reklama
agniechaaaaa,była mnoga ciąża do jakiegoś 8-9 tygodnia:-) ale zaczęłam plamić i w szpitalu ''miły'' pan doktor powiedział-co za wredota tam w brzuchu mieszka.pozbyła się rodzeństwa :-7...na szczęście zarodki były w 2 jajach.pozwoliło to idalce zostać:-) nazywają to ''wchłonięciem''zarodka...
zrobiłam sobie zastrzyk i słabo mi się zrobiło aż na łóżku usiadłam.i zaraz mi krew z nosa poleciała. k...wa może teraz za rzadka ta krew?!? jak nie urok,to...zawsze coś...
na juro zostawiam sobie ostatnie prasowanie.i pakowanie torby...do cesarki też podkład poporodowy i duuuuże podpaski?czy podkład nie jest potrzebny?
zrobiłam sobie zastrzyk i słabo mi się zrobiło aż na łóżku usiadłam.i zaraz mi krew z nosa poleciała. k...wa może teraz za rzadka ta krew?!? jak nie urok,to...zawsze coś...
na juro zostawiam sobie ostatnie prasowanie.i pakowanie torby...do cesarki też podkład poporodowy i duuuuże podpaski?czy podkład nie jest potrzebny?
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Waniliowa rozumiem... przepraszam nie wiedziałam... widać Idka waleczna od początku...
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Cześć cioteczki!
Widzę że nasza Ba idzie na pierwszy ogień- oby już dziś mogła tulić swoją Vanesskę:-)pozazdrościc
My padnięci jak koniki po westernie i po wizycie u lekarza- skrobne kilka słów na lekarskim. A tymczasem muszę trochę odsapnąć..
Widzę że nasza Ba idzie na pierwszy ogień- oby już dziś mogła tulić swoją Vanesskę:-)pozazdrościc
My padnięci jak koniki po westernie i po wizycie u lekarza- skrobne kilka słów na lekarskim. A tymczasem muszę trochę odsapnąć..
Ciocie z BB trzymają kciuki za Ba :-)
Macie już spakowane torby do szpitala? Właśnie zaczęłam pakować moja. Ale i tak jeszcze wszystko w rozsypce, trzeba dokupić niezbędne rzeczy, np. staniki ciążowe, pastę do zębów itp.
Dzidziusiową torbę też mam w połowie spakowaną. Nie wiem jakie ciuszki zapakować. Nie wiadomo jaka będzie pogoda, bo nie wiem czy np pakować kombinezon?
Muszę zrobić listę co jeszcze dopakować.
Macie już spakowane torby do szpitala? Właśnie zaczęłam pakować moja. Ale i tak jeszcze wszystko w rozsypce, trzeba dokupić niezbędne rzeczy, np. staniki ciążowe, pastę do zębów itp.
Dzidziusiową torbę też mam w połowie spakowaną. Nie wiem jakie ciuszki zapakować. Nie wiadomo jaka będzie pogoda, bo nie wiem czy np pakować kombinezon?
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Ciocie z BB trzymają kciuki za Ba :-)
ja z grubsza mam już spakowaną- musze jeszcze dokupic dla sieie kosmetyki w wersji mini bo nie chce mi się targać calych opakowań .rzeczy dla Antka na wyjście mam przyszykowane te do szpitala tyż...
a zdziwiłam się dziś niemiłosiernie bo zajechałam do szpitala, w którym zamierzam rodzić i podczytać co trzeba zabrać i wyobraźcie sobie że ogromnymi literami z masą wykrzykników byo napisane ze na oddział porodowy nie przyjmują z bagażem podróżnym a tylko podręcznym. Nie wiem jak to mam rozumiem,że niby z siatka z biedronki mam tam iść??? Ja tam mam torbę bo niby jak mam te metrowe podpachy zapakować???????Chciałam pójśc zobczyć jeszcze porodówkę ale jak zasięgnełąm kilku inf u sfochowanych babiszonów na IP to mi się odechciało...im mniej wiem tym spokojniej śpie ....
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
No i po wizycie u lekarza. sprawdzil cisnienie: 110/80 czyli takie jak zawsze, wage: +14kg, wiec nie jest zle, obsluchal i tez perfekt, sprawdzil czestotliwosc uderzen serduszka Konstancji i jest srednio 145. Poza tym obmacal mi brzuch i stwierdzil, ze sie gigant szykuje. Przewiduje, ze corcia sie w matke wrodzila i tez przyjdzie na swiat dlugasna i wazaca nie mniej niz 3,500... Moj maz sie ucieszyl, ze bedzie mial dlugonoga core, ja troche mniej - ze wzgledu na przebieg porodu. Ale nie bedzie zle, bo epidural zrobi swoje. Staralam sie przekonac lekarza zeby jednak mnie nie ciachali jesli nie bedzie to absolutnie konieczne. Ten nie chcial sie dac przekonac, a Ukochany oczywiscie stanal w jego obronie - malo go nie zatluklam. Stanelo na tym, ze bedziemy probowac bez ciecia, ale i tak w to nie wierze. No i mielismy rozmawiac o obecnosci mojego chlopa przy porodzie, ale jemu sie geby nie chcialo otworzyc, zajal sie ogladaniem rybek w akwarium. Za dwa tygodnie mam isc na kolejna wizyte, a w miedzyczasie zrobic (pierwsze w trakcie ciazy) badanie krwi i moczu, no i kolejne USG.
A co do pakowania toreb, to ja jestem absolutnie w lesie. Lekarz stwierdzil, ze mam tylko wziac dla siebie cos w rodzaju polskich podkladow ginekologicznych i dziecka pieluchy jednorazowe oraz ubranka - cala reszte zapewnia szpital. Mysle, ze w weekend wybiore sie na zakupy i i tak zapakuje wszystko, co moze mi sie przydac.
A co do pakowania toreb, to ja jestem absolutnie w lesie. Lekarz stwierdzil, ze mam tylko wziac dla siebie cos w rodzaju polskich podkladow ginekologicznych i dziecka pieluchy jednorazowe oraz ubranka - cala reszte zapewnia szpital. Mysle, ze w weekend wybiore sie na zakupy i i tak zapakuje wszystko, co moze mi sie przydac.
Ostatnia edycja:
Ilona1985
Fanka BB :)
BA TRZYMAMY KCIUKASKI.
ZYCZE TOBIE SPOKOJNEGO I W MIARE BEZBOLESNEGO PORODU...
WIEM BEDZIE BOLALO JAK CHOLERKA ALE JAK TO PRZECZYTASZ BEDZIE JUZ PO WSZYSTKIM!!!
tRZYMAJCIE SIE TAM DZIEWCZYNKI...
BA PUSH , PUSH...NIE WIEM JAK TAM MACIE PO WLOSKU..NIECH ZGADNE ...PUSZELLO! PUSZELLO!
hIHIHIHIHI
CALUSKI!!!
ZIELONA SUPER, ZE U CIEBIE JEST DOBRZE.
DLUGICH NOG U CORY GRATULUJE JUZ Z GORY...!!!!
JA TORBE TEZ MAM JUZ SPAKOWANA, ZNACZA DWIE...JEDNA TAKA WIEKSZA BEDE W NIEJ MIALA DOKUMENTY I RZECZY , KTRE MUSZA BYC POD REKA, TJ APARAT, TELEFON, WODE,PORTFEL,DOKUMENTY
A W DRUGIEJ, DODAM, ZE NIE JEST DUZA RZECZY MOJE I MALENSTWA:-)
jA TEZ CHCE RODZIC JUZ...T NIE FAIR...
JAK WCZESNIEJ GABRYS PCHAL SIE NA SWIAT TO TERAZ ZAGNIEZDZILSIE NA DOBRE...
ZYCZE TOBIE SPOKOJNEGO I W MIARE BEZBOLESNEGO PORODU...
WIEM BEDZIE BOLALO JAK CHOLERKA ALE JAK TO PRZECZYTASZ BEDZIE JUZ PO WSZYSTKIM!!!
tRZYMAJCIE SIE TAM DZIEWCZYNKI...
BA PUSH , PUSH...NIE WIEM JAK TAM MACIE PO WLOSKU..NIECH ZGADNE ...PUSZELLO! PUSZELLO!
hIHIHIHIHI
CALUSKI!!!
ZIELONA SUPER, ZE U CIEBIE JEST DOBRZE.
DLUGICH NOG U CORY GRATULUJE JUZ Z GORY...!!!!
JA TORBE TEZ MAM JUZ SPAKOWANA, ZNACZA DWIE...JEDNA TAKA WIEKSZA BEDE W NIEJ MIALA DOKUMENTY I RZECZY , KTRE MUSZA BYC POD REKA, TJ APARAT, TELEFON, WODE,PORTFEL,DOKUMENTY
A W DRUGIEJ, DODAM, ZE NIE JEST DUZA RZECZY MOJE I MALENSTWA:-)
jA TEZ CHCE RODZIC JUZ...T NIE FAIR...
JAK WCZESNIEJ GABRYS PCHAL SIE NA SWIAT TO TERAZ ZAGNIEZDZILSIE NA DOBRE...
Ostatnia edycja:
Szok, pierwsze badania krwi i moczuZa dwa tygodnie mam isc na kolejna wizyte, a w miedzyczasie zrobic (pierwsze w trakcie ciazy) badanie krwi i moczu, no i kolejne USG.
Niestety do naszych polskich szpitali to musisz zabrać naprawdę dużo, łącznie ze sztućcami, nieraz własny termometr, wodą mineralną itd Wychodzi niezłe torbisko :-)
Też się boję, że będę mieć duże dziecko, my z siostrą ważyłyśmy 3800, mąż 4100kg. Więc kruszynka to nie będzie.
reklama
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
He he he a ja sie ostatnio dowiedziałam, że jak ja się urodziłam to miałam 3200 g i 52 cm... kruszynka taka byłam... a syna urodziłam 3700 i 57 cm a drugi conajmniej taki sam się zapowiada
Torby jak juz pisałam kilka stron wcześniej spakowane...
Ba kibicujemy żeby się zaczęło na dobre...
Torby jak juz pisałam kilka stron wcześniej spakowane...
Ba kibicujemy żeby się zaczęło na dobre...