująca przenosiła ciąże więc jakoś nie liczę na szybkie efekty. Wydaje mi się że Młodej lepiej było by już po tej stronie, bo mam mały brzuch a ona już taka malutka nie jest więc na pewno jej tam już bardzo ciasno. Ale jak pomyślę o porodzie to mi sie odechciewa i to tez mnie złości że już sama nie wiem czego chcę. Po prostu złapała mnie depresja przedporodowa:baffled: Poza tym myslałam że mojego m w końcu wykorzystam seksualnie ale on nei chcę tłumacząc się że się boi, że ona tam jest i on tak nie może a poza tym wydaje mi się że jak na mnie patrzy to mu się odechciewa-w sumie mu sie nie dziwie....:baffled: Naprawdę mam juz dość:-(

Widzę że nasze 40tygodniowe kwietniówki nadal bez zmian... Wam dziewczyny też bardzo współczuje. Ja tak narzeka nawet nie chcę myśleć jak wy musicie się czuć.... Jedynie mogę przesłać mase uścisków i życzyć wytrwałości, wiem łatwo się piszę....

Ponarzekałam może chociaż trochę humor mi się poprawi...

Kwiatuszku na "przyjemność" hemoroidów moge ci troszeczkę pomóc bo sama mam. Lekarz kazał kupić w aptece albo czopki homeopatyczne albo maść. Ja wybrałam maść. Nazywa się "Avenoc". Bardzo fajnie i dość szybko mi pomogła. Zmniejszyła ból i pozwoliła się wchłaniać hemoroidom. Także możesz spokojnie nabyć.
boiron-avenoc-masc_llarge.jpg

Smsy oczywiście będą. Dam znać co postanowili lekarze.

reklama
witam dziewczynki
za 1.5 godziny ide do szpitala bo jutro mam planowana cesarke.trzymajcie prosze kciuki.Czekam na Mikolaja!!!!!!!!!!!!

Pauli, pewnie już Cię tu nie ma, ale kciukasy za Was zaciskam !

Witam,
wczoraj, tj. 4.04 moja żona urodziła ślicznego chłopca :) waży 3990 g, a poród jak na pierwszy raz trwał bardzo krótko - około 5 godzin.

no to git majonez :-)

... a Wielkanoc do dzis spędzam o suchym chlebie i zapijam czarną herbatą...:-(

E.salamandra, Kwiatek - bidulki kochane, tulam mocno....

Cześć dziewczyny!
Rzadko się wypowiadałam na forum ale strałam sie być na bierząco. A teraz chciałam się pochwalić. 31.03 o 5.30 urodziłam swoją córeczkę która miala sie pojawić 3.04. Moje maleństwo przyszło na świat siłami natury bez znieczulenia. Ważyła 2870 i miała55cm no i 10/10 :-)

no proszę, gratulujemy :-)

Do góry