reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ella strasznie Ci zazdroszcze teog rozpakowania przed swietami na 100 % , jestem osoba która uwielbia wszystko planowac i jakbym tak miala date ustalona to bym byl zwarta i gotowa
wszystko by w domu byli przygotowane na moje wyjscie, obiadki dla córeczki itp, mama by wiedziala ze ma zamknac sklep i przyjechac a tak to nigdy nie wiadomo jak to bedzie

Ja też z tych "planujących" :-) więc jeśli chodzi o datę to faktycznie fajnie ze bez niespodzianki z tej strony, bo wszysto przygotuję- pościele łózeczko małej, dopilnuję porządku w domu itp, mężuś będize wiedział jak urlop brać, więc to wszystko fajnie :tak: niemniej jednak fajnie by było jakby był to np 1 kwietnia :-D uwielbiam kwiecień :-)

reklama
u nas od rana świeciło słonko az rolety musiałam zasuwać bo mnie raziło
przyszedł mąż z pracy
zaczął myc okna a tu tak się śnieg rozpadał ze masakra
jak jakaś zamieć śnieżna mleczno-bialo nic nie widać
a on biedny w czapce na uszach szoruje te okna bo już tak gołębie nam zasrały ze nic przez nei nie bylo widac :)

Mój chciał myc teraz w sobotę, ale ponieważ ja przetarłam ostatnio od srodka, to kazalam mu sie wstrzymac i umyje 27 marca, przed świetami.

Pieluchy wyprasowane:), prześcieradła, kocyki, ręczniki kapielowe się suszą, a ubranka piorą. Mam dzisiaj tempo nie ma co...hehe

Pieluchy wyprasowane:), prześcieradła, kocyki, ręczniki kapielowe się suszą, a ubranka piorą. Mam dzisiaj tempo nie ma co...hehe

Wroncia powiedz jak sie to robi? Moje pranie juz drugi dzien czeka na zelazko a ja mam lenie, i leze, leze i leze ... wstac mi sie nie chce, a brzuch twardnieje po 5 minutach siedzenia czy stania:no:

Pozatym mialam Cie Wronka zapytac: masz polaczenie komorki z lapkiem, tak ze tworzac liste rozpakowanych bedzie mozna Ci podeslac mmsy z dzieciowymi zdjeciami???

A tak wogole to leze i kombinuje:
lada moment pojawia sie pewnie nowe watki w rodzaju cos o porodach czy pielegnacji maluchow.
Moze przesegregujemy te tematy co juz sa, by tego za duzo nie bylo, jak to kiedys Kwiatuszkowa zasugerowala madrze - kilka tematow spiac i bedzie przejrzysciej...
Kwiatuszku napisz jeszcze raz, Wronka zadecyduje i moze zrobimy wiosenne porzadki...

(...)
mój mąż wczoraj nałapał entuzjazmu i postanowil dziś po pracy myć okna
i do soboty sie wyrobic z porzadkami
a jak sie wyrobimy i bedzie w miare pogoda
to w sobote bysmy pojechali nad morze na caly dzien pospacerowac... :) ech kiedy ja tam bylam?
ja się zaraz popłaczę .... gdzie takich facetów hodują ? albo jak wychować ? chyba mojemu dziś głowę ususzę, jak więcej poczytam...dziewczyny, powiedzcie ze nie wszystkie tak mają :(....

A Ty Kwiatuszku, to w ogóle szczęściara jesteś, nie dość że okna wymyte, to jeszcze spacerki nad morzem...ja też tak chcę, ale co najwyżej mogę sobie pospacerować po mojej wsi, tudzież wrocławskim rynku :-(

a moja Hania znów ma czkawkę.... czy Wasze okruszki też miewają kilka razy dziennie czkawkę ?

No my już dawno po obiadku :-) postanowiłam się nie mobilizować już dzisiaj i nie będę prasowac. I tak jak mąż przyjedzie to będzie przestawianie mebli żeby było wygodniej jak się Mareczek urodzi. A przecież do każdej zmiany trzeba się przyzwyczaić :-p Zrobiłam masełko czosnkowe wg przepisu kamisi jedno wiem jest diabelnie ostre bo wcisnęłam tam 6 ząbków czosnku na 1/4 osełki masła (tego z biedronki). Mąż przywiezie zwykła bagietkę i będziemy dzisiaj testować :-D

monia spoko nie wszytkie mają tak dobrze ale pomyśl że ich mężowie wyjścia nie mają bo mieszkają sami... :-p
A co do czkawki to nie przejmuj się to normalny i zdrowy objaw. Malec ćwiczy w ten sposób płucka... Mój ma czkawkę kilka razy dziennnie

Ostatnia edycja:
Aguś-mam nadzieję że masełko smakuje:)
aaa byłam właśnie też popodglądać galerie dzidziusiową marcówek i lutówek-bosch jak ja im już zazdroszcze. Takie słodziaki że szok.....

reklama
kamisia jeszcze "normalnie" nie próbowałam tylko "liznęłam" czy jest dobrze doprawione i wstawiłam do lodówki... ale jęzor mi wypaliło :-p Dzisiaj będzie próba generalna a jutro wieczorem mają przyjść znajomi (z wózeczkiem dla młodego :tak:) to bedziemy działać ogólnie...

Do góry