reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

dziewczyny jak często Wy chodzicie na to usg,?
ja byłam w 8 i idę w 12 (murze się spytać czy przy okazji tego genetycznego nie da się zrobić), mam wrażenie, że niektórzy to co wizyta maja usg.
Fajnie tak często widzieć swojego maluszka, tylko nei wiem czy to nie jest zbędne zakłócanie mu spokoju... :(

Moja lekarka zawsze mi robiła na kazdej wizycie takie 2-3 minutowe żeby zobzcyć czy wszystko ok , nie wyobrazam jakos sobie miec tylko 3 USG :tak: Teraz dopiero do niej ide , narazie byłam u innego lekarza bo u niej długie terminy

Jak szybko zagoila Ci sie blizna? Jak duzo nacinaja w czasie operacji? Czy sa jakies specjalne wytyczne czego nie wolno a co wolno po operacji? Jak dlugo trwa operacja? Czy ma sie znieczulenie miejscowe czy calkowite? Jesli calkowite to co sie dzieje z dzieckiem zanim sie kobieta obudzi? Pytam, bo zastanawiam sie nad CC na zyczenie w prywatnej klinice...
:sorry:

MOja blizna niestety jest rożowa a nie blada , bo na mnie się tak goją rany :-( ale jest nisko pod majtkami więc mi to nie przeszkadza. nacięcie ma może troszkę ponad 10cm , nie wolno dzwigać jak po kazdej innej operacji , ja 4 dni po CC jeździłam już autem sama. Operacja trwa ok 40min, ja miałam znieczulenie w kręgosłup , byłam świadoma , gadałam z lekarzami od razu zobaczyłam małego. Na sali po operacji pisałam smski do znajomych dobrze się czułam , leżec trzeba 12h nie podnosic głowy , bo po tym znieczuleniu bóle głowy mogą być . Synka miałam prawie cały czas przy sobie w tym czasie . Po 12 h wstałam i już sie nim sama zajmowałam . Trzeba szybko zacząć chodzić mimo że boli to wtedy sie szybko wraca do siebie

reklama
Hej
troszkę waznych spraw organizacyjnych .
Na wątku potrzebny jest moderator . Osoba która zajmie się ułożeniem tematów do kupy , będzie pilnowała porzadku itp. Cały watek wyglada jak jeden wielki bałagan a tak być nie powinno . Już w tej chwili dopatrzyłam się 19 róznych tematów , czyli o jakies 10 conajmniej za dużo . Zobaczcie jak wygladaja inne watki szczególnie te starsze , jak jest ładnie czyściutko , jest regulamin , kilka watków , nie ma bałaganu. Osoba która by moderowała ten watek powinna miec troszkę czasu na kompa a nie wpadac tylko sporadycznie. Umiec to wszystko ułozyć , zrobić liste mam , napisac ew. Regulamin itp.
Ja was dobrze nie znam ale zastanówmy się razem nad taka osobą , a ja ją zgłoszę do admina. Trzeba tu troszkę " pozamiatać " i mam nadzieję , że się ze mną zgodzicie:-d

witam was kochane przepraszam ze mało sie odzywam ale te wymioty i mdłosci mnie nie opuszczaja i nie jest zaciekawie. czuje sie strasznie ale mam nadzieje ze nie dlugo przejda:-):-) obiecuje kochane ze jak mi przejdzie chociaz troszke bo bede czesciej tu z wami:-):-) musicie mi wybaczyc te pare dni nie obecnosci.

Witam wszystkich, dawno mnie tu nie było, ale nie miałam siły siadać przed kompa. Cały czas leżę tak jak mi lekarz nakazał, nie mam apetytu wiec jestem bardzo osłabiona, mąż sie tym bardzo martwi. 10.09.2009 mamy 4 rocznicę ślubu, a 11.09.2009 idziemy do lekarza na wizytę , mam nadzieje ze zrobimy sobie nie4zły prezent i zobaczmy ze nasze 2 fasolki dobrze rosną i sie rozwijają. Dziewczyny powiedzcie mi , bo jestem niedoświadczona, czy z wami meżowie też wchodza do gabinetu? Ja do tej pory miałam robione USG dopochwowo, wieć męża nie zabierałąm ze soba a wy? Chcicałbym by też mógł to zobaczyc na własne oczy a nie tylko ze zdjeć USG, juz nie moge soe doczekać piątku. pozdrawiam wszystkie mamusie

ticker.php
Amorku, ja zawsze do wszystkich lekarzy chodze z moim mezem. Na poczatku potrzebowalam Go jako tlumacza, pozniej chronil tych niekompetentnych lekarzy (urzednikow zreszta tez) od naglej i niespodziewanej smierci z moich rak, a teraz jestesmy wszedzie razem, bo to co dotyczy mojego zdrowia, ma bezposredni wplyw na Niego i odwrotnie. Wizyty u ginekologa nie przepuscilby, bo jak twierdzi - to niezwykle wazne i wzruszajace przezycie byc swiadkiem cudu. A dla mnie to o tyle istotne, ze daje mi olbrzymie poczucie bezpieczenstwa i wiem, ze jesli jest przy mnie, mam kogos na kim w razie czego moge absolutnie polegac i przede wszystkim dzielimy wrazenia na biezaco:-)

Czesc Dziewczyny, bylam dzis u lekarza. Porobilam wszystki badania (wyniki niestety dopiero w pt rano).
Najwazniejsze, ze mialam USG - Moj Kropek ma 211mm i serducho jak dzwon na Wawelu - 174 uderzenie na minute :szok: i niech mi ktos teraz powiem, ze moje tetno (ok 92min) jest wysokie :-p Wedlug lekarza malenstwo jest mlodsza niz wg OM, bo 8tyg i 5 dni, ale to jeszcze moze sie zmienic... Szkoda tylko, ze moj Sz nie mogl byc ze mna, ale moze nast razem sie uda :-)
Teraz uciekam, czeka mnie mega egzamin w sobote, trzymajcie kciuki, bo ciezka bedzie...

Aga, mi po badaniu Usg takze powiedziano, ze Zeberka jest o tydzien mlodsza niz by to wynikalo z OM. Na kolejnym badaniu ¨postarzono¨ Kropka o jeden dzien, wiec kto wie o ile jego wiek sie zmieni nastepnym razem :laugh2: Nie ma sie czym przejmowac

Hej
troszkę waznych spraw organizacyjnych .
Na wątku potrzebny jest moderator . Osoba która zajmie się ułożeniem tematów do kupy , będzie pilnowała porzadku itp. Cały watek wyglada jak jeden wielki bałagan a tak być nie powinno . Już w tej chwili dopatrzyłam się 19 róznych tematów , czyli o jakies 10 conajmniej za dużo . Zobaczcie jak wygladaja inne watki szczególnie te starsze , jak jest ładnie czyściutko , jest regulamin , kilka watków , nie ma bałaganu. Osoba która by moderowała ten watek powinna miec troszkę czasu na kompa a nie wpadac tylko sporadycznie. Umiec to wszystko ułozyć , zrobić liste mam , napisac ew. Regulamin itp.
Ja was dobrze nie znam ale zastanówmy się razem nad taka osobą , a ja ją zgłoszę do admina. Trzeba tu troszkę " pozamiatać " i mam nadzieję , że się ze mną zgodzicie:-d

Racja, przydaloby sie posprzatac tu nieco

Witam porannie,
po pierwsze mysle, ze moderatorem powinna byc osoba, która regularnie i dosc czesto tu zaglada :-) A może któraś sama bedzie miała ochote sie tym zająć :-)

Po drugie, dawno mnie tu nie było, bo pogoda sie ładna zrobiła, wiec korzystamy poki bedziemy musieli siedziec zimą w domu, zaliczylismy morze i siedzimy praktycznie cały czas na swiezym powietrzu :-)

Milego dzionka :-)

Witam porannie,
po pierwsze mysle, ze moderatorem powinna byc osoba, która regularnie i dosc czesto tu zaglada :-) A może któraś sama bedzie miała ochote sie tym zająć :-)

:-)

No właśnie czekamy na propozycje :tak: Ja jestem na wrześniu 2008 więc wiem co i jak , jak bedzie więc potrzeba to pomogę takiej osobie wszystko ogarnąć .
Widze że znowu jakiś temat ktoś dopisał :-:)-( eeeehhhh:-D

Miłego dnia

No właśnie czekamy na propozycje :tak: Ja jestem na wrześniu 2008 więc wiem co i jak , jak bedzie więc potrzeba to pomogę takiej osobie wszystko ogarnąć .
Widze że znowu jakiś temat ktoś dopisał :-:)-( eeeehhhh:-D

Miłego dnia

aniam141 ja proponuje ciebie:-)

forget-me-not dzieki za info, pogadam z moja gina zeby mi tez to zrobila, ciesze sie u ciebie wszystko ok:-D

a co do badan usg, to ja mam za kazdym razem i do lekarza chodze co dwa tygodnie, ale to tez dlatego ze wczesniej byly klopoty i teraz jestem w tym ryzyku ciazowym czy jak to sie tam mowi, ale wszystko jest ok:-)

pozdrowienia dla wszystkich mamus i mielgo dnia dzisiaj, acha i gratuluje tym mamom ktore jakies tam egzaminy pozdawaly na studiach (jeju:szok: kiedy to bylo...jak ja mialam egzaminy na studiach) chyba jestem tu najstarsza:confused2:

Czesc Dziewczyny, tak sie zastanawiam, czy wy juz powiedzialyscie rodzicom i rodenstwu ze beda dziadkami i ciotkami (wujkami)? bo ja wlasnie sie scielam z mezem na temat terminu powiadomienia ich o tym fakcie. wiem ze czasami samo wychodzi, ale u nas na pewno samo nie wyjdzie z racji odleglosci nas dzialacej...
Co do niedawno poruszanego watku piersi (minelo juz kilka dni od tego watku, ale ja dopiero nadrobilam lekture;-)) to u mnie urosly z 75DD do 75F i bola nadal bardzo do tego stopnia, ze bez biustonosza jestem tylko z wannie, nawet spie w nim:-( Mam nadz, ze wiacej nie beda rozly, bo juz teraz przeraza mnie ich wielkosc :szok:
A przy okazji, czy Wy robicie jakies cwiczenia na wzmocnienie miesci klatki? czytalam gdzies, ze moze to pomoc w nie opadnieciu piersi poznije, ale zast sie na ile to prawda a nie tylko jedna z wielu plotek na temat ciazy...
No nic, uciakam dalej do nauki. Trzymajcie sie cieplutko, pa :-)

reklama
aga2010 - my od razu odkad sie dowiedzielismy ze dostaniemy dziedzie to powiedzielismy wszystkim:-) czemu nie? przeciez jest sie czym chwalic!!! a im wczesniej tym lepiej, bo rodzina zawsze trzyma kciuki zeby wszystko bylo dobrze:-) takze szybko dzwon do mamy i jej powiedz!! jeju ja bym tak nie umiala czekac, a tymbardziej rodzicom nie powiedziec, moja mama by juz sama sie zorientowala telepatycznie...hihihi, choc tez daleko mieszkamy od siebie

Do góry