reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Ello!

za jakies 3 godziny bede po wizycie u gina. I tak sobie mysle, na plaster ja tam ide? Znowu obmaca mi brzuch, zapyta czy slysze glosy, sprawdzi cisnienie i cos jeszcze i na tym sie skonczy. Oczywiscie nie zajrzy gdzie trzeba, bo pewnie moglby sie wystraszyc. Dobrze, ze przynajmniej nie kasuje foryuny. Tak sobie mysle, ze wsrod wielu wad i zalet, meksykanski system ma jedna wielgasna wade. Mianowicie, oni przez cala ciaze ani razu nie zagladaja ciezarowce miedzy nogi. Wiele ciaz przez to konczy sie przedwczesnie. Ilu kobietom udaloby sie oszczedzic bolu zwiazanego z poronieniem, gdyby na czas wykryto skracajaca sie szyjke i w pore zareagowano.
Nic to, moze w tym szalenstwie jest metoda. W koncu szacuje sie, ze jest 120 000 000 Meksykan (szacuje, bowiem tubylcy z jakichs powodow nie rejestruja dzieci - pewnie je rodza na organy, lub sprzedaja do nielegalnych adopcji), wiec jedno dziecko mniej czy wiecej nie robi im roznicy.

Tak mnie naszlo na refleksje.

hehehehehe się poplakałam:):):)....a jakie głosy niby masz słyszec???? Ty idziesz do psychaitry czy do gina????

Kici jesteś wielka!!!
Ja mam identyczny problem!!! Dziś dzwoniłam do gminy i powiedziałam,że jak zaraz ktoś nie przyjedzie to zgłoszę sprawę do gazety i o konkursie na wójta roku mogą zapomnieć!
Dziś godzinę kopała się u nas przed domem ciężarówka, przyszedł pan i poprosił abym samochód odtawiła bo nie może wyjechać i może po naszym podjeździe mu się uda, połamał nam płyty wjazdowe:wściekła/y: Teraz samochodu nie odstawię choćby się z 10 ciężarówek zakopało w tym bagnie(mąż go specjalnie z garażu wystawił aby nam po podjeździe nie jeździli)

Kochana jak wróciłam do domu po wizycie u lekarza to mym oczom ukazało się pole bitwy... nawieźli mi drogę... do połowy :-p i to nie to, że 30m nawieźli, a 30 zostawiali... nawieźli lewą stronę, a prawą nie... w dodatku nie ubili tego więc jest jeszcze bardziej grząsko niż było... no i jakieś cegły i... GRUDY ŚNIEGU!!!!! wystają z tego, więc jakbyśmy autkiem wjechali to jakbyśmy nie ugrzęźli to byśmy zaryli o cegły i uszkodzili podwozie :szok: jutro rano wstaje i dzwonię do gminy z groźbami... bo liczę na to, że oni po prostu odłożyli resztę na jutro...

Uff.. to się uspokoiłam, bo też już myślałam, że te skurcze w dole brzucha i pachwinach mogą sugerować poród.

kochana....mnie ciagnie w dole brzucha od jakiś trzech tyg. wczoraj maonka pisała,że ma takie wrażenie jakby córcia miała jej wyskoczyc, ja mam takie wrazenie od trzech tygodni i nic. lekarz sam powiedzial ze synek bardzo nisko...przez to mnie boli i żle mi się chodzi, ale nic poza tym...:(

Ostatnia edycja:
patrzcie sami:
9:00- mukolina- syrop 2ml,
zinnat- antybiotyk 5 ml (przechowywac w lodowce)
Pulmicort- pół ampułki rozrobić z 1 ml soli fizjologicznej i wykonać inhalacje
Berodual- 10 kropli plus 4 ml soli fizjologicznej i wykonac inhalacje

15:00- Acidolac- oslonowy- rozrobic jedna saszetke w malej ilosci wody i dac jej do wypicia z kieliszka
mukolina- 2 ml

21:00- Zinnat 5 ml
Pulmicort i Berodual- inhalacje jak wyżej
Claritine przeciwzapalny, 2,5 ml

w razie gorączki czopek nurofen

kurcze Kfiatek, ja nie wiem co Ty masz za pediatrę, ale Hani nie oszczędza.....liczę, że musisz wykonać 4 razy inhalację, co u takiego maluszka jest na pewno nie lada wyzwaniem..wiesz co, moja Laurka też tego pulmicortu się nawziewała, ale - tylko nie wiem od jakiego to jest wieku - można kupić taki pulmicort w tubie, że tylko jeden wziew i koniec. No a berodual to steryd jest i na rozszerzenie pęcherzyków płucnych działa, więc się zastanawiam, dlaczego pediatra nie oszczędza Twej małej w tej kwestii...no ale pewnie wie co robi... no i juz nie wspomne o zinnacie, na który moja Laurka też wymiotami i bólem brzuszka reagwała...niby antybyk dobry, ale okropny w użyciu...

a ja dziś smętna chodziłam pół dnia, wyspałam się w dzień i znów mi się chce spać, buuuu...jak ja nie lubie tych niedyspozycji w ciąży :-(

reklama
Martwię się o Maonkę:-(
mam nadzieję że jest tak szczęśliwa i zakochana w bobasie ze zapomniała o nas:sorry2:

Ella świetna decyzja:)

Ostatnia edycja:
Do góry