reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

iza ja mieszkam niedaleko Madrytu,ale naleze pod Toledo.Szpital mam jakies niecale 10 km. od domu ale on nalezy pod Madryt wiec musze jechac do swojego jakies 60 km.,ale jak sie cos zacznie szybko to chyba mnie nie wyrzuca na bruk.A co do tych papierow to musze popytac gdzies w urzedzie,bo szefowa sie do mnie nie odzywa,bo jest wsciekla ze poszlam na zwolnienie.Chyba liczyla na to ze sie zwolnie.Ale dlugo by opowiadac.

Jesli bedziesz miec regularne skurcze to powinnas sie zglosic do tego szpitala co jest blizej.Co najwyzej stamtad moga cie odeslac,lub odwiesc karetka do tego szpitala do ktorego nalezysz

reklama
Agnieszka ale Ci dobrze, że masz już pofarbowane. Ja się do farbowania nie mogę sprężyć, a szampon koloryzujący już dawno kupiony i czeka.

Zielona - wszystkiego naj, naj, najlepszego dla Ciebie i Zeberki!

Moja wysypka przenosi sie z brzucha na cale cialo. Wczoraj byly to raptem nadgarstki i kolana, dzis juz prawie cale nogi, i ramiona. W nocy myslalam ze sie zadrapie na smierc. Jak dzis polozna przyszla pokazalam jej to cholerstwo, pobrala mi krew na stezenie bilirubiny w watrobie, bo najprawdopodobniej to cholestaza.
W czwartek mam sie zglosic do szpitala, beda juz wyniki. Jesli bedzie ok - tylko ktg mnie czeka, jesli nie - najprawdopodobniej kladziemy sie juz do porodu w szpitalu ( czyli jak Forget - pelna kontrola matki a szczegolnie dziecka, ktorego zycie jest zagrozone)....

Aby to wszystko przyspieszyc i nie czekac do 30stego:
Przytulanki byly, ale to nie dla mnie. Po 3 minutach trzeba bylo przestac, bo albo mojemu Ł Wacek urosl przez te kilka ostatnich tygodni postu, albo mi pochwa skrocila czy szyjka wydluzyla. Bol taki ze wsadzic nawet do polowy nie mozna bylo !!!
4 prania zrobione, powieszone, zdjete, jedno wyprasowane. Okna 2 umyte, firanki, zaslonki zdjete i wyprane. Porzadki w corci szafie zrobione- musialam ogarnac troche balagan tam panujacy, bo do tej pory wszystko tylko tam wrzucalam, a balagan rosl.

Teraz ledwie dysze, boli mnie kazdy centymetr ciala, o brzuchu nawet nie wspominajac. Jesli to nie podziala - odpuszczam. Znow zbliza sie wieczor, zaczyna mnie cale cialo swedziec, i szalu dostaje.
Zaczynam miec depresje przedporodowa, juz naprawde chcialabym urodzic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak ktoras z Was ma pomysl jakie jeszcze dolegliwosci moge zaliczyc: prosze smialo o sugestie.

Zielona - wszystkiego naj, naj, najlepszego dla Ciebie i Zeberki!

Moja wysypka przenosi sie z brzucha na cale cialo. Wczoraj byly to raptem nadgarstki i kolana, dzis juz prawie cale nogi, i ramiona. W nocy myslalam ze sie zadrapie na smierc. Jak dzis polozna przyszla pokazalam jej to cholerstwo, pobrala mi krew na stezenie bilirubiny w watrobie, bo najprawdopodobniej to cholestaza.
W czwartek mam sie zglosic do szpitala, beda juz wyniki. Jesli bedzie ok - tylko ktg mnie czeka, jesli nie - najprawdopodobniej kladziemy sie juz do porodu w szpitalu ( czyli jak Forget - pelna kontrola matki a szczegolnie dziecka, ktorego zycie jest zagrozone)....

Aby to wszystko przyspieszyc i nie czekac do 30stego:
Przytulanki byly, ale to nie dla mnie. Po 3 minutach trzeba bylo przestac, bo albo mojemu Ł Wacek urosl przez te kilka ostatnich tygodni postu, albo mi pochwa skrocila czy szyjka wydluzyla. Bol taki ze wsadzic nawet do polowy nie mozna bylo !!!
4 prania zrobione, powieszone, zdjete, jedno wyprasowane. Okna 2 umyte, firanki, zaslonki zdjete i wyprane. Porzadki w corci szafie zrobione- musialam ogarnac troche balagan tam panujacy, bo do tej pory wszystko tylko tam wrzucalam, a balagan rosl.

Teraz ledwie dysze, boli mnie kazdy centymetr ciala, o brzuchu nawet nie wspominajac. Jesli to nie podziala - odpuszczam. Znow zbliza sie wieczor, zaczyna mnie cale cialo swedziec, i szalu dostaje.
Zaczynam miec depresje przedporodowa, juz naprawde chcialabym urodzic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak ktoras z Was ma pomysl jakie jeszcze dolegliwosci moge zaliczyc: prosze smialo o sugestie.
Bardzo Ci współczuje kochana trzymaj się i też mam nadzieje że się coś ruszy u Ciebie jak tak cierpisz.

Od 12:00 siedzę w allegro, tym razem nie kupuję a przerabiam fotki i wrzucam aukcje, bo zachciało mi się wczoraj ogarnąć moje szafy. Wszystkiemu co w rozmiarze S powiedziałam żegnaj. Najgorsze, że większość rzeczy to akurat wiosenno-letnie i doooopa. Nie będę miała w czym chodzić :cool:
ech...robie pauzę i Was nadrabiam :-)
co ty? wariat? czemu mowisz rozmiarowi s zegnaj? przeciez za 2-3 miechy powiesz witaj! no tak czy nie?:confused:

Elvie jak juz tam do Was dojade z myciem okien to juz nie bede zadnego domku omijac ( jakbys w nocy uslyszala,ze ktos szoruje Twoje szyby to nie zrzucaj z drabiny tylko herbata poczestuj ;-) ) :-) wiec strzezcie sie :-D
hahaha dobre:-D

aniash2, wronka i inne kwietniowki co drugi raz rodza - wy sie nie macie co martwic, napewno bedziecie mialy teraz latwiejszy porod, bardzo rzadko sie zdaza zeby drugi porod byl ciezszy...a na dodatek my tu wszystkie bedziemy kciuki trzymaly, takze nie ma mocnych, jak przyjdzie czas to dzieci wam wyskocza jak z procy hihi:tak:

ella1 - dzieki za to pytanie, bo ja ten sam problem mam, tez nie wiem w co sie takie male dziecko ubiera w sumie, co z czym i wogole, albo np te rampersy . to co pod nie? skarpetki tylko czy rajtuzki? przeciez one jakies krotsze sa niz pajacyki...:confused::baffled:

katik - ja nie wiem czy przy tej cholestazie wystepuje taka wysypka, bo ponoc swedza bardzo stopy od spodu i dlonie bardzo - tak sie zaczyna niby, ale czesto bez wysypki...kurde mam nadzieje ze to nie to cholerstwo, bardzo ci wspolczuje bo dokladnie wiem co przechodzisz, ja walcze z pupp (mam nadzieje ze to nie to cie zaatakowalo) juz dlugi czas i tez roznosi sie szybko i nie idzie wytrzymac juz tego swedzenia...a wysypke mam najgorsza w miejscach gdzie sie chca robic rozstepy - u mnie najgorzej jest na udach, posladkach, plecach, ale sie rozeszlo na stopach i rekach tez...jest w sumie wszedzie, na brzuchu tez juz lekko...ja juz dawno mam depresje przedporodowa...

reklama
Justa-no wlasnie polozna pytala o te dlonie i stopy bo podobno od tego sie zaczyna. Ale mowi ze mozliwe ze to to, bo i opuchnieta jestem, i jak zawsze cisnienie mialam w granichach 100/60 max, tak od kilku dni 130, 140 a dzis nawet 150 /88:szok: Nie wiem czy to przez ten zapiernicz w domu , ale takiego cisnienia to w zyciu nie mialam.

Do góry