reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam słonecznie i ciepło:-)

Ba, mam nadzieję, że szybko poradzisz sobie z wagą i anemią, bo teraz jesteś bardzo potrzebna dziecku przede wszystkim ZDROWA:tak:
Kici, no ja Ci się dziwię, że Ty w ogóle coś spisz jak masz takie mega koszmary:szok: a jesteś może fanką horrorów:confused:
Aga, Sebek ruchliwy, że hej... zobaczymy czy u to zostanie jak już będzie po drugiej stronie brzuszka:-)
Gosiek, dziękuję:-)

mały urodził się dopiero dzisiaj przed 2 przez cc, a siostra to nawet bóli nie miała, tylko krwawienie i problemy z tętnem synka...

Studiujacamama
, egzamin oczywiście zdany na 5:-)
Iza, bardzo twarzowy brzuszek i śliczna fryzurka:tak:
Asiu BB, gratulki narodzin synka... a propos: jak mu na imię:confused:
Marlenka, świetnie, że na wiosnę macie tyle dobrych wieści:tak:
Wesoła,
[*]
dla cioci... smutne takie wieści przed narodzinami córeczki:-(
A ja mam do was takie pytanie: czy na zwolnieniu dostajecie takie same wynagrodzienie czy wyższe? Słyszałam,że powinno być nieco wyższe bo jakiś tam składek nie odciągają. Ja miałam od 2 lat stałą pensję. W tym miesiącu dostałam pierwszą wypłatę na zwolnieniu i jest taka sama.
A jak jest u was???

Moja była wyższa... przecież liczą z ostatnich 12 miesięcy... a jesteś zatrudniona na czas nieokreślony:confused: i chyba ważne jak długo jesteś na L4, bo pierwsze 30 dni płaci pracodawca, a potem ZUS

Paulka, mam nadzieję, że szybko się okaże czy to już godzina "0":tak: 3mam kciuki i takie nieregularne skurcze są w pierwszym etapie porodu:-)
Agaata, uwielbiam ten skecz:-D:-D:-D:-D:-D taka terapia śmiechem jak widać daje efekty:tak:

My po 3 godzinnym pobycie na dworze... ale nawkurzałam się na młodego że szkoda gadać... ehhh

Moja też dzisiaj jakaś nieokiełznana... na szczęście poszła na drzemkę i mam nadzieję, ze wstanie w lepszym nastroju:-)

Mam dzisiaj wizytę u gina i zobaczymy co tam się dzieje z maleństwem... a i mam jeszcze nadzieję,ze nagle młodej wyrośnie siusiak:-p dziwna jestem:-D

Miłego popołudnia:-)

reklama
Paulka trzymamy kciuki i zapisz sobie nr kom do którejs z nas :-)

jak Niunia gotowa to wszystkie ciotki z niecierpliwoscia oczekuja Bąbla na swiecie :-)

Dziękuje Ci bardzo Agnieszko.W takim razie będe grzecznie czekac na R.Jak coś to napewno się odezwe , mam internet w tel,wiec jak tylko bede mogla to dam znac.
A z tą rozbierznoscia w terminach to ciągle sie o to boję,bo niby tak jest od pierwszego usg i utrzymuje sie równo przez cała ciąże ale czy to nie wrózny nic złego, jakiejs choroby u dziecka? :( bo co lekarz to sie mnie pyta o tą róznicę....

Taka rozbieżność to niekoniecznie coś złego... wszystko zależy od tego kiedy miałaś owulkę i kiedy faktycznie zaszłaś w ciążę. Ale od tego są lekarze żeby śledzić i podglądać dziecko czy wszystko się dobrze rozwija...

kąpiel to nie dla mnie, wydawało mi się że w wodzie skurcze bardziej bolą,posiedziałam z 10 min i wyszłam.rany dziewczyny mam dziwne przeczucie , boję się jak cholera a sie ciesze jak głupia pomimo bólu:-D

Nooo to nie chce nic mówić ale skoro kąpiel nie pomaga to wg mnie ty kochana rodzisz...

Witajcie kochane, nie mam siły nadrobić wszystkiego, ale wiem to co najważniejsze..
Jeszcze raz gratuluję wszystkim mamusiom, z całego serca zyczę Wam i waszym dzieciaczkom wszystkiego co najlepsze :-):-) mnie przeziębienie nie opuszcza, jutro mam wizytę u lekarza i ostatnie usg, czuję, że już blisko do spotkania z maleństwem.. cieszę się.. i boję..
Miłego wtorku!! Znikam dalej się kurować :-(

Paulka jestem tego samego zdania co dziewczyny, jeśli nospa i kąpiel nie pomogły to może to już to:-). Lepiej podjedz z M na IP.
Beti trzymam kciuki za udaną wizytę:-).
Ale zazdroszczę dziewczynom które mają już dzidziusie przy sobie. Ja też już chcę:tak:. Sporo już mamy tych dzieciaczków:-):tak:.

kąpiel to nie dla mnie, wydawało mi się że w wodzie skurcze bardziej bolą,posiedziałam z 10 min i wyszłam.rany dziewczyny mam dziwne przeczucie , boję się jak cholera a sie ciesze jak głupia pomimo bólu:-D

No to gratuluję:-)
Co do tych skurczy naprawdę nie wiem -wiem tylko ze 2 razy byłam na ktg, 2 razy były raz w skali 2 drugi 4 -a położna i tak powiedziała że jak będę rodziła to znikna mi wątpliwości czy to TE skurcze:baffled:

No i powiedziała -na pewno nie napiszesz na forum alni nawet smsa nie wyślesz do siostry że już rodzisz:-D

Czekam na wieści -wyślij smsa co i jak
Kurcze przy takich emocjach na porodówce powinien byc skype:-D :-D :-D :-D

Paulka...trzymam kciuki... i nie martw sie, wszystko bedzie dobrze. Zosia juz sobie poradzi po drugiej stronie:). Co do rozbiezności...hhmmm tez bym sie nie martwiła, u mnie tez dwa tygodnie różnicy tyle ze w drugą stronę. Borys jest wiekszy niz to wynika z OM. Tak to juz jest niektóre dzieci rodza sie wieksze niektóre mniejsze.:)

Cholera...próbuje wkleic zdjęcie malej Julki, ale program mi nie może urzadzenia znależc, cóż....wlaczę dalej....

reklama
Do góry