reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Ja teścia mam barana i męża barana :-) fajowe chłopy... dlatego moje musi być baran :-p czyli ważne żeby się nie rozpakowac do 20-go marca :p a w ogóle to najlepiej by były żeby między 1 a 4 kwietnia się urodził bo wtedy to potrójne urodziny by były :-p bo mąż ma 8-go a teść 14-go kwietnia :-p i obaj urodzili się w wielki czwartek ... dlatego ja prowadzę negocjacje coby się młody 1-go urodził :-) :-p :-D :-D

Marysia gratulacje poznania płci :-)

Dagsila widzę że na Twoim suwaczku MArgolcia już w łóżeczko prawie weszła
no no to już niedługo jak tak się tam pakuje :)

ja uz jej posciel poprałam i poprasowałam, zeby nie bylo watpliwosci ;-) teraz ją zachecam do wyjscia przemowieniami ze mam dla niej duzo ladnych ubranek, fajny wozek, mieciutkiego kota i stesknionego tate :-D

Z przykroscia musze stwierdzic,ze z tego co pamietam to ja chyba niestety troszke starsza jestem :(....ale co tam:)

a ja mam wrazenie ze my tu wszytkie w jednym wieku jestesmy..... ;-)

Dziewczyny i te duże i te malutkie wszystkiego co tylko NAJlepsze z okazji Naszego Święta!!!

Justa a Tobie podwójnie !!!

Mój M pamiętał i z samego rana złożył nam :) życzenia a kwiatuszka dostałam już wczoraj ;-)

Jeżeli chodzi o torbe to my się zbieralismy i coś zebrać się nie mogliśmy... ale po tych skurczach jak zaczęły się w piątek wieczorem i w zasadzie do tej pory są -naszczęście nawet nie bolesne i nieregularne - to wczoraj zaczęłam wszystko szykowac, dzis do torby to wrzuce.
Mam takie pytanko do tych dziewczyn które miały juz do czynienia ze skurczami- bo u mnie zazwyczaj sie pojawiaja lub nasilaja jak sie poloze na plecach, Wy tez tak macie??

ja przy skurczach nie moge lezec... tzn najszybciej czuje ulge jak zaczynam chodzic albo sobie tak jakby przykucne... i tez lzej mi sie wtedy oddycha, a bol w skurczach jest potegowany przez niedotlenienie tkanek, wiec to bardzo wazne zeby robic wdech-wydech :-) ale pewnie tez kazda przezywa skurcze inaczej, wiec chyba to kwestia wypracowanie sobie jakiegos systemu

Ostatnia edycja:
Marysia same skurcze albo bolą albo nie... to zależy od organizmu a co do tego jak wyglądają... to takie uczucie ciągnięcia brzucha w dół tam w dole... jakby ci coś schodziło, zjeżdżało ... przynajmniej ja to tak odczuwam...

Kinguunia w pierwszej ciąży przepowiadających nei miałam tylko już normalne porodowe i wtedy leżeć nie mogłam bo mnie to jeszcze bardziej bolało. Ulgę przynosiło mi tak jak teraz Dagsili chodzenie, kucanie ... teraz mam przepowiadające i najlepiej się czuję leżąc...bo jak chodze to się zginam coraz bardziej a i tak ciągnie i boli jak diabli, do tego dochodzi bolący kręgosłup...

A ja nadal nie jestem spakowana do szpitala, ale dziś już ręczniki i szlafrok piorę;-)
Poza tym wszystko już chyba mam, a czego zabraknie to M. dokupi:-)
Listę mam już dawno zrobioną:
Dla mnie:
- dokumenty - karta ciąży i cała dokumentacja medyczna z przebiegu ciąży, badanie grupy krwi (wynik z laboratorium), książeczka ubezpieczeniowa,
- 2 ciemne ręczniki,
- skarpetki,
- szlafrok,
- spinki do włosów, frotka,
- lewatywa (przed porodem),
- pomadka do ust,
- maszynka do golenia,
- woda niegazowana do picia,
- zegarek,
- podkłady poporodowe,
- majtki siateczkowe,
- Tantum Rossa (przyspiesza gojenie się rany po por. naturalnym),
- podpaski duże i chłonne, np. always na noc,
- płyn do higieny intymnej,
- chusteczki do higieny intymnej,
- maść na obolałe brodawki - Bepanthen

- wkładki laktacyjne,
- kosmetyki do pielęgnacji twarzy i makijażu,
- płyn do demakijażu + waciki,
- balsam do ciała,
- szampon + odżywka,
- małe lusterko,
- szczoteczka + pasta,
- biustonosze do karmienia,
- ściereczka kuchenna lub ręczniki papierowe,
- papier toaletowy (1 rolka)
- sztućce,
- kubek do picia,
- sucharki,
- telefon z ładowarką,
- aparat fotograficzny,
- kapcie i klapki pod prysznic,
- koszule nocne do karmienia (min. 2),
- coś do czytania lub słuchania

Dla Lenki:

Położna mówiła, że dla maluchów nic mamy nie brać poza ciuszkami na wyjście, bo szpital resztę zapewnia a jak coś ekstra będzie potrzebne to nam lekarz na wizycie powie a Tatuś doniesie:-)

Kobitki, wlaśnie wróćiłam z Biedronki- powiem Wam że tam wielkanocny szał. Jakby ktoś chciał to warto zajrzeć, bo można zakupić dużo fajnych świątecznych ozdób- jajeczek, kurczaczków, bardzo fajne są ozdoby filcowe- maty i takie pierdółki np do przyklejenia w różnych miejscach, obrusy, serwetki itp....a t wszystkie takie wiosenne:-D

Moja torba do szpitala wygląda tak:
Dokumenty potrzebne w szpitalu:
• Dokument tożsamości (dowód osobisty lub paszport).
• Ważne ubezpieczenie (książeczka zdrowia lub karta chipowa).
• Książeczka ciążowa (karta przebiegu ciąży).
• Wszystkie wyniki badań przeprowadzonych w okresie ciąży.
• Opisy ewentualnych konsultacji (kardiologiczna, stomatologiczna, internistyczna itp.)
• Wypisy z ewentualnych wcześniejszych pobytów w szpitalu.
• Skierowanie (nie zawsze wymagane).

Przydatne informacje:
• mój NIP oraz Pesel
• nazwa, adres oraz NIP pracodawcy ojca dziecka,
• dokładne dane (imię, nazwisko, adres, telefon) osoby, którą należy powiadomić w razie konieczności.

Przybory do pielęgnacji ciała:
• pasta i szczoteczka do zębów, pudełko ochronne na szczoteczkę, kubek,
• szampon do włosów, odżywka do włosów,
• żel pod prysznic,
• szczotka do włosów,
• dwa ręczniki (kąpielowy i zwykły),
• klapki do kąpieli,
• papier toaletowy.
• bephanten

Do pielęgnacji krocza:
• podpaski maxi lub tzw. pieluchy poporodowe,
• gumowy krążek lub koło do nauki pływania do podłożenia pod pośladki w celu minimalizacji doznań bólowych tez może okazać się przydatny.
• tamtum rosa

Odzież osobista:
• 2 koszule nocne,
• cienki szlafrok
• kapcie z tworzywa łatwo zmywalnego,
• majtki jednorazowe fizelinowe
• biustonosz dla karmiących.

Przybory kuchenne:
kubek, sztućce,

Przedmioty dodatkowe:
• książka,
• telefon komórkowy, ładowarka
• woda mineralna niegazowana,
• ulubiony jasiek,
• Wkładki laktacyjne

Dla dziecka tylko pampersy i chusteczki nawilżone i wzięłam 3 pieluchy tetrowe coby się na mnie nie ulewało...

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie kobietki w dniu ich święta i życzę samych usmiechów na buziaczkach:-):-):-)
My wstałysmy właśnie drugi raz:tak: bo nasze chłopaki zrobiły nam rano niespodziankę z okazji naszego święta:happy2: pyszne śniadanko, kwiatki no i oczywiście mnóstwo buziaków Helenka od tego wszystkiego tak fikała w brzuszku że bylismy w szoku:tak:Jedyny malutki minusik to fakt że było to o godz 6 :rofl2: dlatego jak tylko chłopcy pojechali do szkoły połozyłysmy się znowu spać.
Widzę że gorąco dzisiaj na forum:tak:

Justa wszystkiego naj w dniu urodzin:-):-):-) witaj w klubie 18 ;-)

Marysia gratulacje poznania płci:tak:

Co do skurczy to mnie też najbardziej pomagało chodzenie albo kucanie no i oczywiście oddechy przeponowe o leżeniu nie było mowy:no:
Co do torby to oczywiście jest ale niestety pusta :zawstydzona/y: ale mam już przygotowaną listę co potrzebuję:tak:więc nie jest tak źle:cool2:

Zmykam na małą kawkę i jabłecznik , mężuś urwał się z pracy i własnie wszystko uszykował:tak:

Miłego dnia:-):-):-)

reklama
O widze że sa listy szpitalne super zaraz sobie coś od was ściągne he he .
A jak któras się szykuje na CC to polecam wziąść sobie zwykłe sucharki . Ja po CC jak już mogłam jeść dostałam 3 kawałeczki bułki z masłem i byłam straszliwie głodna potem . ale miałam własnie paczkę dużą sucharków a to wolno więc sobie podjadałam popijając wodą . Teraz też napewno kupie sucharki he he . No i kapci nie wezmę bo i tak ganiałam w japonkach nie cierpie kapci i było mi w nich gorąco strasznie . gacie zwykłe takie z bazarku muszę nabyć bo te siatkowe miałam i nie użyłam wogóle . Z kosmetyków minimalizm bo nie ma czasu na odzywki i pierdołki raczej rzeczy typu 2w1 szampon z odzywką czy oliwkę do mycia żebym nie musiała się smarować .

Do góry