reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Melduję się i ja;-)
Dzisiaj jakoś kiepsko spałam, a o 8.15 obudził mnie telefon - całe szczęście, że zanim wstałam odebrać to przestał dzwonić i że z nieznanego numeru, bo gotowa byłam zamordować:D

Jeśli chodzi o obniżanie brzucha to nam położna na szkole tłumaczyła, że brzuch się tak obniży, że będziemy mogły rękę swobodnie pod piersi włożyć.

Cieszę się, że wszystkie w dwupakach nadal jesteśmy, a Zieloną poproszę o podzielenie się tą fantastyczną temperaturą, bo u nas dzisiaj -2 :-(

reklama
A ja znow noc koszmarna, za duzo wczoraj fikalam a nie odpoczywalam, kilka godzin poza domem, bo wizyta w szpitalu , a potem naladowana super energia wysiadlam 1 przystanek wczesniej i spacerkiem w sloneczku do domku - i wieczorem nogi jak balony, w nocy spac nie moglam, bo dlonie opuchniete i na nerwy uciski, cala noc mi dretwialy, i od rana znow kostek u nog brak, palce jak serdelki, i w papcie stop wsadzic nie moge... do dooopy!
Dzis z lozka nie wychodze.

A ktoras wie jak to obnizanie brzucha ma sie do dzieci ulozonych posladkowo?
Bo ogolnie brzuch sie obniza, bo dziecko glowka schodzi coraz nizej. Ja mam wrazenie ze tez juz brzuch nizej, lepiej mi sie oddycha. Czyli ze moja dupka w kanal rodny schodzi? Czy jak ????????????

u mnie tak jak pisałam na kwietniówkach u lekarza brzuszek już bardzo nisko i szyjka max skrócona choć jeszcze zamknięta ale raczej nie dotrwam do kwietnia.
Chyba jestem wyrodną matką ale chciałabym już za jakiś tydzień do dwóch urodzić - kocham to dzieciątko ale mam już dość nie mogę spać, nie mogę jeść (mam od 5 miesiąca super zgagę na wciąż nie ustającą) a jego ruchy bolą

dzien dobry,

my po ciezkiej nocy ( pierogi, ktorych tyle wczoraj narobilam przypominaly mi pol nocy o sobie no i siusialam co 1,5 godz.....), wiec i po drzemce , a takze po brioszce z musem truskawkowym i szklance coca-coli. reasumujac wyspana z mega zgaga :-D

cos bym porobiła.... tylko jeszcze nie wiem co... poki co ogladam Nigelle :-)

milego dnia brzusie :-)

Ostatnia edycja:
dzien dobry,

my po ciezkiej nocy ( pierogi, ktorych tyle wczoraj narobilam przypominaly mi pol nocy o sobie no i siusialam co 1,5 godz.....), wiec i po drzemce , a takze po brioszce z musem truskawkowym i szklance coca-coli. reasumujac wyspana z mega zgaga :-D

cos bym porobiła.... tylko jeszcze nie wiem co... poki co ogladam Nigelle :-)

milego dnia brzusie :-)

oglądasz Nigellę w ciąży?
jak można się tak dobrowolnie katowac?
ja bym nie dała rady... ;)

czesc,
piszecie o nieprzespanych nockach... ja wogole nie klade sie spac i nie spie... zasypiam moze kolo 5 rano na godzine.. albo w ciagu dnia tez tak na godzine, i najgorsze jest to ze nie jestem tym zmeczona, juz od trzech dni tak ciagne, a piatek ide do lekarza wkoncu to jej powiem...wszystko opiera sie o moja wysypke, drapie sie do krwi, boli mnie wszystko i swedzi i dlatego nie moge spac...mam juz dosc i chce juz rodzic!!! w piatek bede gadala z moja gin o cesarce na zyczenie:tak:

acha i mam zloty srodek na zgage, nowosc z apteki, zrobiony specjalnie dla kobiet w ciazy, zagaga przechodzi od razu, nie wiem czy to w polsce jest, nazywa sie: GAVISCON ADVANCE, taki w saszetkach jakby krem mietowy...

No to ja posprzątałam kuchnię i to tak porządnie szczególnie tam gdzie od roku nie zaglądałam :-p umyłam podłogi aż na dół... i kurde nic mnie nie boli... dziwne ...
Co do obniżenia brzucha to mnie wczoraj położna powiedziała że się obniżył (choć ja od początku miałam go nisko) więc nie wiem czy jej się wydawalo czy faktycznie, a to znaczy że dziecię schodzi do kanału rodnego

witam w jakze piekny sloneczny dzionek. cieplutko sie zrobilo, chyba w koncu wiosna przyszla:-D problem tylko taki, ze nie mam co na siebie wlozyc, bo kurtka zimowa zdecydowanie za ciepla, a w nic innego sie nie wcisne (znaczy ja tak, tylko Synulek nie:-() Ale nie narzekam - dobrze ze juz cieplo!
Dzisiaj cala noc snily mi sie jakies glupoty!! dziwne to bylo, bo w tych snach jakby wiedzialam, ze to tylko sen... W kazdym razie srednio sie wyspala, ale nie jest zle. Po poludniu bedzie gorzej:-p
Milego dzionka Dziewczyny:-)

reklama
[video=youtube;zlGwdCNO7Lo]http://www.youtube.com/watch?v=zlGwdCNO7Lo&feature=fvst[/video]

przy tym mój Kubuś od razu się uspokaja i tylko delikatnie kołysze :-D

Do góry