reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witajcie dziewczynki:-), Jejku ale popisałyście :szok: czytania ,że ho ho:-D

Ja na momencik, córcie mam w domu, znowu zaczęło się to co zawsze przechodzi na jesien, czyli wirusowe zapalenie migdalków. Na szczęscie nie gorączkuje, bo dosyc szybko zareagowalam i na jakiś spacerek wyjśc możemy. W zasadzie to przejdziemy się do mojej mamy bo ugotowała zupke szczawiową i rybki nam usmaży.. mam taką ochotę ..mniam..mniam, a ,że ja gototwac nie lubie to mam dzisiaj obiad z głowy:tak:

Wczoraj byłam na basenie było bosko, od razu jakaś lżejsza się poczułam hihi. Dzisiaj natomisat muszę odebrac wyniki i na 15.00 jadę do ginka. Ciekawa jestem jak tam moja fasolka i jej serduszko:-)

mycha30...nie martw się kochana, napewno wszystko będzie dobrze, leż odpoczywaj i dbaj o siebie. Ja poprzednią ciaże też leżałam i córcia urodziła się duża i zdrowiutka:tak:

Jezeli chodzi o moderatora- ja jestem za tym aby Coyote nim została:tak:

Pozdrawiam ...Pa

reklama
Witam was dziewczyny.Ja po wczorajszej wizycie u gin.mam doła :-( z dzidzią ok.ale te moje brązowe plamienia nie za ciekawie no i mam zagrożoną ciąże :-( masa tabletek i mam leżeć jak na razie 3 tyg.kolejna wizyta 1.10.Powiedzcie mi kochane bo dostałam wynik usg.i nic z niego nie wiem,a jak czytam fora to wszystko podane jest w mm.a ja mam cm.
CRL=2.6 cm
BPD=1.6 cm.
Pozdrawiam
Jak kazal lezec, to pewnie wie co robi. Mysle, ze jakby sie cos bardzo zlego dzialo, to dalby tone tabletek, nie? Glowa do gory, bedzie dobrze :tak:
Poza tym, to gratutluje wyniku, moj Kropek ma dopiero 211 mm dl i 96 obwodu glowki wiec kruszynka jeszcze w porownaniu z Twoim :-p

Witajcie kobietki,jestem tutaj nowa i jestem w 10 tygodniu ciazy :tak: termin mam na kwiecien ale strasznie sie niepokoje bo od kilku dni pobolewa mnie brzuch na dole po bokach i promieniuje to wszystko do pachwin a w najgorszym wypadku do nog,ze nie moge kroka zrobic bo chce mi sie krzyczec z bolu :-( nie mieszkam obecnie w pl i tutejsi lekarze nie badajac mnie stwierdzili,ze jest wszystko ok,czy ktoras z Was miala moze cos takiego?
Witam Cie serdecznie:-) Ja jak narazie nie mialam takich dolegliwosci, wiec nie bardzo wiem co Ci doradzic. Jak widze w Irl Poln mieszkasz, czyli nie tak daleko ode mnie, bo ja w Dublinie - tutaj jest sporo polskich przychodni, ja sama chodze prywatnie do pl ginekologa - super babka!! Jesli masz mozliwosc przejechania sie tutaj, to moge Ci dac namiary, za wizyte + usg zaplacisz 100 euro wiec nie jakas wygurowana bardzo cena chyba. Tylko pytanie czy masz jak sie tutaj dostac. Jakby co, to sluze pomoca:)

Witaj Joanna 2912:-) Cieszę się, że nasze kwietniowe grono się powiększa:tak:

U mnie zmniejszył się apetyt, dzisiaj zrezygnowałam z drugiego dania i zjadłam tylko zupkę brokułowo-kalafiorową, w dodatku bez większej chęci, a raczej dlatego, że trzeba..
Czasami brzuszek zaboli, zwykle w prawej dolnej części, ale trwa to dosłownie chwilkę i nie jest częste, więc uznałam, że w ciąży to normalne:tak:
Da się z tym spokojnie żyć;-)

Czytam tak o tych Waszych wizytach u gina i zazdroszczę. Jeszcze tylko 11 dni i ja też będę miała się czym chwalić:happy:
Kurcze, niech te 11 dni szybko mija!!

czesc moje mile mamuski:-)
a wiec co do moderatora to oczywiscie Coyote!!!:tak:

mycha30 nie martw sie! to zle dla twojej dzidzi, ale naprawde dbaj o siebie, nie rob nic, lez caly dzien i ogladaj telewizor albo sobie poczytaj! plamienia sie czesto zdazaja i nie zawsze znacza cos starsznego, bierz tabletki i bedzie wszystko dobrze - zobaczysz, my wszystkie jestesmy z toba!!:tak: a co do rozmiarow fasolki to sa jak najbardziej prawidlowe!

joanna2912 witam serdecznie! co do tych bolow brzucha z twojego opisu to ja tez mam podobne! moja doktorka mowi ze to normalne ze macica sie powieksza i wiezadla ktore ja trzymaja sie rozciagaja i to pobolewa, bardziej mnie tez boli wieczorem albo nawet w nocy, dokaldnie w tych samych miejscach co ciebie, w pachwinach to nieraz mam wraznie jakby mnie pieklo nawet!:baffled: tez jestem w 10 tygodniu ale mam to juz chyba od poczatku, i tez mam wrazenie ze nikt tego nie ma tylko ja...:-(to teraz juz dwie jestesmy:-D ale fakt faktem ze musimy sie bardzo oszczedzac, jesli jeszcze nie jestes na zwolnieniu to idz koniecznie!!! moja gina nie pozwala mi pracowac i sie nadwyrezac i ty tez tak zrob!!

elvie3 kurde tez bym chciala zeby mnie chociaz na jeden dzien apetyt opuscil, a te 11 dni szybko zleca i jaka dzidzia juz duza bedzie!!

wronka zazdroszcze mamusi co ci taka pyszna zupke zrobila, ja uwielbiam szczawiowa a szczegolnie jak moja mama zrobi! ale za 3 tyg. jade do polski takze sie objem tez takich pysznych obiadkow jak ty:tak: i po wizycie u gina napisz jak tam twoja fasolka!

ella1 hihi rozsmieszyla mnie ta przerzucona tona wegla...tez sie nieraz tak czuje choc nic nie robie:zawstydzona/y: a wzdety i bolacy brzuch to ja mam codziennie kurde, tylko tych wymiotow to nie mam wogole i apetyt takie ze bym konia mogla zjesc...

karola322 hej! jakos dawno cie nie bylo, lez i dbaj o siebie, tym razem bedzie wszystko dobrze!:tak: i napisz koniecznie po poniedzialkowej wizycie jak tam fasolka, ja tez w poniedzialek mam wizyte i juz sie doczekac nie moge

caluje wszystkie mamuski i zycze milego dnia

Jak kazal lezec, to pewnie wie co robi. Mysle, ze jakby sie cos bardzo zlego dzialo, to dalby tone tabletek, nie? Glowa do gory, bedzie dobrze :tak:
Poza tym, to gratutluje wyniku, moj Kropek ma dopiero 211 mm dl i 96 obwodu glowki wiec kruszynka jeszcze w porownaniu z Twoim :-p

Witam Cie serdecznie:-) Ja jak narazie nie mialam takich dolegliwosci, wiec nie bardzo wiem co Ci doradzic. Jak widze w Irl Poln mieszkasz, czyli nie tak daleko ode mnie, bo ja w Dublinie - tutaj jest sporo polskich przychodni, ja sama chodze prywatnie do pl ginekologa - super babka!! Jesli masz mozliwosc przejechania sie tutaj, to moge Ci dac namiary, za wizyte + usg zaplacisz 100 euro wiec nie jakas wygurowana bardzo cena chyba. Tylko pytanie czy masz jak sie tutaj dostac. Jakby co, to sluze pomoca:)
Bylabym bardzo wdzieczna za namiary na Twoja pania doktor :-) nie bedzie raczej problemem dojechac do Dublina bo to prawie 3 godzinki,wiec maz bedzie musial sie poswiecic dla naszego dobra :-) dziekuje za przywitanie

a wiec co do moderatora to oczywiscie Coyote!!!:tak:

mycha30 nie martw sie! to zle dla twojej dzidzi, ale naprawde dbaj o siebie, nie rob nic, lez caly dzien i ogladaj telewizor albo sobie poczytaj! plamienia sie czesto zdazaja i nie zawsze znacza cos starsznego, bierz tabletki i bedzie wszystko dobrze - zobaczysz, my wszystkie jestesmy z toba!!:tak: a co do rozmiarow fasolki to sa jak najbardziej prawidlowe!

joanna2912 witam serdecznie! co do tych bolow brzucha z twojego opisu to ja tez mam podobne! moja doktorka mowi ze to normalne ze macica sie powieksza i wiezadla ktore ja trzymaja sie rozciagaja i to pobolewa, bardziej mnie tez boli wieczorem albo nawet w nocy, dokaldnie w tych samych miejscach co ciebie, w pachwinach to nieraz mam wraznie jakby mnie pieklo nawet!:baffled: tez jestem w 10 tygodniu ale mam to juz chyba od poczatku, i tez mam wrazenie ze nikt tego nie ma tylko ja...:-(to teraz juz dwie jestesmy:-D ale fakt faktem ze musimy sie bardzo oszczedzac, jesli jeszcze nie jestes na zwolnieniu to idz koniecznie!!! moja gina nie pozwala mi pracowac i sie nadwyrezac i ty tez tak zrob!!

elvie3 kurde tez bym chciala zeby mnie chociaz na jeden dzien apetyt opuscil, a te 11 dni szybko zleca i jaka dzidzia juz duza bedzie!!

wronka zazdroszcze mamusi co ci taka pyszna zupke zrobila, ja uwielbiam szczawiowa a szczegolnie jak moja mama zrobi! ale za 3 tyg. jade do polski takze sie objem tez takich pysznych obiadkow jak ty:tak: i po wizycie u gina napisz jak tam twoja fasolka!

ella1 hihi rozsmieszyla mnie ta przerzucona tona wegla...tez sie nieraz tak czuje choc nic nie robie:zawstydzona/y: a wzdety i bolacy brzuch to ja mam codziennie kurde, tylko tych wymiotow to nie mam wogole i apetyt takie ze bym konia mogla zjesc...

karola322 hej! jakos dawno cie nie bylo, lez i dbaj o siebie, tym razem bedzie wszystko dobrze!:tak: i napisz koniecznie po poniedzialkowej wizycie jak tam fasolka, ja tez w poniedzialek mam wizyte i juz sie doczekac nie moge

No to mnie troszeczke pocieszylas i podnioslas na duchu :-) bo myslalam,ze takie bole to tylko mnie dotycza a jednak nie,to fakt,ze chyba trzeba sie troszke oszczedzac :-) dziekuje za wsparcie bo juz mialam takiego dolka,ze plakalam non stop bo myslalam,ze to koniec

No to mnie troszeczke pocieszylas i podnioslas na duchu :-) bo myslalam,ze takie bole to tylko mnie dotycza a jednak nie,to fakt,ze chyba trzeba sie troszke oszczedzac :-) dziekuje za wsparcie bo juz mialam takiego dolka,ze plakalam non stop bo myslalam,ze to koniec

nic sie nie martw, wszystko bedzie ok, po prostu maly lobuziak rosnie jak szalony teraz i sie mocno rozpycha!! tez to mam i moja gina mnie uspokajala, bo tez sie balam - ale stres szkodzi fasolce, takze glowa do gory:-) myslimy tylko pozytywnie i cala gromada kwietniowek 2010 jest z nami i trzyma kciuki:-):tak: takze koniec to bedzie dopiero w kwietniu jak bedzimy mialy zdrowe dzidzie w rekach:-D

a wiec co do moderatora to oczywiscie coyote!!!:tak:

mycha30 nie martw sie! To zle dla twojej dzidzi, ale naprawde dbaj o siebie, nie rob nic, lez caly dzien i ogladaj telewizor albo sobie poczytaj! Plamienia sie czesto zdazaja i nie zawsze znacza cos starsznego, bierz tabletki i bedzie wszystko dobrze - zobaczysz, my wszystkie jestesmy z toba!!:tak: A co do rozmiarow fasolki to sa jak najbardziej prawidlowe!

joanna2912 witam serdecznie! Co do tych bolow brzucha z twojego opisu to ja tez mam podobne! Moja doktorka mowi ze to normalne ze macica sie powieksza i wiezadla ktore ja trzymaja sie rozciagaja i to pobolewa, bardziej mnie tez boli wieczorem albo nawet w nocy, dokaldnie w tych samych miejscach co ciebie, w pachwinach to nieraz mam wraznie jakby mnie pieklo nawet!:baffled: Tez jestem w 10 tygodniu ale mam to juz chyba od poczatku, i tez mam wrazenie ze nikt tego nie ma tylko ja...:-(to teraz juz dwie jestesmy:-d ale fakt faktem ze musimy sie bardzo oszczedzac, jesli jeszcze nie jestes na zwolnieniu to idz koniecznie!!! Moja gina nie pozwala mi pracowac i sie nadwyrezac i ty tez tak zrob!!

wronka zazdroszcze mamusi co ci taka pyszna zupke zrobila, ja uwielbiam szczawiowa a szczegolnie jak moja mama zrobi! Ale za 3 tyg. Jade do polski takze sie objem tez takich pysznych obiadkow jak ty:tak: I po wizycie u gina napisz jak tam twoja fasolka!

ella1 hihi rozsmieszyla mnie ta przerzucona tona wegla...tez sie nieraz tak czuje choc nic nie robie:zawstydzona/y: A wzdety i bolacy brzuch to ja mam codziennie kurde, tylko tych wymiotow to nie mam wogole i apetyt takie ze bym konia mogla zjesc...

karola322 hej! Jakos dawno cie nie bylo, lez i dbaj o siebie, tym razem bedzie wszystko dobrze!:tak: I napisz koniecznie po poniedzialkowej wizycie jak tam fasolka, ja tez w poniedzialek mam wizyte i juz sie doczekac nie moge

justa nie było mnie bo byłam tydzień w szpitalu bo krwiak był większy od dzidziusia i straszne miałam upławy które trwały ponad dwa tygodnie dostałam zastrzyki i upławy minęły są jeszcze ale takie malutkie więc leże plackiem już miesiąc prawie i powoli dostaje szału ale dzidzia najważniejsza. W poniedziałek idę na wizytę i zobaczymy co z tym krwiakiem bo w szpitalu na usg pani doktor tak szybko zrobiła usg więc nawet nie mogłam o nic spytać:-(. Od wczoraj boli mnie brzuch ale mam nadzieję że wszystko jest z dzidzią dobrze:-) kochane teraz będę częściej zaglądała bo już lepiej się dzisiaj czuje u narazie aż tak bardzo mdłości mnie nie meczą.

Bylabym bardzo wdzieczna za namiary na Twoja pania doktor :-) nie bedzie raczej problemem dojechac do Dublina bo to prawie 3 godzinki,wiec maz bedzie musial sie poswiecic dla naszego dobra :-) dziekuje za przywitanie

Stronka tej przychodni to Abbey Street Clinic, Dublin - Witaj
Wiem ze mieli jakos zdres zmieniac, ale chyba dopieto w
pazdz, najlepiej zadz i sie zapytaj. Wizyte mozesz umowic przez internet albo dzwoniac do nich, jak Ci wygodniej. Moja lek to Monika Antepowicz. Kobieta jest naprawde spoko i nie spotkalam sie ze zla opinia o niej. Powodzenia, daj znac jak poszla wizyta:)

reklama
Ale dziewczynki naprodukowałyście!!!!

U mnie troche gorzej, moje starsze dziecie rozchorowało sie na dobre, leży w łóżku z gorączką i gilami do pasa :-(

Co do tematu moderatora - skoro i tak inny nie chce się tym zająć - OK - w koncu ktos musi to ogarniac, ale na początku bądzcie wyrozumiałe i prosze o POMOC!!!!

buziaczki :-)

Do góry