Dziekuje Ci najmocniej :-) jutro bede do nich dzwonila :-) jak sie umowie to dam znac no i oczywiscie po wizycie tez :-)Stronka tej przychodni to Abbey Street Clinic, Dublin - Witaj
Wiem ze mieli jakos zdres zmieniac, ale chyba dopieto w
pazdz, najlepiej zadz i sie zapytaj. Wizyte mozesz umowic przez internet albo dzwoniac do nich, jak Ci wygodniej. Moja lek to Monika Antepowicz. Kobieta jest naprawde spoko i nie spotkalam sie ze zla opinia o niej. Powodzenia, daj znac jak poszla wizyta
reklama
Coyote
Mama Gracjana i Mateusza!
gdzie Wy sie wszystkie podziałyscie???
Pewnie ze walcz!! Jak na pewno juz sama zauwazylas w tym kraju wiekszosc ludzi wiekszosc rzeczy olewa, w tym niestety pracownicy sluzby zdrowia takze, wiec czego sie nie wywalczy, tego sie nie dostanie Mam nadz ze wszystko bedzie ok!! A bylas prywatnie, czy w szpitalu?Witam po kilkudniowej przerwie!!!
Jak Wam pisalam wczesniej, na poczatku doktor obiecywal mi,ze zaloza mi szew na szyjke macicy w 13 tygodniu a wczoraj nagle glupia doktor mowi, ze beda monitorowac szyjke przyczym dala mi nastepne Usg na 6 pazdziernika a na kolejna wizyte za 6 tygodni!!! (...) Mongoly ale ja sie nie dam...Pojde z 2 tyg i powiem, ze chce miec szew w 13-14 tyg i ze nie chce czekac az zacznie mi sie skracac...
I nie dam sie jej zignorowac!!
Aha posiew z moczu idealny, wszystko w porzadku!
Jak dla mnie, nie ma problemu, poprzestawiaj tak, zeby mialo sens, a na pewno bedzie dobrze :-)dziewczyny, czy nie uwazacie,ze niektore tematy mozna spokojnie poruszyc na watku głównym?
Sandra, przepraszam jesli Cie uraże, ale mysle, ze temat cwiczen miesni kegla nie jest tyle rozciagliwy, zeby tworzyc dla niego nowy watek, owszem to jest wazny temat, ale spokojnie mozemy o tym pogadac na głównym. Zreszta i tak zaraz sie pojawią komentarze typu: znowu nowy wątek :-)
A swoja droga, to jakie sa na to cwiczenia, bo jakos zaniedbalam ten temat?
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Witam po kilkudniowej przerwie!!!
Pozdrawiam wszytskie dziewuszki i zycze zdrowka
Ja bylam wczoraj w szpitalu i u lekarza prowadzocego ciaze.Jestem troche podlamana.
Bo wszystko znow sie psuje.
Jak Wam pisalam wczesniej, na poczatku doktor obiecywal mi,ze zaloza mi szew na szyjke macicy w 13 tygodniu a wczoraj nagle glupia doktor mowi, ze beda monitorowac szyjke przyczym dala mi nastepne Usg na 6 pazdziernika a na kolejna wizyte za 6 tygodni!!!
Przeciez to niedorzeczne za 6 tyg to znow moze byc juz za pozno.
Powiedziala, ze jak tylko dostane znak,ze szyjka sie skraca to zaloza szew..moge sie na to zgodzic jesli Usg bede miala co tydzien ale nie co 4!!!Wybaczcie!!!
Dlatego wyszlam z gabinetu,powoli przemyslalam sobie co powiedziala do mnie i poszlam do recepcji po czym oklamalam pania od ustalania wizyt ,ze doktor kazala mi przyjsc za 2 tygodnie i potem znow za 2 tygodnie.Znow mnie igniruja i bagatelizuja.Nienawidze tej dziwnej mentalnosci tego kraju!
Nie nawidze tu mieskzac!Ahhhhh
Dlaczego...
Z dzidzia jest wszystko ok....Ledwie ja zobaczylam bo express Usg trwalo moze z 12 sec...Mongoly ale ja sie nie dam...Pojde z 2 tyg i powiem, ze chce miec szew w 13-14 tyg i ze nie chce czekac az zacznie mi sie skracac...
I nie dam sie jej zignorowac!!
Aha posiew z moczu idealny, wszystko w porzadku!
Ilona, a nie myslalas o prywatnych wizytach? Ja wiem, ze one cholernie duzo kosztuja, ale warto. Ja tutaj biegam do prywatnego lekarza, ktory jest na kazde moje zawolanie i robi co tylko sobie zazycze, bo jej place:-) Gdybym zdecydowala sie na panstwowa sluzbe zdrowia, nie dosc, ze musialabym zapomniec o z gory umawianych terminach, musialabym wystawac po kilka godzin w kolejce do rejestracji i kto wie, czy dostalabym numerek, pozniej kolejne kilka godzin w kolejce do doktora. Wizyty pewnie przyslugiwalyby mi raz na dwa miesiace Teraz place kupe kasy, ale jestem spokojna.
dziewczyny, czy nie uwazacie,ze niektore tematy mozna spokojnie poruszyc na watku głównym?
Sandra, przepraszam jesli Cie uraże, ale mysle, ze temat cwiczen miesni kegla nie jest tyle rozciagliwy, zeby tworzyc dla niego nowy watek, owszem to jest wazny temat, ale spokojnie mozemy o tym pogadac na głównym. Zreszta i tak zaraz sie pojawią komentarze typu: znowu nowy wątek :-)
Coyote, bierz sie do roboty:-) Tu jest milion watkow, ktore spokojnie mozna posklejac (jak na przyklad objawy ciazy i zachcianki w ciazy, pewnie cos tam jeszcze sie da dokleic ale nie chce mi sie tego sprawdzac - taki burdel ). Ja z tego calego balaganu ograniczam sie do glownego watku i tyle.
haha sprawdzilam - nie ma watku: objawy ciazy... Ale niewazne, jest za to mnostwo niekoniecznie potrzebnych, ktore byly poruszane na glownym, jak chociazby temat sportu w ciazy...
Ostatnia edycja:
Napisał Dagsila
witajcie,
ku mojemu wielkiemu zdziwieniu mój biust zaczą powoli amku dla dzidzi produkować.... byłam w wielkim szoku, kiedy mój mąz powiedział, ze coś cieknie z cycusia, bo wydaje mi sie ze to za wczesnie. jednak wszycy mówią, w tym lekarz, żeby sie nie martwić i tak już jest. zatem sie nie martwię, nabyłam wkładki laktacyjne, mąz skacze pod sufit z radości bo biust mam takiej wielkości jak matka bliźniaków w szczytowej formie laktacji
ja wogole jestem w szoku co ty tu wypisujesz, pierwszy raz cos takiego slysze, ja jestem prawie tak jak ty w ciazy, troche mi sie biust powiekszyl ale bez takich cudow zeby sie w pierwszym trymestrze zwiekszyl o 4 rozmiary!! i mleko cieknie dziewczyny, ktoras z was tez to ma??? w szoku jestem
witajcie,
ku mojemu wielkiemu zdziwieniu mój biust zaczą powoli amku dla dzidzi produkować.... byłam w wielkim szoku, kiedy mój mąz powiedział, ze coś cieknie z cycusia, bo wydaje mi sie ze to za wczesnie. jednak wszycy mówią, w tym lekarz, żeby sie nie martwić i tak już jest. zatem sie nie martwię, nabyłam wkładki laktacyjne, mąz skacze pod sufit z radości bo biust mam takiej wielkości jak matka bliźniaków w szczytowej formie laktacji
ja wogole jestem w szoku co ty tu wypisujesz, pierwszy raz cos takiego slysze, ja jestem prawie tak jak ty w ciazy, troche mi sie biust powiekszyl ale bez takich cudow zeby sie w pierwszym trymestrze zwiekszyl o 4 rozmiary!! i mleko cieknie dziewczyny, ktoras z was tez to ma??? w szoku jestem
dziewczyny, czy nie uwazacie,ze niektore tematy mozna spokojnie poruszyc na watku głównym?
No właśnie wlazłam i się załamałam I ZNOWY NOWY WATEK
Porzadki trza zrobić i tyle , bo teraz juz jest tyle watków a jak się urodza dzieci to co dopiero bedzie watki : pierwszy zabek , drugi trzeci , rzadka kupa
Tm gdzie pisze na wrześniu na pocz,atku było mniej wi,ecej tak
Główny taki jak teraz piszemy
Watek z przepisami i o jedzonku - można zawsze dac jakis fajny przepis może się komu przyda , cz co która je , na co ma ochote itp , wszystko w jednym
- wątek zakupowy - dla dzidzi , dla nas , linki fajne , foty rzeczy jakie sie kupiło itp
- mama u lekarza - czyli nasze wizyty , bo zawsze tez dobrze jak to jest w kupie , może ktoś coś potrzebego napisze i bedzie mozna znaleźć .
- wątek z listą mam ( przesyła się na priv do moda ) i wtedy jedna osoba robi taką liste i jest ładnie i slicznie
Zawsze mozna jeszcze coś fajnego zmontować wspólnymi siłami .
Do tego warto napisać jakis prosty regulamin , aby nowa osoba nie wchodziła i na dzień dobry nie zakładała watku .
Potem się pojawały : torby do szpitala , pielegnacja dzieci i tym podobne .
Przeczytałam wszystko ale tak już jestem padnieta że nie wiem co miałam komu napisac . Byłam cały dzień u kolezanki która ma 4 miesiecznego synka i mój dał mi w kośc na placu zabaw Dotarł do domu z cała piaskownica we włosach , do tego jeszcze zakupasy w tesco i padam
Ilona1985
Fanka BB :)
Ale dziewczyny ja chodze prywatnie ale do polskiego a oni ze szpitalem nie maja nic wspolnego..:-((
Napisał Dagsila
witajcie,
Ja tak nie miałam
Ale dziewczyny ja chodze prywatnie ale do polskiego a oni ze szpitalem nie maja nic wspolnego..:-((
A nie da rady zmienić tego lekarza ?Choć pewnie z tym trudno. Kurde ciśnij ich ile wlezie ... co za ludzie A nie mozesz przyleciec do Polszy i żeby tu Ci jakiś gin załozył . Jak masz taką możliwośc to chyba nie ma się co wachać
reklama
Katik
...jestem mamą...
jestem, odmeldowuje sie....
po pierwsze: Coyote- porzadki potrzebne od zaraz, nie wahaj sie ani minuty bo tez wydaje mi sie, ze troszke przesadzilysmy z balaganem
po drugie: Ilona - mysle, ze rob tak jak napisalas, na sile a moze skutecznie. Zreszta, wszystko pewnie sie wyprostuje na kolejnej wizycie....
po trzecie: wlasnie wrocilam od znajomej , jest dokladnie 7 dni dluzej w ciazy niz ja. I ja myslalam, ze mi piersi urosly, ale ona to ma o takie wlasnie kurde, tez bym chciala by mi sie tak powiekszyly
po czwarte: glod mi przeszedl, i jestem ogrooooomnie z tego powodu szczesliwa. Boze, alez to bylo uciazliwe, nigdy nie bylo wiadomo w kotrym momencie napadnie mnie przerazliwy glod i panika by cos zjesc...
po piate: do pracujacych - mamy weekend, a w zwiazku z tym spimy jutro ile sie da, i wypoczywamy hhhhhhhhuuuuuuuuurrrrrraaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
po pierwsze: Coyote- porzadki potrzebne od zaraz, nie wahaj sie ani minuty bo tez wydaje mi sie, ze troszke przesadzilysmy z balaganem
po drugie: Ilona - mysle, ze rob tak jak napisalas, na sile a moze skutecznie. Zreszta, wszystko pewnie sie wyprostuje na kolejnej wizycie....
po trzecie: wlasnie wrocilam od znajomej , jest dokladnie 7 dni dluzej w ciazy niz ja. I ja myslalam, ze mi piersi urosly, ale ona to ma o takie wlasnie kurde, tez bym chciala by mi sie tak powiekszyly
po czwarte: glod mi przeszedl, i jestem ogrooooomnie z tego powodu szczesliwa. Boze, alez to bylo uciazliwe, nigdy nie bylo wiadomo w kotrym momencie napadnie mnie przerazliwy glod i panika by cos zjesc...
po piate: do pracujacych - mamy weekend, a w zwiazku z tym spimy jutro ile sie da, i wypoczywamy hhhhhhhhuuuuuuuuurrrrrraaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!