Katik
...jestem mamą...
Trzymaj sie BA - oby poszlo jak najszybciej!Udanej nocy zycze!!!!!!!!!!!Kochane.
Wciaz z bb lacze sie z kom(ukrytej).
Dostalismy cosik-lek dowcipnie na wywolanie rozwarcia(?) i zmiekczenie szyjki.Do 24h(od 17)moze sie cos wydarzy(oby!),potem przebija mi pecherzyk(gdyby sam nie pekl i nie odeszly wody-o ile dobrze zrozumialam),potem jak sie nie rozkreci akcja podadza mi kroplowke na "start".Tu nie ma znieczulen.A Grek nie chce mi robic CC,bo nie ma sensu.
Trzeba bedzie sie pomeczyc,oby moje cialo chcialo dopomoc i Vanessa sie pospieszyla.Tak na nia czekamy!!!
Hehe, no niezle. U mnie by bylo tak jak napisala zielona najpierw bo okres podatkowy jest kwiecien/kwiecien.dziewuchy, taka jestem wsciekla ze az sama sie siebie boje
dostalam list w sprawie zasilku macierzynskiego. Wszystko sie zgadza poza kwota tegoz zasilku!! wyliczyli mi najnizszy mozliwy, tylko nie wiem na jakiej podstawie??!!
Pomozcie prosze, bo na str jest taka info:
"W przypadku kobiet zatrudnionych, tygodniowa kwota zasiłku macierzyńskiego jest wyliczana poprzez podzielenie dochodu brutto osiągniętego we właściwym roku podatkowym przez liczbę faktycznie przepracowanych tygodni w takim roku. Osiemdziesiąt procent (80%) tej kwoty będzie wypłacane co tydzień (z zastrzeżeniem obowiązywania minimalnej i maksymalnej kwoty świadczenia). Właściwym rokiem podatkowym jest przedostatni pełen rok podatkowy poprzedzający rok rozpoczęcia urlopu macierzyńskiego".
To powiedzcie mi prosze, bo moze sie myle, ale w moim przypadku tym wlasciwym rokiem jest 2008, nie 2009 tak?! czy ja juz taka tepa jestem, ze czytac nie umiem. No zaraz mnie cos trafi normalnie
Jesli u Ciebie normalnie styczen, no to wg obliczen chyba faktycznie 2008.
Co do macierzynskiego ja tez mam mniejszy niz sadzilam. U mnie wliczaja iles tam ostatnich tygodni, a ja w tym czasie mialam 3 tygodnie L4 platnego 40 %. No i automatycznie zmniejszyla sie kwota macierzynskiego. I tez Ł robil uniki przed moimi gromami...