reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

A jakiej farby użyłaś:confused:, bo też muszę się odnowić, ale jak byłam ostatnio na zakupach to nie mogłam znaleźć farby bez amoniaku:-(

Pytanie nie do mnie, ale akurat wiem: Casting Loreala nie ma amoniaku. Obecnie w Rosmanie w promocji.

kliknij Niektore kobiety [przed porodem zmienaja sie na twarzy, nos staje sie większy, albo usta pelniejsze niczym "Angelina Jolie"..hehehe, wiec może się zmienilaś:)

No nie no Wronka... ja Cię proszę... uśmiałam się po pachy :-D

Wronka moim marzeniem jest bez nacięcia ale u nas w szpitalu to opcji nie ma wszystkie po kolei tną!! Też mam zamiar nie okazywać tego że się boję ale im bliżej tym bardziej się boje że będzie coś nie teges bo mam cukrzyce a dzieci podobnież wtedy większe się rodzą a ja wąska w biodrach i już syna co 3.700 ważył wyciskały mi na chama.

U mnie w szpitalu 'w pakiecie' nacinają pierworódki przy drugim porodzie próbują nie nacinać więc może tym razem mnie ta przyjemność ominie.

reklama
Dziekuje wronka za dopisanie.:-)Mam pytanie do Aniash.Ty masz cukrzyce tylko ciazowa czy taka normalna.U mnie po obciazeniu 50 wynik mialam 175,pozniej zrobiona mialam setke i wyszlo w normie,ale mimo wszystko mierze cukry sama w domu no i wyniki mam nie za ciekawe bo np. dzisiaj godzine po sniadaniu mialam 180. sama nie wiem co o tym myslec

Ja mam tylko ciążową.Po obciążeniu glukozom miałam wynik 150 i kategoryczny zakaz spożywania cukru .Jak sie badałm godzine po jedzeniu to miała 130 .Weż lepiej zgłoś sie do lekarza z tym bo jak dla mnie to masz dużo za dużo tego cukru.

Dziekuje wronka za dopisanie.:-)Mam pytanie do Aniash.Ty masz cukrzyce tylko ciazowa czy taka normalna.U mnie po obciazeniu 50 wynik mialam 175,pozniej zrobiona mialam setke i wyszlo w normie,ale mimo wszystko mierze cukry sama w domu no i wyniki mam nie za ciekawe bo np. dzisiaj godzine po sniadaniu mialam 180. sama nie wiem co o tym myslec

U mnie się do cukru przyczepili w 34 tyg i dostałąm glukometr i mam niby trzymać dietę 6 posiłków dziennie i mierzyć cukier na czczo i 1 godzinę po każdym posiłku... i tak naprawdę dla mnie zawracanie głowy bo u mnie wystarczy, że ograniczyłam odrobinę łatwoprzyswajalne węglowodany (diety nie trzymam-jem normalnie wszystko praktycznie) mierzę cukier i glikemia ok- do tych dopuszczalnych 120!:tak: ale 180 to miałam po mega talerzu klusek śląskich z sosem u Mamusi :-D a na serio to 180 to dużo za dużo, więc nie lekcewarz tego i idz do diabetologa!!!:no: Cukrzyca dla dziecka groźna bardzo!:baffled:

Co do porodu...ja sie nie boje bolu,bo wiem ze bedzie bolalo:tak:,mam tylko nadzieje ze nie bede miec takich komplikacji jak z Szymciem:no:,ciekawa jestem jak to bedzie bo moja szyjka to dosc uparta i twarda jest,ale podobno drugi porod jest latwiejszy i krotszy,zobaczymy jak to bedzie;-)

Witam się z Wami Dziewcznyki popołudniowo :-)

Maupko Wszystkiego Najlepszego!
Kingunia trzymam kciuki, jeszcze troszkę poczekajcie, trzymajcie się dzielnie z Maluszkiem :*

Ja przyspieszyłam wizytę u gin, z przyszłego tygodnia na dziś, bo bardzo boli mnie podbrzusze. Takie bóle jak w czasie okresu ale jest ok i dowiedziałam się, że będą coraz mocniejsze :baffled:
Nospa nie pomaga, paracetamolu nie chcę brać. Damy rady.

Ostatnia edycja:
bo bardzo boli mnie podbrzusze. Takie bóle jak w czasie okresu ale jest ok i dowiedziałam się, że będą coraz mocniejsze :baffled:
Nospa nie pomaga, paracetamolu nie chcę brać. Damy rady.[/QUOTE]

U mnie tez pojawawiaja sie te bole jak na @,ale nie sa dosc mocne,i same przechodza,jak sie nasila to chyba zaczne brac nospe

Dziewczyny mam pytanie...wyjątkowo głupie pytanie, ale nie mam dzieci ani nie miałam styczności z niemowlakami raczej...:zawstydzona/y:
Chodzi o ubranka...znaczy w co sie ubiera maleństwo w szpitalu i domu (ciepłym)???:confused:

Wersja pierwsza- body z krótkim rękawkiem i pajacyk bawełniany na to?+ oczywiście czapeczka i skarpetki. (Czy pod pajacyk ubiera się coś poza body????)
A druga wessja to- koszulka taka cieniutka, na to kaftanik i śpioszki???
I oczywiście dzieciątko opatulić w rożek.

Czy ubiera się więcej warstw (jakie?), grubsze rzeczy np. welurowe???:confused:

Wiem, że to głupie pytania :zawstydzona/y: bo dla Mam to oczywistość ale ja mam to dopiero wszystko przed sobąmi chciałabym wiedzieć co powinnam do szpitala wziąć do ubrania dla dziecka, poza tym, że mają to być ponoć 4 zmiany rzeczy...:zawstydzona/y:

Z góry dzięki za pomoc ;-):-p

reklama
W szpitalu w którym mam zamiar rodzic nie nacinają jak nie muszą:)
Ale Ci dobrze !
A co do ubioru noworodka to mogą być body z krótkim rękawem +śpioszki+kaftanik+skarpetki a czapeczkę to zakładałam przez pierwsze 2 dni a potem to tylko po kąpieli
Dla mnie body to genialna sprawa ja zakładam tylko i wyłącznie body pod coś bo ani się nie zawiną ani nic.

Do góry