reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

BA kochana,

nie rycz babo :-), kazdy jest i powinien byc w jakims stopniu egoista - ja tak mam nocami i jak przychodza skurcze, kopniaki dziecka i bole w kazdym mozliwym miejscy mojego ciala to prosze, zeby dziecko juz sie urodzilo, bo juz nie daje rady. i wcale nie swiadczy to o tym, ze cos jest z nami nie tak, bo kazda z moich znajomych opowiada o etapie pt. "wyciagnijcie to dziecko ze mnie".

tak samo nie moge juz siedziec, wygodne lezenie to nielada wyczyn a o staniu moge zapomniec i z wieloma rzecami sobie nie radze..

ale jeszcze troszeczke - zobacz juz 36 tydzien, a to jzu bezpieczna data, choc wiadomo ze powinno byc 40. jestesmy na takim etapie, ze kazda z nas ma momenty, ze odpada i juz by chciala byc "po".

uszy do gory. maz pewnie zrozumie, ze to wcale nie jest prosta dla Ciebie sytuacja. moj, choc ma czasami jzu dosyc zrzedzenia, jest dla mnie momentami bardziej wyrozumialy niz niejedna baba...

jeszcze chwilka i Ness bedzie razem z innymi bąkami witana na swiecie, a to co teraz jest smutkowe pewnie pojdzie w niepamiec - widzisz, jak ladnie sie dla Ciebie wyrazam :-)

buziamy z Margolka-wiergolka :-)

reklama
kici widze ze to samo Cie meczy. No nic musimy byc dzielne mam nadzieje tylko ze to dlatego ze tam ładnie wszystko sie przygotowuje i dzieki temu łatwiej bedzie urodzic

no ja też mam taką nadzieję :-)

ba1983 trzymaj się tam... musi być dobrze... mam nadzieję, że nie będziesz musiała mieć wywoływanego wcześniej tego porodu! buziaki dla Ciebie

Ba głowa do góry ja też już mam etap <chciałabym już być po porodzie>... a co dopiero ty? Przeszłas więcej niż ja w tej ciąży. Także nosek do góry i nie smutaj się...
Cholera chyba jednak macica mi się stawia i to nieźle.... dobrze że nie regularnie...tylko raz na jakiś czas... no nic oby dotrwać do jutrzejszej kontroli.

Ello,

nie dalam rady przerobic zaleglosci.
Mam nadzieje, ze wszystkie trzymacie sie dzielnie.

Wczoraj podpisalismy kontrakt na nowy internet i teraz pozostaje nam czekac, az technicy sie zjawia, potrwac to moze nawet do 10 dni roboczych. No coz, nic tylko uzbroic sie w cierpliwosc i czekac.

Poza tym z nowosci to tyle, ze jesli w ciagu najblizszych 2 miesiecy uda mi sie przekonac bank, by dal mi pozyczke na rozkrecenie interesu, juz w czerwcu stane sie wspolwlascicielka klubu gimnastycznego. Byloby super. Wprawdzie kupa roboty i prawie wcale zyskow w pierwszym roku dzialalnosci, za to pozniej... Trzymajcie zacisniete kciukasy, a ja z Ukochanym i, poki co, brzucholem na przedzie, bede ganiac od banku do banku...

Skonczylam malowac pokoj Konstancji - nigdy wiecej recznej roboty, nastepnym razem kupie znienawidzone przeze mnie naklejki, albo pomaluje jednym kolorem i przez srodek pieprzne szlaczek... W weekend idziemy dokupic brakujace karnisze i zaslony, no i moze wreszcie znajdziemy lozeczko i komode i... generalnie wszystko inne ha ha.

Przesylam Wam promienie goracego slonca. Tubylcy twierdza, ze zima odeszla, co mnie niezmiernie cieszy. Jest ponad 20 stopni i bedzie cieplej. Szkoda tylko, ze wygladem przypominam rozowego hipopotama... ;)

Aga, przeciez oni ci zwroca kase zawsze tak jest, ze bodajze 3 rachunki sa szacowane a na 3 zwracaja nadplate... nie martw sie...nam zawsze oddaja a mieszkam juz w dublinie 3.5 roku.
wiem, ze jakby co, to zwroca mi wszelka nadplate, bo tez tak mialam do tej pory (prawie 5 lat tu mieszkam) ale nie za bardzo usmiecha mi sie nadplacanie teraz prawie 400 euro i potem czekanie nie wiadomo ile na zwrot, zwlaszcza, ze zamierzamy opuscic ten kraj w przeciagu pol roku, jak wszystko dobrze pojdzie. Juz do nich dzwonilam i podalam im poprawny odczyt z licznika. Maja przeslac nowa fakture.
Moi znajomi miali wlasnie taka sytuacje w grudniu - wracali na Slowacje. Mieli nadplate na gazie. Gazownia oczywiscie zwrocila im kase ALE... wyslali im czek na adres tego mieszkania, ktore oni juz opuscili!!! mimo, ze znajomi wyraznie prosili o przelew na konto, bo opuszczaja kraj i juz tu nie wroca!!! po jakims czasie dzwonili do gazowni - gdzie jest ich kasa, a tamci ze przeciez czek wyslali na poczatku stycznia:baffled: no krew czlowieka zalewa:angry:

zielona maupa
, 3mam kciuki zeby interes wypalil!!

Dzionek nieco mi sie polepszyl - dostalam od dziewczyny z biura sporych rozmiarow koszyk z wyprawka dla dzieciaczka:-D Stwierdzila, ze byla w sklepie i nie mogla sie powstrzymac, wiec wziela to, co przydalo sie jej jak ona miala dziecko (teraz to jej dziecko ma juz 24 lata) :laugh2: Tak naprawde kupila cala masa przydatnych rzeczy, o ktorych ja jeszcze nie myslalam, ale jest tego tak duzo, ze az mi glupio, bo musiala na to wydac fortune, bo to nie jakies tam rzeczy z tesco czy cos (nie to, ze mam co przeciwko tesco;-)) ale Mathercare, Mamas & Papas i takie tam:szok: Wiec ciesze sie jak dziecko, bo to wszystko takie sliczne i kochane i przydatne, ale musze cos wydumac, jak jej sie odwdzieczyc...
Acha, przez ten koszyk Sz musi mnie odebrac z pracy, bo sama nie bede tego dzwigac do domu:no: :-)

Ostatnia edycja:
u Was tez tak jest, że maleństwa są bardziej aktywne po posiłkach - moja córcia po prostu szaleje, kopie tak bardzo intensywnie

Zielona kciuki zaciśnięte...
Aga jeny ale super ta babka! Niezły prezent ci zrobiła... No masz co myśleć bo bombonierka to tu chyba nie starczy :-p

Ja nie moge pow, ze Synus jest po posilkach bardziej ruchliwy, bo generalnie rusza sie caly czas:szok: Raczej nie kopie, tylko przemieszcza sie z jednej strony na druga i spowrotem i na dol i do gory i tak caly dzien:tak: W nocy podobno tak samo, ja nie wiem, bo spie (na szczescie jeszcze nie budza mnie jego ruchy) ale Sz mowi, ze kiedy sie nie obudzi i nie przylozy reki do brzucha, to Mlody jest w drodze:-D

Zielona kciuki zaciśnięte...
Aga jeny ale super ta babka! Niezły prezent ci zrobiła... No masz co myśleć bo bombonierka to tu chyba nie starczy :-p
no wlasnie, a "najgorsze", ze ona nie pije, bo kupilabym jej jakis wypasionyu alkohol, a tak lipa. Cos wymysle:)

reklama
Witam Ciężaróweczki

Byłam dzisiaj na usg:-):-), wszystko z Dzidzią dobrze, Mała to nadal Mała, główką w dół, więc może już się nie odwróci, około 1900 ma.:-):-) Podpatrzyłam ją sobie troszkę, chociaż oczywiście spała, taki chyba ma zwyczaj na usg:-(.
Termin też mam potwierdzony.

Do pełni szczęścia brakuje mi tylko pozbycia się kataru:wściekła/y:(pól nocy nie spałam) i Igor żeby już był zdrowy, niby z dnia na dzień lepiej, ale ma teki koszmarny kaszel i coś tam w oskrzelach szemra:-:)-(, jak dzisiaj powiedziała lekarka. Czekają nas wspólne dwa tygodnie:-)
Znikam coś skonsumować, bo jakoś tak cały dzień w biegu mi minął.

Do góry