Cześć dziewczyny! Dawno sie nie pojawiałam ale czytałam Was ale nie wszystko bo nadążyć za Wami ciężko. Ja sie chciałam tylko pochwalić :-) Jesteśmy po USG no i mała bo już wiemy na 100% że dziewucha :-) rozwija się prawidłowo mimo mojej cukrzycy ciążowej i w dodatku rozwija się książkowo jak to sie wyraził mój lekarz. Pomierzył ją posprawdzał w tabelkach i rozwija sie dokładnie co do dnia. Ani razu nie miałam przesuniętej daty porodu. Jak mi wyliczył z miesiączki na 3.04 tak maleńka się dokładnie rozwija. U moich znajomych to zmianiała sie data porodu co USG nawet o tydzień a u mnie nawet jeden dzień sie nie przesuwa :-) Waży już 2,5 kg długa na 45cm a prognozuje mój lekarz że bedzie 3,30kg do 3,5kg :-) Bałam sie że bedzie za duża przez ten cukier mój ale jest dobrze!
A dodatkowo kazał mi mierzyć ruchy do 10 Nie wiem czy Wy też tak robicie że do 21.00 powinno być min 10 ruchów lub więcej. No i moja TOSIA rusza sie 10 razy do 16.00 znaczy że nic jej nie jest :-) I jeszcze się pochwalę żę całą ciążę nic mi nie doskwiera, ani puchnięcie, ani krwawienie, zębulki mam zdrowe, no i o dziwo przytyłam 2kg przez całą ciąze. Jeszcze tylko miesiąc (bo ja to teraz w 35tyg jestem) więc pewnie nie przytyję za dużo :-)
A dodatkowow pogoda śliczna i aż mi się chce wszytsko robić
Życzę dziewczynki żebyście też miały taki dobry humor jak ja dzisiaj i kożystajcie z tego żę można sie powylegiwać i zgonić to na brzuszek a nie na lenistwo. Jak sie urodzi dzieciaczek to nie bedzie już tak łatwo odpocząć :-)
Pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko.