reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Bardzo podobają mi się te 3 zdania :-):-):-) Mam nadzieję, że będę karmić piersią

"Jako karmiąca matka, spalasz więcej kalorii, co ułatwia zrzucenie
zbędnych krągłości, jakich nabrałaś podczas ciąży. Produkcja mleka powoduje spalenie od 200 do 500 kalorii dziennie. Aby spalić taka ilość kalorii, matka karmiąca sztucznie musiałaby przepłynąć 30 basenów lub jeździć na rowerze przez ponad godzinę."

Źródło:
Lansinoh » Z mysla o matkach karmiacych piersia

reklama
Kinguniaa zostaje w szpitalu w celu wychamowania skurczy , dostaje tez lek na płucka małej .

Musza wychamować bo to nam do planu nie jak nie pasuje teraz ma być chłopak :)
To zart oczywiście ale trzymajmy za nią kciuki .
jak będę wiedziała więcej dam znać .

Dobrej nocki

Ojej dziewczyny juz trzecia kwietnioweczka urodzila.W takim tempie to do konca marca polowa sie rozpakuje.Ale jest duzo plusow a najwiekszy to chyba ten ze wczesniej bedziecie mialy juz swoje maluchy,bo u mnie to raczej bedzie chyba po terminie.Tak czuje.U Kingunii to faktycznie troszke za wczesnie jeszcze.Ale napewno wszystko bedzie dobrze.

Wronka
super upiększyłaś listę rozpakowanych mam
i widzę że na bieżąco pilnujesz porządku
dziękujemy
:zawstydzona/y::tak::-)

Kinguniaa zostaje w szpitalu w celu wychamowania skurczy , dostaje tez lek na płucka małej .

Musza wychamować bo to nam do planu nie jak nie pasuje teraz ma być chłopak :)
To zart oczywiście ale trzymajmy za nią kciuki .
jak będę wiedziała więcej dam znać .

Dobrej nocki

rzeczywiście w jej przypadku lepiej jeszcze troszkę poczekać
dobrze że zaaplikują sterydy
trzymamy kciuki!!!

A jakie obliczone te nasze kwietniówki:-D:-D, rodzą co drugi dzień:-) 11,13 i 15:-D. To co, która chętna na 17??????

ja jednak ustępuje miejsce
zgłaszam się na przyszły weekend :)

Katik
trenuj ostro z mężem na to rozwarcie
chociaz ta Twoja data to też całkiem niedługo...

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry :-)

Oj nie dobrze że Kingunia w szpitalu :-( qrcze trochę wcześnie jeszcze na nią...:sorry2: miejmy nadzieję, że w jej przypadku zatrzymają jednak te skurcze...:confused: ehhh...:-( tyle z Was robi już wszystko żeby przyspieszyć akcję, a tu zawsze musi być na odwrót- to dieciątko co ma czekać pcha się na świat, a te donoszone ani myślą :eek:

Ja muszę uważać żeby nie przyśpieszyć porodu, (a mnie w domu wprost roznosi chęć wiosennego sprzątania i pewnie tego "wicia gniazda":eek:) ale nie chce żeby mnie operowali "na szybko" bo zaczełam rodzić...jak już musi być CC to niech chociaż będzie na spokojnie planowane:sorry2: No i bardzo podoba mi się data 23.03 bo sama urodziłam się 23.04 :-D:cool2: więc mam sentyment do 23 :-D:-D:-D

Miłego Dnia moje Panie :-)

Witam we wtorek :-)

Kinguunia trzymam mocno kciuki żeby wszystko wróciło do normy...dobrze że dają sterydy w razie "w"

Wronka
super upiększyłaś listę rozpakowanych mam
i widzę że na bieżąco pilnujesz porządku
dziękujemy
:zawstydzona/y::tak::-)
Podpisuję sie rekami i nogami :-)

No nie urodziłam i dzisiaj już wiem co mnie to tak wiecznie boli :-D mianowicie jak młody śpi to moge góry przenosić a że śpi całą noc to jest raj i ja też śpie i nic mnie nie boli. Jak wstałam rano i czułam ruchy to myślałam że czołganiem pójde do Janka...

Dobrze że Forget uparła się na cc od razu ... i dobrze że lekarze się nie pitolili w czekanie na nie wiadomo co...

reklama
Jestem w domku, wykapana.... W Oliatum.

Katik, ja mysle, ze te schizy mialas przez tabletki i sennosc :tak: Polezysz w domku i od razu wroci spokoj, zobaczysz :-D Wez tego swojego meza w obroty, korzystajcie poki mozecie, a moze przy okazji uda sie przyspieszyc termin cc co nie co
;-)

Malutka forget waży 2800 , w tym szpitalu każą lezeć 24h i ona nie ma malutkiej przy sobie dopiero jak wstanie rano to będzie ją miała . Zrobili CC bo na KTG tętno spadło do 60 i zarządała natychmiastowego CC . Ważne że maleńka zdrowa i wsio jest dobrze :)

Super, ze nam to napisalas
:tak:

Bardzo podobają mi się te 3 zdania :-):-):-) Mam nadzieję, że będę karmić piersią

"Jako karmiąca matka, spalasz więcej kalorii, co ułatwia zrzucenie
zbędnych krągłości, jakich nabrałaś podczas ciąży. Produkcja mleka powoduje spalenie od 200 do 500 kalorii dziennie. Aby spalić taka ilość kalorii, matka karmiąca sztucznie musiałaby przepłynąć 30 basenów lub jeździć na rowerze przez ponad godzinę."

Źródło:
Lansinoh » Z mysla o matkach karmiacych piersia

Dobre :-D to ja wole te 30 basenow przeplynac siedzac w fotelu i karmiac mala
:-D

Do góry