reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej,

wczoraj byłam u lekarza i moja dzidzia ma juz 23,1 mm wzrostu:-) kulbaczy sie w moim brzuszku na pępowinie i chyba nawet do nas pomachał/a. :-D lekarz tak długo wywijał kijkiem od usg, aż mój mąż nie był w pełni usatysfakcjonowany i otrzymał piekne zdjęcie do chwalenie sie na prawo i lewo. serduszko buje mocno i wszytko z nami ok. no i dlatego jestesmy najwszęśliwszym małżeństwem na świecie:-):-D:-)

reklama
Gratuluję!! Też chcę już zdjęcie mojego Maleństwa!!:-)
Od dziś 2 tyg, i będę miała to się pochwalę;-)

A co do nacinania i rozrywania to ja już przed ciążą zgodnie z M. ustaliłam, że będzie cesarka. I zdania nie zmienię;-) jestem menagerem Oriflame, co chwilę jakaś moja konsultantka rodzi i przychodzi opowiadać wrażenia "po" - dlatego cesarka.

Tu zdania są podzielone. Moja koleżanka, żona lekarza miała cesarkę mimo, iż żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego nie było. Z córeczką wszystko ok i ona zadowolona, blizna tak delikatna, jak zadrapanie.
Za to wiele znajomych, które rodziły naturalnie porozrywało, sikać później nie mogły, płakały w toaletach i jeszcze kilka miesięcy po porodzie odczuwają dyskomfort. Nie wspominając o tym, że takie rozerwanie zbyt estetycznie nie wygląda:/
Każdy robi jak uważa. Ja chcę cesarkę i juz;-)

Tu zdania są podzielone. Moja koleżanka, żona lekarza miała cesarkę mimo, iż żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego nie było. Z córeczką wszystko ok i ona zadowolona, blizna tak delikatna, jak zadrapanie.
Za to wiele znajomych, które rodziły naturalnie porozrywało, sikać później nie mogły, płakały w toaletach i jeszcze kilka miesięcy po porodzie odczuwają dyskomfort. Nie wspominając o tym, że takie rozerwanie zbyt estetycznie nie wygląda:/
Każdy robi jak uważa. Ja chcę cesarkę i juz;-)

kazdy ma innych znajomych i inne przyklady a statystyki nie klamia, kobiety i dzieci po porodach naturalnych sa w lepszej kondycji, ja nie chce cc, wiem ze potrafie urodzic wlasnymi silami i zrobie to :-)

a blizny po cc tez sie potrafia rozejsc i nie wygladaja estetycznie to nie jest zaden argument, nie wspominajac o zrostach na macicy, zalezy od osoby, ja nie mam zadnej nieestetycznej blizny :-D
dla mnie argumentem do cc sa jedyny przyczyny zdrowotne

hej dziewczyny:-) widze, ze juz tak daleko jestescie ze juz o porodach gadka:szok: uwazam ze kazdy powinien wiedziec sam jakby chcial rodzic, rozne sa statystyki na temat naturalnych porodow czy tez cesarek, jedni mowia tak a inni inaczej, fakt faktem, ze w dzisiejszych czasach cesarka nie jest juz takim zagrozeniem dla matki czy dziecka jak bylo jeszcze pare lat temu, coraz wiecej kobiet sie na to decyduje i coraz szybciej dochodza do siebie po tej operacji, porod naturalny to pisac nie trzeba..., najlepszym wyjsciem jest zastrzyk zewnatrzoponowy -czyli porod naturalny bez bolu!!!!:tak::tak:

:szok:

no proszę nie wiedziałam że tak tam robią... :confused2:

no mimo że to moja pierwsza ciąża wiem, że nacięcie nie jest niezbędne i wykonywane jest tylko kiedy są problemy z wypchnięciem dziecka przez matkę. brrr... a ja jak tylko zaszłam w ciążę powiedziałam mojemu TŻ że nie ma mowy aby mnie tam rozcinali!!

Jakoś jak gadam z koleżankami to zwykle jest tak - ta co miała prywatna położna urodziła bez nacinania , a ta co nie miała została nacieta , choć wiadomo że czasem trzeba i nie ma wyjścia . Poczytaj sobie na stronkach fundacji " rodzić po ludzku " o nacinaniu ciekawe rzeczy piszą .

Gratuluję!! Też chcę już zdjęcie mojego Maleństwa!!:-)
Od dziś 2 tyg, i będę miała to się pochwalę;-)

A co do nacinania i rozrywania to ja już przed ciążą zgodnie z M. ustaliłam, że będzie cesarka. I zdania nie zmienię;-) jestem menagerem Oriflame, co chwilę jakaś moja konsultantka rodzi i przychodzi opowiadać wrażenia "po" - dlatego cesarka.

ja jestem po CC do siebie doszłam bardzo szybko i drugie tez chce przez CC zreszta to za mały odstęp czasowi i raczej lekarze nie będa ryzykowali że coś sie stanie podczas porodu Sn

kazdy ma innych znajomych i inne przyklady a statystyki nie klamia, kobiety i dzieci po porodach naturalnych sa w lepszej kondycji, ja nie chce cc, wiem ze potrafie urodzic wlasnymi silami i zrobie to :-)

Tu bym się nie zgodziła przy naturalnych porodach wiecej jest niedotlenień , uszkodzeń ( połamany obojczyk itp. ) ale skoro rodziłaś i wszystko było ok to wiadomo że chcesz drugi raz nie ma w tym nic dziwnego
Udowodniono za to że wiecej jest astmatyków wśród ludzi którzy przyszli na świat przez CC .
Wszystkiego sa wady i zalety

no właśnie nie dał mi ale nie będę z tego robić fikcyjnego problemu bo po co , zrobię jeszcze badanie krwi i moczu i za dwa tyg ide z wynikami do niego.

Jak to Ci nie dał Twojego badania ?:szok: Dziwna sprawa spytaj przy najbliższej okazji

A co do porodu to kazdy robi jak uważa i nie ma się co licytowac , to nasze ciało i kobieta powinna mieć prawo decyzji jak ktoś nie chce rodzić normalnie to po co go do tego zmuszac , ja kiedys tez byłam za normalnym porodem , ale życie to zweryfikowało ( synek się posladkowo ułożył ) i teraz uważam że poród SN nie jest mi w zyciu do niczego potrzebny , nie potrzebuję mieć tego typu doświadczenia:-D;-)
A zresztą czy CC cz Sn ważne żeby nasze dzieci były zdrowe i tylko to się liczy

A co do porodu to kazdy robi jak uważa i nie ma się co licytowac , to nasze ciało i kobieta powinna mieć prawo decyzji jak ktoś nie chce rodzić normalnie to po co go do tego zmuszac , ja kiedys tez byłam za normalnym porodem , ale życie to zweryfikowało ( synek się posladkowo ułożył ) i teraz uważam że poród SN nie jest mi w zyciu do niczego potrzebny , nie potrzebuję mieć tego typu doświadczenia:-D;-)
A zresztą czy CC cz Sn ważne żeby nasze dzieci były zdrowe i tylko to się liczy

no ok zgadzam, sa rozne podejscia i kazdy ma wolna wole i decyduje o sobie i bierze za to odpowiedzialnos, ale tylko pod warunkiem ze placi za koszt calej operacji w prywatnej klinice
ja akurat mieszkam w kraju gdzie nie ma czegos takiego jak cesarka na zyczenie, a tym bardziej skorumpowanych lekarzy i cesarka dla bogatszych itp
gdyby wprowadzic prawo ze cc jest rzeczywiscie dla kazdego i kazdy by sie na to decydowal to szpitale by zbankrutowaly chyba po miesiecu takiej pracy i zamiast lekarz ratowac zycie/zdrowie kogos innego siedzial by na operacji na zyczenie (niepotrzebnej bo np kobieta mogla by sama urodzic), trzeba sie tez zastanowic nad mechanizmem korupcji, bo placimy do lapy lekarzowi prywatnie ale koszt naszej operacji jest pokryty z budzetu co innego gdy pani w prywatnej klinice placi za wszystko wtedy nie ma sprawy niech rodzi jak ma ochote :sorry:

reklama
Do góry