reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Paulka, chyba nie jedzie. Jesli jedzie, to znaczy ze boi sie przyznac i cicho siedzi :D Zartuje. Jasne, ze zadka z domu nie wystawi. Na szczescie prace ma 3 minuty spacerkiem od domu, wiec tam sobie moze siedziec, bo jakby co, to zdazy do domu dobiec. Sportowcem to juz od dawna nie jest, ale za to jest trenerem gimnastyki artystycznej. Dlatego w okresie wiosennym duzo podrozuje, bo co chwile sa jakies zawody albo obozy sportowe. Kazdy powod jest dobry, by dzieci wyrwac na kilka dni ze szkoly - w koncu zdaniem rzadu 160 dni nauki w roku, to o jakies 100 za duzo. Gdyby ktorac z Was chciala zakrzyknac - o jak dobrze Kostka bedzie miala prywatnego trenera gimnastyki, albo cos w tym stylu, mowie PO MOIM TRUPIE! Jakos nie wydaje mi sie zeby zdolnosc rozkladania nog pod kazdym mozliwym katem byla jej w zyciu bardzo potrzebna. Natomiast pierwsze kroki po porzuceniu pieluch, skierujemy do jakiegos dodzo. Niech sie dziecko uczy, jak komus dupe skopac.

Wczoraj w TV podano informacje, ze pewna czterolatka zniknela ze swojego pokoju. Po jakims czasie znaleziono jej zwloki w jakiejs torbie, w jej pokoju. Tajemnicze. Ciekawa jestem czy kiedykolwiek policja rozwiaze sprawe - taaaaaaa, a lyzka na to niemozliwe...

Wronka, on sie pyta czy slysze jakies dzwieki, pewnie mu o dzwonienie w uszach chodzi. Ja twierdze zawsze, ze jeszcze mi nie odbilo (choc wiele wskazuje na to, ze tak) i glosow ¨stamtad¨ nie slysze.

Do sasiadki przyjechala rodzina, siedza mi pod oknem i geby pruja. Jaka szkoda, ze moj pies to stworzenie niezwykle przyjazne...

reklama
Ja się przyznaję bez bicia ze jestem bliska histerii w takich sprawach wiec bardzo proszę jak któraś napisze że zaczęła rodzić to niech da też znać ze skończyła:sorry2: bo osiwieję...
No nic -zaczekam do 21 na wieści jakieś i uciekam

reklama
Dziewczynki dziekuję Wam za rady w sprawie tej wysypki!
Byliśmy u pediatry, choć wysypka zaczeła powoli zanikać - powiedziała nam, żeby to co zostało smarować Sudocremem.

Musieliśmy zrobić Małej test na poziom bilirubiny bo dalej ma lekko zażółconą buzię i gałki oczne. Boże jak ona płakała przy pobieraniu krwi :-( Ja tego nie mogłam znieść i stałam pod drzwiami a ją trzymał tatuś - po pobraniu od razu przystawiłam ją do piersi i się uspokoiła. To już chyba zawsze tak będzie że płacz mojego dziecka mnie będzie bolał jakby mi ktoś bebechy wyrywał:-:)-:)-(

Z dobrych wieści - Młoda znowu przytyła, łącznie od najniższej wagi z trzeciego dnia mamy +600 gram :-) Zaczyna się z małego kurczaka który ważył 2800 robić mały pulpet :-)

Do góry