reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

dzien dobry,

okna nie pomogly... nadal nie rodze... dzisiaj piore i prasuje...

noc koszmarna - juz myslalam ze rodze, bo dopadly mnie tak mocne bole brzucha, ale okazalo sie ze to rozwolnienie...:baffled::baffled: wszystko nadal spuchniete jak baloniki i maruda jestem, choc obiecalam sobie ze nie bede..

Katik kochana, tulam mocno. codziennie sobie powtarzam - i marne to pocieszenie- juz nieduzo... trzymam za Was kciuki.

milego dnia

reklama
i znowu ciezka nocka za mna... dzien dobry !
dziewczyny tez was tak starsznie biodra bola? jak spie na jednej stronie to bol mnie budzi i normalnie nie moge nic zrobic, nie wiem czy to od tej wysypki bo najgorzej mam na biodrach spuchniete czy to od ciazy po prostu?:confused: ale przynudzilam juz od samego rana...

mnie boli cholernie i wyczytalam, ze to miednica szykujaca sie do porodu.
podobno cos sie w tych wszystkich kostnych łaczeniach luzuje, zeby bąbel mogl przejsc.
ale jak to jest naprawde to juz nie mam sily sie zaglebiac... :-/

Dzień dobry:-D
i znowu ciezka nocka za mna... dzien dobry !
dziewczyny tez was tak starsznie biodra bola? jak spie na jednej stronie to bol mnie budzi i normalnie nie moge nic zrobic, nie wiem czy to od tej wysypki bo najgorzej mam na biodrach spuchniete czy to od ciazy po prostu?:confused: ale przynudzilam juz od samego rana...

justa, mnie też strasznie bolą biodra, więc co chwilę muszę zmieniac pozycje, do tego boli mnie również krzyż, rano jak się budzę to muszę poleżec na wznak tak mnie wszystko boli.

Justa, mnie tez bola biodra, a jak wstaje w nocy do wc to ide jak jakies zombie, nie moge sie rozprostowac!

Dagsila,
ja uwazam tak jak mamusia87 - moze organizm Ci sie oczyszcza :-)

Cześć dziewczyny

To która sobie dzisiejszy dzień zarezerwowała??;-);-)
Ja mam mieć córcie i jeszcze nie chce, więc nie reflektuję.

Dziewczyny mam pytanie...wyjątkowo głupie pytanie, ale nie mam dzieci ani nie miałam styczności z niemowlakami raczej...:zawstydzona/y:
Chodzi o ubranka...znaczy w co sie ubiera maleństwo w szpitalu i domu (ciepłym)???:confused:

Wersja pierwsza- body z krótkim rękawkiem i pajacyk bawełniany na to?+ oczywiście czapeczka i skarpetki. (Czy pod pajacyk ubiera się coś poza body????)
A druga wessja to- koszulka taka cieniutka, na to kaftanik i śpioszki???
I oczywiście dzieciątko opatulić w rożek.

Czy ubiera się więcej warstw (jakie?), grubsze rzeczy np. welurowe???:confused:

Wiem, że to głupie pytania :zawstydzona/y: bo dla Mam to oczywistość ale ja mam to dopiero wszystko przed sobąmi chciałabym wiedzieć co powinnam do szpitala wziąć do ubrania dla dziecka, poza tym, że mają to być ponoć 4 zmiany rzeczy...:zawstydzona/y:

Z góry dzięki za pomoc ;-):-p

Co do ubrania to najlepiej kaftanik, lub bodziak z długim rękawem i śpioszki w domku. Nie wiem jak u Ciebie, bo u mnie w szpitalu mały jest w ich ciuszki ubrany. Przez pierwszy tydzień zakładałam czapeczkę, później już tylko do kąpieli i na spacerek, jeśli był wietrzyk.
Jeśli było naprawdę ciepło, to bodziak lub rampers i skarpeteczki, bo takie maluszki jeszcze krążenia nie mają za dobrego.
W domu lepiej, żeby za ciepło nie było. Tzn. dobrze jak jest, ale regularnie wietrzyć trzeba.
Jak maleństwo za ciepło ubierzesz to szybko się zorientujesz, karczek spocony i niestety zwykle u takich maluszków momentalnie potówki wyskakują(przynajmniej mój synek tak miał).
Często ubierałam go w domu w sam bodziak z długim rękawem i skarpeteczki i opatulałam cienkim kocykiem. Tak do miesiąca jak spał lubił być w takim niby kokoniku.:-):-)

Ja za pierwszym razem zostalam nacieta,mam nadzieje ze tym razem uda mi sie tego uniknac

Ja też, już nawet teraz masaż z oliwki sobie od jakiś 2 tygodni funduję. Porodu wcale źle nie wspominam, ale po tym nacięciu koszmar:szok::szok::baffled:

Znikam popracować.

Meldujemy się w dwupaku.

Mnie też cała miednica boli ale to od tego leżenia, pierwsze dni najgorsze:dry: I jeszcze jakieś zapalenie pęcherza się przyplątało czy cuś bo ciągle mi się siusiu chce a dziwne to bo żuravit biorę codziennie ale trudno zapodałam sobie furagin powinno pomóc. Taki już nasz los, ale już niedługo damy radę :tak:

Idę do wyrka:tak:

reklama
Witam Kwietnióweczki....

to która dziś się zgłasza na ochotnika ?
Pogoda się robi, wiosna zbliża się wielkimi krokami, a i data niczego sobie...nic tylko rozkwitać :-)

Do góry