reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ja już się parę razy przycięłam taką nakładką :zawstydzona/y:

uuu to nie wiedzialam ze to mozliwe
a ja takie pewne ruchy wykonywalam i specjalnie nei uwazalam, na szczescie obylo sie bez krwi...

buahahahahah, juz myslalam ze to tylko ja taka walnieta jestem, i caly dzien wypatruje jakiegokolwiek sygnalu :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Katik na wątku przydatne linki i ebooki zamiescilam fajny link opisujacy obrazkowo objawy zblizajacego sie porodu, zajrzyj u Ciebie przeciez tez to juz niedlugo, na pewno cos sobie dopasujesz do siebie :)

Dagsila
gratulejszyn z powodu ukończenia 37 tyg
ps. a Ty masz jakies rozwarcie?

Dagsila i Wronka ja meza angazuje od przyszlego poniedzialku bo za tydzien mam umowionego fryzjera :)

a dziś kończę pakowanie torby dla mnie i Tymka, bo troche jestem przejeta :zawstydzona/y::-D
no i jedziemy dzis na imieniny do mojej mamy na weekend (60 km stad),
to juz pojade z ta torbą tak w razie W
bo brzuch mnie pobolewa co jakis czas i w koncu to rozwarcie moze postepowac

reklama
Ja wczoraj przepakowałam torby szpitalne... znaczy zamieniłam wypełnienie że tak się wyrażę i jest o wiele wygodniej. Pozatym zmieniłam trochę zestaw ciuszków dla młodego na wyjscie i teraz już chyba też będę wszędzie jeździć z torbą szpitalną...

Kfiatuszku, na ost wizycie nie bylo nic - wszytko pozamykane i szczelne, ale teraz czuje bardzo nisko takie nieprzyjemne uklocia... no i brzuchol za chwile bedzie na kolanach lezal.. chociaz znajac moje szczescie to pewnie otworze sie 3 kwietnia i ze świeconka na porodowke polece ;-)
nastepna wizyte mam 30 marca jakby co i bede plakac lekarzowi o skierowanie, co bym mogla na swieta w domu z dzidzia juz byc:-) no a do tej pory tylko moc sprawcza meza jest w ruchu :-D

Kfiatuszku, na ost wizycie nie bylo nic - wszytko pozamykane i szczelne, ale teraz czuje bardzo nisko takie nieprzyjemne uklocia... no i brzuchol za chwile bedzie na kolanach lezal.. chociaz znajac moje szczescie to pewnie otworze sie 3 kwietnia i ze świeconka na porodowke polece ;-)
nastepna wizyte mam 30 marca jakby co i bede plakac lekarzowi o skierowanie, co bym mogla na swieta w domu z dzidzia juz byc:-) no a do tej pory tylko moc sprawcza meza jest w ruchu :-D
te kłucia to może być otwieranie szyjki, no i to że się dzidzia w kanale rodnym ustawila
ja tez mialam te kłucia ale nie chcialam sie napalac by sie nie zawiesc ale jak lekarz potwierdzil to juz jestem happy :)

te kłucia to może być otwieranie szyjki, no i to że się dzidzia w kanale rodnym ustawila
ja tez mialam te kłucia ale nie chcialam sie napalac by sie nie zawiesc ale jak lekarz potwierdzil to juz jestem happy :)

No i sie przerazilam... bo mnie tez tak oprocz cmienia, dosc czesto cos lekko kluje.......................

Wyprawa z niemowlakiem jest lepsza niż z takim 1.5 rocznym które łazi nie chce siedzieć na d.. itp .. wierz mi takie lezące jedzace i robiące kupe to w długiej drodze sielanka :)

też to miałam napisać,między rokiem, a 2 latkami to chyba najgorszy czas na podroze z dzidziulem, co prawda mojjezdzic lubi ale po jakiejs godzinie- dwoch zaczyna sie straszliwie nudzic

tak dziś zostałam ciocią :) a za 4 tyg (tak licze na termin cc) -pewnie już mamunią :)))))))

gratuluję!!

Kochane.
Wzruszaja mnie Wasze slowa i emocje.Dziekujemy cala Rodzinka.
Ja jestem "ko",spalam pare godzin tylko.Na razie "cpam" leki,to lezac na wznak mnie nie boli nic.Za pare godzin powinnam wstac z lozka.
Mam tylko jeden duzy smutek...Nie widzialam Vanessy od wczoraj.Musiala zostac na obserwacji,ale jest ok.Tyle ze nie mialam jej ani chwili na rekach(maz tak i dlugo na pooperacyjnej).Musze czekac,az wstane,maz przyjedzie a potem po nia zejdziemy do "zlobka".Boli mnie,ze jej nie ma ze mna.Heh!
:-( :-( :-(
.

nie martw się, już niedługo bedziesz sie mogłaspokojnie nacieszyc maleńką,a po tym wszystkim co przeszłas to dochodzenie do siebie po cc to chyba najmniejszy problem, będzie dobrze!!

heheheheheheheheheheheheheh ja sobie wykupilam pakiet 14 dniowy :-), jak nie zadziała to lekarz bedzie musial pomoc buhahahahahahahahahaa :-D :-D :-D

uwielbiam Twoje teksty:-)

tak w ogóle to dzień dobry:-)

Jerz wymyślił wstawanie o 5:30 więc jestem cokolwiek wymęczona, wieczorem jak młody pójdzie spać to próbuję ogarnąć ten poprzeprowadzkowy bajzel, w nocy wstaje pare razy do kibelka a rano Jerz... nawet straciłam już nadzieję ze na emeryturze sie wyśpię bo pewnie dopadnie mnie jakaś starcza bezsenność:-)

miłego dzionka kochaniutkie, czekam na następne rozdwojenia

Witam wszystkie mamusie :)

Ja dziś niczym w iglo się obudziłam. Mój mąż ostatnio zakręcony chodzi. Dziś rano chciał wywietrzyć i w dwóch pokojach okna o 6 rano otworzył i pojechał do pracy, jak się obudziłam i szłam do toalety to doznałam szoku termicznego:szok: Teraz już się nagrzało,ale przez godzinę było masakrycznie zimno!

Ba dziś już będziesz tulić Ness... jak ci zazdrościmy!!! Wracaj szybciutko do zdrowia!!!

Dziewczyny widzę plan napięty, walka o srebrny i brązowy medal trwa, złoto oczywiście mają Ba i Ness:-)

Ja jadę po wyniki i na polowanie Lidlowskich naklejek:-)

Miłego dnia i duuuuuużo zdrówka!

No i sie przerazilam... bo mnie tez tak oprocz cmienia, dosc czesto cos lekko kluje.......................
no to Ci powiem że ja cały czas czuję dokładnie te dwie rzeczy:
kłucie co jakiś czas sporadycznie a to ćmienie to bardzo często, dokładnie tak jak opisałaś lekkie ćmienie jak na okres, bólem to nie można nazwać ale jednak się czuje
myślałam o nospie
ale chyba teraz nie powinnam brać nospy
bo po co działać rozkurczowo jak ja chcę żeby to rozwarcie postępowało sobie powoli a skurcze właśnie to powodują...
jak myślicie czy w 37 tyg tez sie bierze nospe jakby bolalo mnie bardziej?
dodatkowo czuje jeszcze takie parcie na jelita
nie przeczyszcza mnie ale cos tam naciska

reklama
Co do tych medali to pamiętajmy że są dwa "rodzaje" ogólne (czyli kto szybciej :-p) i te rozdajemy już oraz de facto kwietniowe i te zaczniemy rozdawać 1-go kwietnia :-p

Do góry