reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam się w wiosenny poranek.
Byłam wczoraj odwiedzić koleżankę, która świeżo wróciła ze szpitala. Zaprosila więc gnałam, bo ostatnio żyję opowieściami z porodówek. No i strasznie sie zdziwilam kiedy powiedziala, ze jej maly wazyl 3910! ona miala taki maly brzuch! nie mam pojecia gdzie sie skubany wmieścił :-)
No , ale co chciałam napisać to tyle, że ona żadnych boli nie miala. ok 12 odeszly jej wody w domu. pojechala do szpitala a tam po 2 godz dostala 4 skurcze, 2 parcia i mały wyszedł :szok: no szczęściara!!
I dzis w nocy tyle razy biegalam do toalety, że przy 8 razie bylam niemal pewna, że to wody :-D no cóż...tylko mi się wydawało :-)

reklama
Witam się o poranku!

Oj dziś się wyspałam, jak fajnie. Wiosna za oknem, aż się chce wyjść na spacerek. Jak dobrze,że już kozaczorów nie trzeba wciągać na stopy, od razu wygodniej się wyszykować przed wyjściem:-)

Dziś leniu****ę do południa a później jadę na konferencję metodyczną oxfordu, trzeba trochę z ludźmi spotkać:-)

Aga i Kwiatek kochene te wasze brzdące :-)

Miłego dnia kwietnióweczki!

Dzień Dobry Brzuszki :-)

Skończyłam 38 tydzień- jupiii! :-D
Znów roznosi mnie energia :-) Mieszanina uczuć, którą doświadczam od paru dni samą mnie szokuje!:-D:szok: od skrajnej radości do gigantycznego strachu!;-) Kobieta, a już przyszła matka to wyjątkowo dziwna istota :-D

Narzekacie na teściowe...ehhh...moja już się zapowiedziała, że przyjedzie w odwiedziny w niedzielę po portodzie...Bogu dzięki na 1 dzień bo chyba bym normalnie wyszła z siebie :baffled: Za to moja Mama będzie mi pomagać jak tylko wrócę do domu :tak: ale to fajnie bo super kobitka i nikomu się nie narzuca :tak:

Wiosna sie zrobiła :-) więc miłego słonecznego i pieknego wiosennego dnia Mamusie :-D

Dobra kochane kobietki my znikamy do mojej mamy. Jak mi się uda dorwać komputer to się odezwę a jak nie to dopiero wieczorem także nie naprodukujcie dzisiaj za dużo zebym mogła spokojnie to nadrobić bo jutro tez od 15 znikne na imprezę z okazji 50 lat teściówki... Bądźcie grzeczne, nie róbcie żadnych dziwnych skoków...

Pa pa

czesc Dziewczyny, witam sie w ten jakze piekny i sloneczny dzionek :tak:
W szoku jestem, bo od dzis mam macierzynski - co ja bede robic w domu??!! wstalam o 6,40 bo juz mi sie spac nie dalo:szok: koncze wlasnie sprzatanie chatki, obiad ugotowany, a tu dopieto 9 rano:baffled:
zaraz postaram sie ogarnac wszystki watki, bo mam pewne zaleglosci w tej kwestii...

teraz juz tylko czekam az Sebastian zdecyduje sie na wyjscie, a znajac mojego malego uparciuszka, to nie nastapi to jakos szybko...

Ostatnia edycja:
ja na dodatek mam pytanie do Justy i KAtik - od jakich miejsc zaczela Wam sie wysypka - mi na ramieniu zrobily sie jakies czerwone i szorstkie mega swedzace plamy... :-:)-:)-(

zaczynam sie modlic o porod, bo jak sie okaze ze mam to samo co Wy to obawiam sie, ze nie mam w sobie tyle samozaparcia i samokontroli, by przetrwac kolejne 2 tygodnie...
u mnie zaczelo sie od brzucha, potem kolana i nadgarstki, teraz juz cale rece, po same pachy i nogi az do posladkow....
i nie chce Cie straszyc Dagsilka, ale to wlasnie tak wyglada- takie potwornie jakby szorstkie, suche plamy z krost... ze swedza jak cholera to juz nawet nie wspominam.
Ogolnie wygladam teraz koszmarnie, patrzec na siebie nago nie moge....

Przez to ciagłe lezenie wczoraj nie miałam siły wejść na fotel ginekologiczny:szok: najbardziej bolały mnie pachwiny.
A widzicie, juz dawno mialam Wam napisac:
wiece ze tu w szpitalach nie ma czegos takiego jak fotele ginekologiczne?????????????
Badaja na normalnych lozkach, a co najlepsze - nawet na porodowkach nie ma samolotow!!!!!

witam wszystkie kwietniowki:-)
zaraz do szpitala jade na kolejna kotrole i pogadac co i jak przed cesarka, takze katik opowiem ci potem cos wiecej na ten temat, wiem tylko ze ja mam sie stawic na cesarke w poniedzialek jakies 1,5 godziny wczesniej, bo musza mnie do op przygotowac i mam byc na czczo, a jesli chodzi o zzo to u nas np nie podaja glupiego jasia tylko dostane najpierw zastrzyk w plecy znieczulajacy a jak zacznie dzialac to wbija wlasciwy zzo. dzisiaj mam wizyte z anestezjologiem i mi powie co i jak...jeszcze raz:tak:
super, to czekam na info...

Leki chyba tylko odrobinke dzialaja, mkze z dnia na dzien bedzie lepiej. W nocy 2 razy przylapalam sie na drapaniu masakrycznym.

Dzis od rana slonko, i piekna wiosna. Nie wiem czy nie wezme ksiazki i nie wyniose sie na ogrodeczek zaczerpnac powietrza...

Aaaa, i tak by jeszcze w temacie tesciowych: wczoraj dostalam maila od mojej, ze jesli tylko chcemy to ona we wtorek wsiada w samolot i sie u nas melduje, by byc tu na czas mojego porodu i po....
Bez konsultacji z Ł odpisalam ze NO WAY.
Potem powiedzialam o tym Ł, ze mamusia chce wpasc. Na co on: o boze tylko nie to. Ty ze swoimi wariujacymi ostatnio hormonami, plus ona wszystkowiedzaca najlepiej sie tu wzajemnie pozabijacie :-D:-D:-D:-D

Dziewczyny, mam takie pytanie - czy Wam tez ostatnio macica sie tak potwornie stawia?
Wystarczy ze dotkne brzucha, i w sekunde macica robi sie twarda i sie napina. Nie wiem czy to tak ma byc? Tak samo z ruchami Malej - wystarczy ze chwile pobryka, i macica twarda jak kamien :baffled:

KAtik
ja to w ogóle tego stawiania macicy nie rozrózniam od ruchów Tymka
nigdy nei wiem czy to mis ie cos stawia czy on sie po prostu tak prezy
a bóle w moim rpertuarze to kłucie w dole i takie bóle lekkie jak na @

a tak w ogóle to chce urodzic teraz zaraz juz
mam depresje
dziwne bo ciaza nei jest dla mnie bardziej uciazliwa niz przewiduje norma
bo prostu taka slaba jestem i niecierpliwa
najchetniej bym odtanczyla taniec deszczu niech mi wody ochodza i moge jechac
kurcze i pomyslec ze w pierwszej ciazy tyle czekalam az 3 dni po terminie mi wywolali bo bym sie w ogole nie doczekala
a teraz jeszcze 17 dni do terminu a juz mam takie fazy
jak przezyc te dni???
przepraszam ze zawracam Wam glowe tym marudzeniem
jak baba nie ma problemów to sobie wynajdzie

wiecie co nawet tego fryzjera juz mam gdzies

reklama
Dziewczyny, mam takie pytanie - czy Wam tez ostatnio macica sie tak potwornie stawia?
Wystarczy ze dotkne brzucha, i w sekunde macica robi sie twarda i sie napina. Nie wiem czy to tak ma byc? Tak samo z ruchami Malej - wystarczy ze chwile pobryka, i macica twarda jak kamien :baffled:

no to tym bardziej tik...tak...
bo z tego co mi gin mój mówił ostatnio to są właśnie te skurcze, które zwiastują poród i je należy brać mocno pod uwagę...

Do góry