reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej! A ja po wczorajszym "pępkowym" i zaliczyłam odwiedziny szwagierki w szpitalu. Troche oswoiłam się z panującą tam atmosferą. Te co lubią piżamki to spokojnie możecie brać :-) ze 3 świeże mamuśki właśnie w spodniach paradowały :-)
Chciałam dziś kupić szlafrok z biedronki więc z rana małe zapupy. Owszem kupiłam, rozmiar s/m i szczerze bardziej to na mojego krągłęgo męża pasuje niż na mnie :-/ a już i tak w kolorach żadnego wyboru

reklama
kwiatuszek, to prawda :tak:, ten internet to zbawienie dla Nas. W zasadzie nie tylko ze względu na kompedium wiedzy, ale również takie "okno na świat" , gdzie mozna poznac, np. takie mile i sympatyczne kobitki jak Wy;-). Gdyby nie Net, to siedząc w ciąży na L4, chyba bym w głowe dostala, a tak jeszcze pogadac (poklikac) mam z kim:-D.

Tak wracajac jeszcze do internetu i zakupow, dobrze,że w zasadzie mam już wszystko, bo chyba nie dałabym rady teraz kopletowac. W zasadzie został tylko wózek, no i łóżeczko turystyczne (tu tez mam problem bo co wybiore to akurat jeszcze nie ma w sprzedazy)...jakis pech normalnie:angry:

Dzień Dobry TVN tez ogladam, w sumie to chyba codziennie, mam tv włączony od 8,30:-D

e.salamandra
i jak tam wrażenia po ujrzeniu maluszka?
poczulas zniecierliwienie że już chcesz swojego
czy strach jak to bedzie sie nim opiekowac?

wronka
ja też sie ciesze ze mam juz wszystko, oprócz fotelika ale to juz pikus
i do tego wszystko juz poprane i poprasowane oprócz poscieli i ostatniej partii ubranego po siostrzencu ktora po weekendzie przywiozlam ze strychu od babci
ale to juz do konca tygodnia ostatecznei zalatwie temat i wszystko bedzie pachniec i czekac
posciel poprasowana zapakuje w foliowy woreczek i zostawie na lozeczku naszykowana zeby mi ubrali jak bede w szpitalu

ja chyba tez juz wszystko mam, jeszcze tylko jakies bajery dokupuje, wlasnie czekam na otulaczek ktory zamowilam juz tydzien temu i nadal go nie ma...
ma ktoras z was laktator od tommee tippee? bo chce kupic...

U mnie tylko łóżeczko turystyczne czeka na domycie i czekam na wózek ale to kumpela w piątek wieczorem jak przyjedzie na kawe przywiezie i tam mam wszystko poprane, poprasowane, poukladane. Torby do szpitala spakowane. Musze kogoś napuścić na to łóżeczko bo sama nie dam rady za bardzo boli mnie kręgosłup i tam w dole

Witam się o poranku!
Za oknem znów biało.... dobija mnie ten śnieg, myślałam po pięknym weekendzie,że wiosna tuż tuż, a tu wichury i śnieg:wściekła/y:U nas na ogródku wiszą na choinkach jeszcze lampki świąteczne ponieważ od stycznia jesteśmy tak zasypani,że baliśmy się je ściągać aby kabli nie pozrywać.
Może przed Wielkanocą je ściągniemy:-D
Widzę,że nie tylko u mnie codziennie od 8:30 ten sam repertuar TVNowski:-)

Tak wracajac jeszcze do internetu i zakupow, dobrze,że w zasadzie mam już wszystko, bo chyba nie dałabym rady teraz kopletowac. W zasadzie został tylko wózek, no i łóżeczko turystyczne (tu tez mam problem bo co wybiore to akurat jeszcze nie ma w
sprzedazy)...jakis pech normalnie:angry:

Dzień Dobry TVN tez ogladam, w sumie to chyba codziennie, mam tv włączony od 8,30:-D

Wronka a nie wolisz łóżeczka przez net zamówić? MI się tam kilka podoba, np:
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE MELODY BABY DESIGN KOJEC @ (941653464) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC CARETERO MEDIO (930687320) - Aukcje internetowe Allegro

No a z netem to rzeczywiście wielka wygoda i oszczędność:-)

kwiatuszku jak zobaczylam maluszka, to o niczym innym nie myslalam niz o tym by juz swojego trzymac w objeciach. I strasznie sie wzruszylam kiedy zaczal plakac, bo dla niego wszystko jest takie obce i wielkie...
no , ale jak ochlonelam zaczelam myslec o samym porodzie i, na moje nieszczescie, jak szwagierka wroci napewno zaleje ja pytaniami. sama nie wiem czy lepiej wiedziec za duzo czy byc nieswiadomym...
wronka owocnej pracy :-)

reklama
A zapomnialam Wam napisac. Moje dziecko dostało skierowanie na morfologie po tych infekcjach no i stwierdzilam,że warto byłoby przy okzaji zrobic jej grupe krwi (w koncu juz prawie 5 lat ma). No i tatus wczoraj odebral wyniki i chodzi dumny jak paw, bo corcia ma jego grupe krwi....:-) Musze przyznac,że to lekkie zaskoczenie dla mnie bo charakterek to ona ma po mnie:zawstydzona/y:, no i mówia ,że podobna też do mnie:-D. No ale niech sie tatuś cieszy:laugh2:

Do góry