reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

czesc Dziewczyny, witam sie w ten piekny sloneczny dzionek:-) az sie chce zyc w dzien jak dzis:tak:
Szkoda tylko, ze sie nie wyspalam, bo Sz do Pl polecial wczoraj wieczorem i jakos tak nijak mi bylo w lozku samej:zawstydzona/y: budzilam sie 5-6 razy i to nie do lazienki, tylko tak jakos:-( Sebek szalal chyba cala noc, tez mu pewnie taty brakowalo;-)
Teraz "juz" po sniadanku (u mnie jest 8,45), pranie nastawione, naczynia pozmywane, zabieram sie za sprzatanie chatki, bo znowu "ktos" mi nabalaganil:wściekła/y:
Milego dzionka:-D

reklama
Witam i ja;-)
Od rana szykuję jakieś gadżety na sesję zdjęciową, więc jak macie jakieś fajne pomysły to się podzielcie;-)
Spakowałam już butki, skarpeteczki małe, sukienusię, kieckę czerwoną obcisłą dla siebie, jeansy, czarny stanik i białą koszulę M., misia, czekoladę, kalendarz..
No i zaraz się za depilację biorę, bo wczoraj już padłam.. Pazurki trzeba zrobić, a na 13:00 do fryzjera jestem umówiona.
Sesja o 17:00, więc jeszcze trochę czasu mam:-)

Sebek szalal chyba cala noc, tez mu pewnie taty brakowalo;-)
wreszcie Synek ma imie, az sie milej czyta;-);-)

Doberek Kobitaski!!!:tak::tak::tak:

No to i ja sie pochwale, ze od tygodnia gdzies tez juz mam bole w podbrzuszu, klucia dziwne, a od 2 dni to mam taki problem z siedzeniem na dupsku. Jak siedze to mam wrazenie ze cos wbija mi sie w szyjke, i powoduje tak potworny bol, ze moge albo lezec, albo tak siedziec w polezaco:baffled:

A przytulanki z mezem tez juz od 2 dni chcialam wprowadzic, a moj Ł stwierdzil ze w zadnym badz razie. Pola ma wyjsc jak sama o tym zadecyduje, a nie wtedy gdy my chcemy. I tlumacz tu takiemu ze ja juz wymiekam :-(

Witam i ja;-)
Od rana szykuję jakieś gadżety na sesję zdjęciową, więc jak macie jakieś fajne pomysły to się podzielcie;-)
Spakowałam już butki, skarpeteczki małe, sukienusię, kieckę czerwoną obcisłą dla siebie, jeansy, czarny stanik i białą koszulę M., misia, czekoladę, kalendarz..
No i zaraz się za depilację biorę, bo wczoraj już padłam.. Pazurki trzeba zrobić, a na 13:00 do fryzjera jestem umówiona.
Sesja o 17:00, więc jeszcze trochę czasu mam:-)

możesz wziąć jakąś długą chustę żeby np przewiązać biust do kulturalniejszej sesji brzuszka (wersja do pokazania również znajomym i rodzinie) albo jakąś długą wstążkę, to "zapakujesz" brzuszek i piersi - bardzo fajnie to wygląda :-D

możesz wziąć jakąś długą chustę żeby np przewiązać biust do kulturalniejszej sesji brzuszka (wersja do pokazania również znajomym i rodzinie) albo jakąś długą wstążkę, to "zapakujesz" brzuszek i piersi - bardzo fajnie to wygląda :-D
Taką kokardę to mój fotograf ma - z tego co na jego www widziałam.
Tylko, że ja mam cycki jak podwójna Pamela więc chyba nie odważę się ich ze stanika wyciągać:D

wreszcie Synek ma imie, az sie milej czyta;-);-)

Doberek Kobitaski!!!:tak::tak::tak:

No to i ja sie pochwale, ze od tygodnia gdzies tez juz mam bole w podbrzuszu, klucia dziwne, a od 2 dni to mam taki problem z siedzeniem na dupsku. Jak siedze to mam wrazenie ze cos wbija mi sie w szyjke, i powoduje tak potworny bol, ze moge albo lezec, albo tak siedziec w polezaco:baffled:

A przytulanki z mezem tez juz od 2 dni chcialam wprowadzic, a moj Ł stwierdzil ze w zadnym badz razie. Pola ma wyjsc jak sama o tym zadecyduje, a nie wtedy gdy my chcemy. I tlumacz tu takiemu ze ja juz wymiekam :-(

wow Katik to te same objawy :) suuuper
ciekawe kto pierwszy teraz bo dużo z nas ma już zapowiedzi :))))))))))))))))
tylko ciekawe czy Polcia dalej leży pupcią w dół...

wow Katik to te same objawy :) suuuper
ciekawe kto pierwszy teraz bo dużo z nas ma już zapowiedzi :))))))))))))))))
tylko ciekawe czy Polcia dalej leży pupcią w dół...
serio myslisz ze to juz moga byc objawy ze z szyjka cos sie dzieje?
Pola caly czas glowka w gorze, i dlatego troche sie denerwuje, bo co jesli ta dupka zejdzie za gleboko do kanalu rodnego? Jest to mozliwe? Pozatym ten nieszczesny czop MUSI odejsc? Bo u mnie nic a nic, ani sluzu, ani brudzenia :baffled:
Pozatym w szpitalu mi mowili, ze u mnie wystarczy 0,5 cm rozwarcia i beda cieli...
Kurcze nie wiem. Jakbym umiala sama bym sobie sprawdzila jak ta szyjka "wyglada" a tak nie wiem na czym stoje....

Dzień Dobry!!! :-) Ależ wczoraj emocji miałysmy! Dziś juz chyba ochłonęłysmy wszystkie :-D
Katik jako następną Ciebie obstawiam :-)
elvie pewnie Twoje zdjęcia, jako jeszcze ciężarnej już ostatnie w galerii.. Teraz to zupełnie inny rodzaj zdjęć u nas będzie na topie :-) jak tylko coś bedziesz miała chwal się!
filonka gratuluję siostrzeńca!
dagsila to mizianie mnie rozbawiło na maxa hehe :-D u mnie w planach dopiero za 4 tyg.... buuuuuuuu...
my dopiero w sobotę za malowanie sie bierzemy :-) pełen luzik... jakoś nie dociera do mnie, że niebawem tyle się zmieni. Pracuję jak pracowałam, w domu bez większych zmian poza kartonami z allegrowymi zakupami. Ani komody, ani łóżeczka i pewnie dlatego wydaje mi się, że jeszcze daaalekoooooo do porodu :-)

Cześć mamusie

Boshe, przez pół godziny nadrabiałam wątki z wczoraj, taka produkcja z Waszej strony (ale biorąc pod uwagę okoliczności jak najbardziej usporawiedliwiona).
Ja tylko tak na chwilkę, bo zaraz biorę synka do sklepu jadę, a potem na chwilę do pracy zajrzeć.
Byłam wczoraj na u mojej gin, nie wdaje się w szczegóły, bo w zasadzie nic takiego, wszystko w porządku. Na 12 kwietnia mam termin wyciągnięcia pessaru.
W ogóle to mam mieszane uczucia, z jednej strony bardzo się już doczekać nie mogę; Ba zazdroszczę, że już ma Vaneske ze sobą, z drugiej wiem, że to jeszcze za wcześnie. I jeszcze wczoraj się dowiedziałam, że mój mąż 7-8 kwietnia do Londynu leci. Mam nadzieje, że nic się w tym czasie nie wydarzy. Wolałabym, żeby nie leciał, ale musi, no i z drugiej strony zrobiłam mu już całą listę zakupów dla syna i dla malutkiej, bo tam zdecydowanie taniej niż u nas.

Miałam na chwilę, a się rozpisałam, do zobaczenia wieczorkiem.

reklama
serio myslisz ze to juz moga byc objawy ze z szyjka cos sie dzieje?
Pola caly czas glowka w gorze, i dlatego troche sie denerwuje, bo co jesli ta dupka zejdzie za gleboko do kanalu rodnego? Jest to mozliwe? Pozatym ten nieszczesny czop MUSI odejsc? Bo u mnie nic a nic, ani sluzu, ani brudzenia :baffled:
Pozatym w szpitalu mi mowili, ze u mnie wystarczy 0,5 cm rozwarcia i beda cieli...
Kurcze nie wiem. Jakbym umiala sama bym sobie sprawdzila jak ta szyjka "wyglada" a tak nie wiem na czym stoje....

Katik ja 3 tyg temu nie mialam zadnego rozwarcia i dziecko bylo wysoko a przez ostatnie dni to cmienie w brzuszku jak na okres i co jakiś czas kłucie w szyjce
i to bylo rozwieranie sie i ustawianie malego w kanale rodnym
ja bym na Twoim miejscu pojechala zeby sprawdzili
tez juz Ci sie mogło coś otworzyc
a co do czopa to nie ma reguły
jednym odchodzi 2 tyg przed a innym na łóżku porodowym wiec nie ma co sie nim sugerowac
zajrzyj tu:
OBJAWY PRZEPOWIADAJĄCE PORÓD

Do góry