reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dokladnie:tak: zgadzam sie w 100%:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
W pierwszej ciąży musialam leżec plackiem od 4 m-ca i przeżyłam, a Wam juz tak niewiele zostało. Wrzuccie na luz, dzieci najważniejsze.

Świeta racja:tak: Ja leżę tyle czasu i w nosie mam brudne okna to że po podłodze fruwa kurz.Na wszystko przyjdzie pora i na sprzątanie też:tak:
Teraz najwazniejsze jest moje dziecko aby jak najdłużej było w brzuchu bo ja wole je zobaczyć całe i zdrowe niż siedzieć w czysciutkim domku bez niego.

reklama
Świeta racja:tak: Ja leżę tyle czasu i w nosie mam brudne okna to że po podłodze fruwa kurz.Na wszystko przyjdzie pora i na sprzątanie też:tak:
Teraz najwazniejsze jest moje dziecko aby jak najdłużej było w brzuchu bo ja wole je zobaczyć całe i zdrowe niż siedzieć w czysciutkim domku bez niego.

Też mam gdzieś moje brudne okna. Od września czy października nie były myte. Zagonię męża w marcu lub w kwietniu do mycia. Dziś ściągnął firankę z dużego, a tu sterta kurzu wyleciała.

Korzystajac z przerwy od allegro :)-D) moze doswiadczone mamusie napisalyby jak sie jezdzi wozkiem dzieciecym? Chodzi mi na przyklad o technike pokonowania schodow w gore i w dol, zjezdzania i podjezdzania pod kraweznik itp. :tak:
Mozecie sie podzielic ta tajemna wiedza?

no właśnie :-) też chętnie się czegoś dowiem :-D

cześć dziewczyny!
U nas wbrew temu co piszecie pogoda do d.... Także poweru brak :-)
Paulka, ale Ci sie oberwało! mi mama sama zaproponowala, że przyjedzie i posprzata jeszcze przed świetami :-D. Może też poszukaj kogos chętnego
Kwiatuszku jak wybierasz sie daleko to torbe spakuj. moja znajoma z terminem na koniec marca nigdzie sie bez niej nie rusza i mowi, ze dzieki temu ma jakis komfort psychiczny
klemi przytyc tylko 2 kg w ciazy!!?? jakoś nie mogę uwierzyć... może jakieś foto :-)

Moje okna też wołają o pomstę do nieba, ale nawet mi do głowy nie przyszło żeby je umyć:confused2::confused2:mój ukochany umyje je przed świętami.Resztę chaty mam z grubsza wypucowaną, bo mój Pioter tydzień temu dostał takiego powera że wymył kafle na ścianach w kuchni i łazience i wszystkie szafki , oprócz tego co sobotę myje i poleruje wszystkie podłogi, a ja tylko ścieram kurze i myje wannę, zlewy i kibelek....chociaż z tą wanną to już moje ostatnie podrygi bo powoli jej nie ogarniam....:zawstydzona/y:

byłam na małym spacerku, pogoda d doopy-tak szaro jakoś, śnieg stopniał i dookoła same psie odchody-żygać się chce:eek:. Powiesiłam właśnie pranko Antosiowe- wyprałam kilka miśków i ciemne ciuszki , które mam dla małego, zjadłam moje wczorajsze pierogi, prince polo i teraz gotuje rosół:tak:

No to się dziewczynie dostało. I całkowicie sobie na to zasłużyła. Nie tylko od głaskania po głowie tu jesteśmy.

Ja na swoje okna już też patrzeć nie mogę. Którejś soboty muszę P do roboty zagonić.

A ja dziś 200%normy wykonałam. Jakiegoś rzadko u mnie spotykanego powera dostałam, trzeba było wykorzystać - posprzątane, poprane, poprasowane, ciuszki Zosi pięknie ułożone w szafie i dzięki temu z grubsza wiem co jeszcze muszę dokupić. Teraz 2godzinny relaksik i do przedszkola.

ja mam też brudne okna do tego jest na nich kupa gołębia :)
już dawno bym zagnała ślubnego do mycia ale Hania na antybiotyku i nie chce zeby ja przewialo
jak sie jeszcze troche wykuruje to wyjde z nia na spacerek a mezul zrobi w domku co trzeba :)

ja mam też brudne okna do tego jest na nich kupa gołębia :)
już dawno bym zagnała ślubnego do mycia ale Hania na antybiotyku i nie chce zeby ja przewialo
jak sie jeszcze troche wykuruje to wyjde z nia na spacerek a mezul zrobi w domku co trzeba :)

Moje okna też do najczystszych nie nie należą, ale póki slonce nie świeci, to mnie to aż tak nie denerwuje:-D. Mam jednak plan, co by je umyc w okolicach 38 t.c. tak w ramach gimnastyki przed porodowej, a nóż uda mi się akcje wywołac...heheh :-D:-);-)

Cześć dziewczyny! Dawno sie nie pojawiałam ale czytałam Was ale nie wszystko bo nadążyć za Wami ciężko. Ja sie chciałam tylko pochwalić :-) Jesteśmy po USG no i mała bo już wiemy na 100% że dziewucha :-) rozwija się prawidłowo mimo mojej cukrzycy ciążowej i w dodatku rozwija się książkowo jak to sie wyraził mój lekarz. Pomierzył ją posprawdzał w tabelkach i rozwija sie dokładnie co do dnia. Ani razu nie miałam przesuniętej daty porodu. Jak mi wyliczył z miesiączki na 3.04 tak maleńka się dokładnie rozwija. U moich znajomych to zmianiała sie data porodu co USG nawet o tydzień a u mnie nawet jeden dzień sie nie przesuwa :-) Waży już 2,5 kg długa na 45cm a prognozuje mój lekarz że bedzie 3,30kg do 3,5kg :-) Bałam sie że bedzie za duża przez ten cukier mój ale jest dobrze! :) A dodatkowo kazał mi mierzyć ruchy do 10 Nie wiem czy Wy też tak robicie że do 21.00 powinno być min 10 ruchów lub więcej. No i moja TOSIA rusza sie 10 razy do 16.00 znaczy że nic jej nie jest :-) I jeszcze się pochwalę żę całą ciążę nic mi nie doskwiera, ani puchnięcie, ani krwawienie, zębulki mam zdrowe, no i o dziwo przytyłam 2kg przez całą ciąze. Jeszcze tylko miesiąc (bo ja to teraz w 35tyg jestem) więc pewnie nie przytyję za dużo :-)
A dodatkowow pogoda śliczna i aż mi się chce wszytsko robić
Życzę dziewczynki żebyście też miały taki dobry humor jak ja dzisiaj i kożystajcie z tego żę można sie powylegiwać i zgonić to na brzuszek a nie na lenistwo. Jak sie urodzi dzieciaczek to nie bedzie już tak łatwo odpocząć :-)
Pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko.

takie posty chcialoby sie ciagle czytać:)

Witajcie,
już nawet nie wiem jak długo mnie tu nie było.. ale nie nadrobię tego co napisałyście bo nie mogę długo siedzieć.. co innego gdybym miała laptopa:-)
Jak sobie pomyślę, że niektóre kobitki muszą leżeć praktycznie całą ciążę, jejku jak im współczuję.. ja mam już dość.. w przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza, do obrzeków doszło nadciśnienie(150/90, 160/95), ale białka w moczu na szczęście nie ma. Poza tym malutka albo bardzo ruchliwa, albo długo "się nie odzywa" - głowę mam pełną różnych myśli:-( zazwyczaj niefajnych.

wiem co przezywasz, mialam to z jerzem, teraz na szczescie jeszcze mnie nie dopadlo, trzymaj sie

Kochane leże w łożku i słonce mi świeci w okno i widze jakie okna są brudne :-( chyba ide sie wykąpac i tak delikatniutko po malutku je umyje...a jak skoncze prasowanie to powrzucam zdjecia na zakupowy :)

chyba juz wszystko zostallo na ten temat napisane, tez slyszalam ze okna to sie myje po terminie zeby dzidziula wywabic z brzucha

Aniam to może ja ci podeśle mojego starszego synka bo on uwiebia prasować:tak:wszystkie bodziaki i pajacyki dla Helenki to on wyprasował:tak:ale jestem z niego dumna:-D

zazdroszcze pomocnika!! jesli chcesz go tez do krakowa na wycieczke wyslac to zapraszam:)
super ze wrocilas, mam nadzieje ze teraz juz net bedzie dzialal bez zarzutu i na biezaco bedziemy wiedziec co u Helenki i jej mamy:-)

Moje okna też do najczystszych nie nie należą, ale póki slonce nie świeci, to mnie to aż tak nie denerwuje:-D. Mam jednak plan, co by je umyc w okolicach 38 t.c. tak w ramach gimnastyki przed porodowej, a nóż uda mi się akcje wywołac...heheh :-D:-);-)

ja mam plan mycia na swieta, czyli tydzien przed terminem, ale pewnie nie bede miala sily i tez sie do kogos usmiechne

13x13 pani z apteki jeszcze zyje??

reklama
Paulka90 Widzisz każda z nas ma brudne okna i każda ma to gdzieś. Chyba nie chcesz zaszkodzić dzidziusiowi. Jeszcze ma czas przyjście na świat.

Do góry