reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

ja rónież witam sie rano
mala wstala idealnie na stary czas 6:30 wiec na nowy 7:30
moi rodzice maja przyjechac po poludniu
a mąz bez konsultacji ze mna zaprosil jeszcze na po kosciele swoja siostre z chlopakiem
a co sie robi po kosciele?- je obiad
mam wczorajszy sos, jak dla nas starczyloby
a przez to musze gotowac cos na 6 osob :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
na 11 idziemy z palemką do kościoła
niebo narazie mamy szare
mam nadzieje ze sie nie rozpada
Margolka where are you?

reklama
Ella - równie dobrze może być tak że masz mleko nie mówie że jakies mega ilości ale masz a laktatorem ściągnąc nie możesz . Już i o takich przypadklach czytałam nawet tu na forum że tak dziecko potrafiło wyssać a z laktatorem nie dało rady .
u mnie tez laktatorem nic nie szlo
a mala byla caly czas niespokojna
ale mimo wszystko nie podalam butelki wiec nie znala smoka butelkowego
tylko wisiala cale dnie przy tym cycu i caly czas sie zalamywalam ze moze mam malo pokarmu ze moze podac sztuczne
a okazalo sie ze najlepszym wyznacznikiem jest waga dziecka
zawsze mozna podejsc do przychodni i zwaza
moja przybierala idealnie mimo ze myslalam ze nie mam mleka
a wiec to musialo tka bc po prostu ze ona wisis na tym cycu i z czasem sobie wyprodukowala tyle ile trzeba
karmilam 1,5 roku

Ja na szczęście nie mam w planach gośći , do kościoła nie chodze więc błogie lenistwo dziś . Pewnie tylko przejdziemy się na placyk z małym bo u mnie już ponad 20 stopni na słoneczku jest . Oby tylko tak juz dziś cały dzień zostało .

Dzień Dobry wszystkim :)
ja już po śniadanku, mała wczoraj strasznie ruchliwa bywa :) to mnie akurat bardzo cieszy im bliżej do rozwiązania to czekam na te kopnięcia jak na zbawienie. no nic uciekam leżeć

Pauli 25- Malena ma rację- ja mam kota w domu (od lat), sprzątam po nim, karmię, łazi to to wszędzie i mam ujemny wynik toxo. Generalnie większym ryzykiem zakażenia jest zjedzenie surowizny. I im później kobieta w ciąży się zarazi tym ryzyko zakażenia dziecka i wad mniejsze.
Tu znajdziesz kilka rad: Toksoplazmoza a ciąża - BabyBoom

Kwiatuszku- może Ty masz za duże 'ciśnienie' :-D na poród i organizm robi Ci na złość? Zacznij myśleć, że przenoszenie Ci pasuje, a może wtedy urodzisz??? A na obiad zrób jakąś zapiekankę makaronową, albo ziemniaczaną- niech mąż obiera ziemniaki i kroi, skoro gości zaprosił :tak:

Moje chłopaki od rana siedzą nosem w TV, czyli, jak od 10 lat, ropoczęło się maniactwo mojego męża (F1)- w maniactwo został już wciągnięty pierworodny... hm... nie wiem czy zauważyliby jakbym zaczęła rodzić :-D

Słoneczko takie lekko niewyraźne, a chciałam iść na spacerek. Mam nadzieję, że pogoda się wyciągnie :-D

[Moje chłopaki od rana siedzą nosem w TV, czyli, jak od 10 lat, ropoczęło się maniactwo mojego męża (F1)- w maniactwo został już wciągnięty pierworodny... hm... nie wiem czy zauważyliby jakbym zaczęła rodzić :-D

Słoneczko takie lekko niewyraźne, a chciałam iść na spacerek. Mam nadzieję, że pogoda się wyciągnie :-D

Znam temat u nas tez na topie F1 jak jest sezon zreszta mamy zamiar kiedyś pojechac na formułe bo jakoś nigdy nie było okazji :) Ja zresztą też lubie sobie zobaczyć jak sobie radzi Robert .

Miłego dzionka

Ja mimo sukcesów w karmieniu, jak wróciłam do pracy to musiałam 'nauczyć' się odciągać, bo pierwsze próby to była porażka, mimo że cycki pełne. Dziecko jest w cycaniu niedoścignionym mistrzem :-D No i dziewczyny, jak któraś jest zmotywowana do karmienia, to nie podłamujcie się! Natura nie zawodzi- uda się!

reklama
Witam się niedzielnie :-)
Jak któras z Was ma nadmiar słoneczka to proszę przesłać koleżance, bo u Nas pochmurno i zimno brrrrrrr :-(
Zaraz kurs z palemką i na niedzielny obiadek do rodziców mniam

Do góry