reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

a moze Maonka sobie jaja z nas robi primaaprillisowe? :)

patrze na ten swoj suwak, ze dzis narodziny mojego dziecka... i szmutno troche bo nic a nic sie nie rusza ( nadal wierze w porod sn)... no ale nic to... ktos musi od rana zamieszanie wprowadzac na bb i prowadzic male centrum dowodzenia :-)
Twój suwaczek też widac Ci dowcip dzisiaj strzelil

Witam i ja;-)
Maonka z terminem na 18-stego.. przeraziła mnie trochę.. Bo ja niby wciąż ostatnio 17.04. mam a rodzić jeszcze nie planuję;-)
Poza tym już dwa wieczory boli mnie dziwnie brzuch, ale tylko na dole po prawej strony, takie rwanie, ale nie w pachwinie tylko delikatnie wyżej. Od wczoraj mam też biegunkę, niezależnie od tego co zjem, a diety drastycznie nie zmieniam.. Może się organizm przygotowuje.. Cholera wie.. Niech ta Lenka jeszcze tam siedzi, bo 14-stego mam kontrolę regionu i nie mogę teraz rodzić, bo jutro część mebli przyjedzie, w następnym tygodniu krzesła.. Poza tym boję się chyba każdego dnia bardziej:-(

no to tak 14-tego po kontroli mozesz rodzic
taki ladny dzien na narodziny Lenki- imieniny Cioci Kwiatuszka :)

Ja bardzo się cieszę, że żaden rostęp się nie pojawił, ale tydzień/dwa przede mną... za to pępek paskudny. Taki żółto-fioletowy...mam wrażenie , że tam skóra się robi przeźroczysta

ja dzielnie walczylam z moimi na brzuchu kremem vichy, rozstępy ladnie zbladły a tu wczoraj tak jak szew który puszcza pocięgnęły do góry na filoteowo nowe!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

kwiatuszku duzo zdrowka dla coreczki niech zdrowieje szybciutko bo kto pojdzie jajeczka poswiecic???:-D

no wlasnie mi jej szkoda sama wybierala koszyczek, serwetke i farbki do jajek a teraz nawet tego nie zaniesie

:-( i wcale nie mam instynktu wicia gniazda aby się wziąć za pranie ciuszków, pieluch itd :no::no::no: ....nie wiem dziewczyny, jak Wy to robicie, że takiego powera macie....:confused::confused::confused:

ja w 36 mialam taki instynkt, dobrze go wykorzystalam i wszystko przygotowalam a w tym tygodniu w ktorym Ty jestes to już nic mi sie nie chcialo :)

reklama
na cycki padam....
coś mnie wzięło na porządki i tym sposobem mija cały dzień....
przemeblowałam ciuchy Piotera do innej szafki (to się chłopak zdziwi ) , poukładałam swoje, umyłam komode w dużym pokoju , wysprzatałam łazienke i zostala mi tylko kuchnia ale to za chwile....
musze złapać oddech....a jeszcze dziś wycieczka na zakupy nas czeka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tego boje się najbardziej

w poniedziałek mój Antonio obchodzi imieniny więc chyba dobrym pomyslem byloby gdyby się urodził tego dnia co Wy na to??Zreszta jak przystało w lany poniedziałek fajnie byłoby się zmoczyć wodami płodowymi:-D:-D:-D

u nas jakos same dolujace wiesci
po pierwsze maz zamontowal ta satelite "n" i cos nie moze sygnalu zlapac i sie dowiedzielismy w serwisie ze moze u nas cos zaslania i nie bedzie mozliwe miec ten sygnal :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie wiem jak to mozliwe w ogole...
i umowa podpisana na 13 miesiecy!!!!
przyjedzie serwisant o 17 i za 80 zl i zobaczy czy mamy szanse miec ta tv!!!

po drugie przyszlo pismo ze strazy miejskiej ze maz ma sie wstawic w sprawie przekroczenia predkosci co odnotowal radar, czyli 200 zl to minimum jak pisemko poszlo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

po 3 debet nam sie konczy a wyplata 10 kwietnia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

po 4- Hania urzadzila przedstawienie przy inhalatorze i rece opadaly bo sila nie mozna bo przeciez dziecko sie drze z zapaleniem krtani!!! moze sie udlawic nawet po takiej akcji... tfu tfu
antybiotyk jest w smaku niedobry bo to zinnat zawiesina i miala odruch wymiotny, wieczorem sie na niego juz pewnie nie nabierze po slodkim syropku i modle sie zeby nei wymotowala tym antybiotykiem
no i wlasnie usnela po zaaplikowaniu czopku bo znowu temperatura strzelila a tyle lekow dostala doustnie ze juz jej chcialam jakos inaczej ta goraczke zbic
bez kitu taki hormonogram rozpisalam na lodowce co kiedy podac ile mililitró ze szok jakbym poszla rodzic to bym sie martwila jak ona to przyjmuje od babci np.

patrzcie sami:
9:00- mukolina- syrop 2ml,
zinnat- antybiotyk 5 ml (przechowywac w lodowce)
Pulmicort- pół ampułki rozrobić z 1 ml soli fizjologicznej i wykonać inhalacje
Berodual- 10 kropli plus 4 ml soli fizjologicznej i wykonac inhalacje

15:00- Acidolac- oslonowy- rozrobic jedna saszetke w malej ilosci wody i dac jej do wypicia z kieliszka
mukolina- 2 ml

21:00- Zinnat 5 ml
Pulmicort i Berodual- inhalacje jak wyżej
Claritine przeciwzapalny, 2,5 ml

w razie gorączki czopek nurofen

kamisia z tego co wiem to razem musicie być. To samo moja przyszla szwagierka przechodzila i w sumie z corunia na zewnatrz juz 4 dnia byla ze wzgl na te rejestracje
i dlatego my wzielismy slub cywilny jak bylam w ciazy z Hania a jak miala 5 miesiecy to bylo weselicho i kosicleny

ja juz sie doczekac nie moge spacerkow, a tu ciagle pada... albo zimno strasznie brrr
wczoraj odpadl kikutek od pepuszka i dzis juz bylo pierwsze kapanie. polozna przyszla wczesniej wiec w poludnie kapalysmy malutka, ale sie fajnie czula w wodzie, chyba bedzie lubiala kapiele. acha i przytyla od poniedzialku 100 g, spoko, moja kruszynka kochana. babcia przyjechala i przywiozla jej takie sliczniutkie rzeczy, ubralam ja i wyglada teraz jak laleczka.

Witam was kochane:-) JA nadal w dwuaku.
U nas dzisiaj piękny, słoneczny dzień. Z samego rana pojechaliśmy z mężem na spowiedź i wyobraźcie sobie, że spędziliśmy w kościele 2,5 h. Mężuś stał w jednej kolejce a ja sobie siedziałam, po chyba 40 minutach ksiądz wyszedł z konfesjonału i sobie poszedł. No to trzeba było znów w kolejnej kolejce stawać. I kolejne 1,5 h. MASAKRA!!Cyba nas Bóg za coś pokarał:-)
Po spowiedzi na zakupki i do domu. Jak przyjechałam to byłam taka zmęczona, że masakra. A jeszcze na mieście spotkaliśmy kumpla mojego M i pytał się na kiedy mam termin, a mój M, że na pojutrze to gościu był w szoku: że sobie jeszcze tak śmigam bez problemu i tak w ogóle bezstresowo:-):-):-) Może to tylko tak wygląda ale ławtwo już nie jest.

Kupiłam sobie rzeczy świąteczne do stroika i już mam zrobiony własnoręcznie piękny wielkanocny stroik. Ale powiem wam, że nawet mi się myśleć nie chce w co ja się ubiorę na te święta. Z koszyczkiem nie mam zamiaru iść bo to u mnie na wiosce byłaby sensacja ale do rodzinki by się przydało jechać.. A nie mam nawet jakiejś fajnej spódnicy albo suienki:-(Zobaczymy jak będzie.

Miłego dnia życzę

Tak się pięknie słonecznie zrobiło, a ja muszę w domu..buuuu...:-:)-:)-:)-:)-:)-(
w poniedziałek mój Antonio obchodzi imieniny więc chyba dobrym pomyslem byloby gdyby się urodził tego dnia co Wy na to??Zreszta jak przystało w lany poniedziałek fajnie byłoby się zmoczyć wodami płodowymi:-D:-D:-D
Chcesz dziecku możliwość zbierania podwójnie prezentów odbierać, no wiesz...;-)

patrzcie sami:

15:00- Acidolac- oslonowy- rozrobic jedna saszetke w malej ilosci wody i dac jej do wypicia z kieliszka
mukolina- 2 ml

niezły arsenał Twoja córcia przyjmuje biedna. Aż nie do uwierzenia, bo przecież w domku jest, nie powinna tak łapać.
Ja też zawsze tak wszystko mamie rozpisywałam, jak do pracy chodziłam, tylko na opakowaniach (kiedyś cebion z vigantolem jej się pomylił, zaaplikowała Igorowi 10 kropli vit D:szok::szok:, na szczęście lekarka uspokoiła, że jednorazowo nic się nie stanie).

ja juz sie doczekac nie moge spacerkow, a tu ciagle pada... albo zimno strasznie brrr
wczoraj odpadl kikutek od pepuszka i dzis juz bylo pierwsze kapanie. polozna przyszla wczesniej wiec w poludnie kapalysmy malutka, ale sie fajnie czula w wodzie, chyba bedzie lubiala kapiele. acha i przytyla od poniedzialku 100 g, spoko, moja kruszynka kochana. babcia przyjechala i przywiozla jej takie sliczniutkie rzeczy, ubralam ja i wyglada teraz jak laleczka.

Justa to Ty ją pierwszy raz kąpałaś od urodzenia? :szok::szok::szok::szok:

u nas jakos same dolujace wiesci
po pierwsze maz zamontowal ta satelite "n" i cos nie moze sygnalu zlapac i sie dowiedzielismy w serwisie ze moze u nas cos zaslania i nie bedzie mozliwe miec ten sygnal :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie wiem jak to mozliwe w ogole...
i umowa podpisana na 13 miesiecy!!!!
przyjedzie serwisant o 17 i za 80 zl i zobaczy czy mamy szanse miec ta tv!!!

po drugie przyszlo pismo ze strazy miejskiej ze maz ma sie wstawic w sprawie przekroczenia predkosci co odnotowal radar, czyli 200 zl to minimum jak pisemko poszlo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

po 3 debet nam sie konczy a wyplata 10 kwietnia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

po 4- Hania urzadzila przedstawienie przy inhalatorze i rece opadaly bo sila nie mozna bo przeciez dziecko sie drze z zapaleniem krtani!!! moze sie udlawic nawet po takiej akcji... tfu tfu
antybiotyk jest w smaku niedobry bo to zinnat zawiesina i miala odruch wymiotny, wieczorem sie na niego juz pewnie nie nabierze po slodkim syropku i modle sie zeby nei wymotowala tym antybiotykiem
no i wlasnie usnela po zaaplikowaniu czopku bo znowu temperatura strzelila a tyle lekow dostala doustnie ze juz jej chcialam jakos inaczej ta goraczke zbic
bez kitu taki hormonogram rozpisalam na lodowce co kiedy podac ile mililitró ze szok jakbym poszla rodzic to bym sie martwila jak ona to przyjmuje od babci np.

patrzcie sami:

mukolina- 2 ml

i dlatego my wzielismy slub cywilny jak bylam w ciazy z Hania a jak miala 5 miesiecy to bylo weselicho i kosicleny
Kwiatuszku....ojej....faktycznie cos pechowy dzien masz. No iz dróweczka dla Hanulki. Moja Weronika godzine temu zasnęła, więc ewidentnie jej cos dolega, bo ona nigdy w dzień nie śpi, zresztą kaszel ma brzydki, taki "szczekający". Coś te nasze dziewczynki ostatnio razem chorują....

reklama
Oj Kwiatuszku niezłą baterię dostaje Hania...
Jaki masz inhalator?? taki że trzeba z buzią w nim siedzieć czy taki co paruje i nadstawia się nochal?? Bo może zrób tak jak ja robiłam jak byłam z Jankiem w szpitalu na wziewne zapalenie krtani. Puszczałam bajkę, brałam na kolana albo siedział w łóżeczku i inchalator pod nos. Jak nie chciał to wyłączałam bajkę... Miał wtedy półtorej roku...

Do góry