dziewczyny jak często Wy chodzicie na to usg,?
ja byłam w 8 i idę w 12 (murze się spytać czy przy okazji tego genetycznego nie da się zrobić), mam wrażenie, że niektórzy to co wizyta maja usg.
Fajnie tak często widzieć swojego maluszka, tylko nei wiem czy to nie jest zbędne zakłócanie mu spokoju...
Moja lekarka zawsze mi robiła na kazdej wizycie takie 2-3 minutowe żeby zobzcyć czy wszystko ok , nie wyobrazam jakos sobie miec tylko 3 USG Teraz dopiero do niej ide , narazie byłam u innego lekarza bo u niej długie terminy
Jak szybko zagoila Ci sie blizna? Jak duzo nacinaja w czasie operacji? Czy sa jakies specjalne wytyczne czego nie wolno a co wolno po operacji? Jak dlugo trwa operacja? Czy ma sie znieczulenie miejscowe czy calkowite? Jesli calkowite to co sie dzieje z dzieckiem zanim sie kobieta obudzi? Pytam, bo zastanawiam sie nad CC na zyczenie w prywatnej klinice...
MOja blizna niestety jest rożowa a nie blada , bo na mnie się tak goją rany :-( ale jest nisko pod majtkami więc mi to nie przeszkadza. nacięcie ma może troszkę ponad 10cm , nie wolno dzwigać jak po kazdej innej operacji , ja 4 dni po CC jeździłam już autem sama. Operacja trwa ok 40min, ja miałam znieczulenie w kręgosłup , byłam świadoma , gadałam z lekarzami od razu zobaczyłam małego. Na sali po operacji pisałam smski do znajomych dobrze się czułam , leżec trzeba 12h nie podnosic głowy , bo po tym znieczuleniu bóle głowy mogą być . Synka miałam prawie cały czas przy sobie w tym czasie . Po 12 h wstałam i już sie nim sama zajmowałam . Trzeba szybko zacząć chodzić mimo że boli to wtedy sie szybko wraca do siebie