kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
Wronka śliczna Gwiazdeczka
ja jeszcze swoją pokażę chorowitkę, dodałam na zamkniętym
ja jeszcze swoją pokażę chorowitkę, dodałam na zamkniętym
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
część dziewczyny mam pytanie nie wiem o co chodzi ale moja ginka odmówiła mi wystawienia kolejnego zwolnienia do pracy - twierdzi że mi się już nie należy - czy to prawda że ZUS odlicza sobie 2 tygodniewstecz od macierzyńskiego od daty urodzenia dziecka ? (czyli że tak naprawdę zamiast 22 tygodni po urodzeniu jest 20?)
WESOŁEGO ALLELUJA !!!!! Smacznego jajeczka i szczęśliwych oraz szybkich porodów
Witajcie! Melduję się jako kolejna rozpakowana kwietniówka. Marysia przyszła na swiat 01.04, waży 4000g i mierzy 57cm. Jestesmy już w domku, mała ma lekką żółtaczkę, pozatym jak narazie tylko je i śpi. Zyczę wesołych i spokojnych świąt
aniez - dzieki bardzo za info:-)
zaczelam odciagac i w sumie nie wiem ile to sie odciaga? tak dlugo jak leci? a skad mam wiedziec czy nadal mi leci? jakos nie widze przez ten lakator czy mi nadal mleko leci czy nie... jeju jaki dep jestem odciagnelam 50ml i chyba narazie zostawie, boli to nawet troche... mala za godzine moze sie przebudzic to mam nadzieje ze bede miala mleko dla niej z piersi
po kazdym odciaganiu laktator sterylizowac czy wystarczy tylko umyc??
a z tym ZUS-em to pierwsze słyszę aby tak ZUS robił. Owszem można iść na macierzyński na dwa tyg wcześniej niż termin wg OM, ale nie jest to przymus w Polsce, a poza tym macierzyński w podstawie wynosi 20 tyg, a nie 22 tyg; po 20 tyg można (ale nie trzeba) wziąć 2 tyg urlopu fakultatywnego (może go wziąć matka albo ojciec dziecka), urlop ten przysługuje tylko bezpośrednio po urlopie macierzyńskim, niewykorzystany przepada. zrób tak jak napisała aniam idź do internisty po zwolnienie skoro nie chce gin to da Ci inny lekarz.