reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

WESOŁA ja do września 2009 r. to z mleka to tylko przetwory czyli jogurty, sery... mleko ew. w kawie i nic mi nie było a dodam że w 2007 r. byłam w ciązy i też mleka nie piłam. Wg mnie nie ma koniecznosci picia mleka. Ważne żebyś zjadała, wypijała odpowiednią ilość składników zawartych w mleku/przetworach mlecznych

Adriana zmiana lekarza wskazana. Można nie być pewnym płci dziecka ale nie dlatego że wygląda to podobnie (bo sory ale siusak a piczka się sporo jednak różnią i już dość wcześnie lekarze sa w stanie określić płeć dziecka) ale dlatego że np. jak u mnie pępowina zakrywa to newralgiczne miejsce, albo dziecko się tak ułoży ze nie widać... Dlatego u mnie jest na 80% procent chłopiec bo właśnie pepowinka zasłania...

Właśnie poskładaliśmy łóżeczko turystyczne...co się nawkurzaliśmy to nasze bo się nie chciało poskladać. Mało tego wyszło, że taki układ pokoiku o jakim myślałam nie wchodzi w grę bo się nie da nic w pokoju Janka zrobić a miejsca na zabawę to nie ma już w cale. I klops... nie wiemy co zrobić...

Ostatnia edycja:
reklama
kittek- smutne to co piszesz, ale olej kuzynke- z rodziną to wiesz- najlepiej na zdjęciu! Ja też troche liczyłam na kuzynkę, a tu nawet nic nie zaproponowała- niech sie buja! :-)

Mleko bardzo lubię, ale czytałam, że jak ktoś nie lubi to nie powinien się zmuszać! Tyle samo, a nawet więcej wapnia mają przetwory mleczne :tak:

Dobrego wieczorku Mamusie :tak:

Adriannaa zmienilabym lekarza :-p

zostalo mi 4 6 tygodnie i zastanawiam sie czy mi sie oplaca zy 3 tygodnie mam wizyte i zobaczmy co znowu powie . w tamtym miesiacu byl 100 procent chlopiec a teraz niby dziewczynka
ale nie jest pewien. Ja juz sama niewiem choc bardyo czekamy na chlopaczka . Sorki za bledy ale cos nie dziala mi ctrl :-)

co do mleka, to ja uwielbiam pod kazda postacia:tak: wiec nie ma problemu z piciem. Ale jak nie lubisz, to nie ma co sie zmuszac. Wazne, zeby jesc/pic cos innego, no wlasnie jogurty czy serki, zeby wapn czy bialko dostarczac czy co tam jeszcze w tym mleku siedzi.

Melduję się w sobotnie popołudnie, już w sumie wieczór:-)

Aha, i chciałam się was jeszcze zapytac o dwie rzeczy: czy tabletki dopochwowe Clotrimazolum wpływają na wynik badania ogólnego moczu?? Mój gin mi przepisał te tabletki jak ząłożył mi pessar, bo lubią się robic jakieś infekcje, nie używałam ich w ogóle bo mi się nic nie działo a teraz czuję, że chyba coś mnie zaczyna swędziec i jest trochę inna wydzielina. A w poniedziałek idę na badania moczu i krwi. Napiszcie jak się orientujecie.
A drugie pytanie: czy pijecie mleko?? Bo ja nie piję w ogóle, pod żadną postacią, jedynie jogurty. A koleżanki mi mówiły że powinnam pic. Jak u was??

Dobra koniec bo ładnie się rozpisałam, myślę, że was nie zanudziłam:-)

Wesoła, też mam założony pessar, tabletki inne - Gynalgin, ale lekarka kazała profilaktycznie raz w tygodniu stosować, więc od dwóch miesięcy tak robię. Badanie moczu robię zawsze minimum 2-3 dni po nocy w której używałem gynalginu.
Co do nabiału to podobno dzidzia sama się upomina, skoro nie czujesz takiej potrzeby to nie ma powodu, żeby się zmuszać. To ważniejsze po porodzie, jak się karmi, ale też z tego co laekarze przy pierwszym dziecku mi mówili, nie ze względu na Maleństwo, tylko raczej o nasze kości i szczególnie zęby chodzi, ale nie weim ile w tym prawdy. Bardzo lubię nabiał, mleko, serki, jogurty, a jak syna karmiłam to tak mi się zęby sypały, koszmar:szok::szok:

Ja miałam dzisiaj leniwy dzień. Byliśmy u mojej Mamy na ruskich pierogach, uwielbiam, pochłonęłam 11:happy2:. Potem synek został u zachwyconej babci, my wróciliśmy do domu i pełne lenistwo, kanapa, książka, prawie do wieczorka:-)

miłego wieczorku dla wszystkich

Kwiatuszku- ponieważ już gorzej nie będzie spróbuj czymś takim DR.BECKMANN ODPLAMIACZ - DŁUGOPIS, FLAMASTER (4957420) - Świstak darmowe aukcje# tylko oczywiście potem musisz tę pościel dokładnie wyprać i wypłukać, bo tego typu środki są dość mocne. Pościel śliczna i też się nad nią zastaniawiam (tylko w kolorze niebieskim).

Ja bym spróbowała namoczyć to w płynie do naczyń skoro to tłusta plama to warto spróbować ją odtłuścić właśnie płynem. nie zaszkodzi napewno.

zostalo mi 4 6 tygodnie i zastanawiam sie czy mi sie oplaca zy 3 tygodnie mam wizyte i zobaczmy co znowu powie . w tamtym miesiacu byl 100 procent chlopiec a teraz niby dziewczynka
ale nie jest pewien. Ja juz sama niewiem choc bardyo czekamy na chlopaczka . Sorki za bledy ale cos nie dziala mi ctrl :-)

Różnie bywa przy USG gin może mieć średni sprzęt to raz , a dwa no cóż już nie jeden był przypadek ze z dziewczynki dopiero przy porodzie robił się chłopiec i nie chodzi tu o to że to podobne tylko gdzieś się ten siusiak zawija i go nie widać . :no: . Moja ginka na dówch nie wiedziała co to jest bo córcia nie chciała się pokazać . Tak już bywa . Co by nie było oby było zdrowe i nie panikowałabym ze zmiana lekarza . Ew jeśli chcesz idz gdzies dodatkowo na samo USG np. takie 3d

kinguunia napisz mi proszę gdzie kupilas ten zasilacz do karuzelki i ile kosztowal i czy ma takie parametry jak ci podalam, nigdzie nie moge go dostac, moze powinnam szukac jakiegos innego?
aniam Ty tez jak mozesz to daj cynk ile tam masz V i mA

ja mam zapisane 6V na 2A (1,5 A) i nigdzie takeigo nei ma
a mój męzul sie kompletnie nie zna

Nie mam już tej karuzeli wiec nie zobacze ale zasilacz był zwykły i ogólnie dostępny . Myślę ze najprościej zatachać karuzelkę do jakiegoś sklepu małego z takimi cudami i wam powiedzą co nabyc . My pamietam kupiliśmy go normalnie w zwykłym markecie. J mi tu mówi że max do 1.6 A ale nie jest do końca pewny .
na jednym forum jest o tym i gościu napisał że stabilizowany 6v 500mA.
A taki można kupic na allegro
ZASILACZ 6V 500mA NOWY! TANIO! (919513030) - Aukcje internetowe Allegro

gościu nawet napisał jak to zrobić
"dowolny 6V najlepiej stabilizowany, my mamy 500mA i starcza chociaz jak
wlaczy sie glosno muzyke i wsyzstkie lampki to troche przygasa, ale na
bateriach tez przgasalo, a podlaczylismy tak kupilem gniazdko takie zeby
pasowalo do wtyczki zasilacza, przylutowalem do gniazdka 2 kabelki i
podlaczylem bezposrednio gdzie wchodza batere, plus do blaszki minus do
sprezynki, zakrecilem klapke na srubki przygniatajac kabelki co by sie nie
wyrwaly i dziala, mozna prosciej jak kupisz zxasilacz obetnij wtyczke i
podlacz bezposrednio tam gdzie baterie "

Ba ale masz romantycznego i czułego męża :) Też bym się wzruszyła.

Ja się dziś popłakałam,ale ze złości. Historia jest długa i nie będę się aż tak rozpisywać,ale troszkę napiszę, może lżej mi będzie. W zeszłym roku jak byłam w ciąży, to w ciąży była też moja kuzynka. Ja niestety poroniłam, ciężko mi było o tym rozmawiać, dlatego tak późno się do was przyłączyłam, wcześniej tylko nieśmiało poczytywałam. Mam nadzieję,że teraz wszystko się uda i urodzę zdrową dzidzię. Moja kuzynka nawet nie próbowała ze mną rozmawiać, było mi bardzo przykro. Jak urodziła to płakałam strasznie,że mi się nie udało. Miałam trochę rzeczy ciążowych i choć było to dla mnie trudne to zaproponowałam,że jej je pożycze (sama nawet ich nie założyłam). W tej ciąży brałam leki na podtrzymanie, musiałam uważać. Ona dzwoniła tylko gdy czegoś potrzebowała, a nigdy nie pomyślała aby zadzwonić i po prostu zapytać jak się czuję. Ja dzwoniłam aby pogadać, poradzić się, zapytać co u nich. Niedawno zapytałam się czy ma może jakieś rzeczy do sprzedania, które nie są jej potrzebne dla małej . Wcześniej dostała mnóstwo rzeczy od mojej siostry po moim chrześniaku i wszyscy mi mówili abym nie kupowała dużo ubranek bo ona pewnie wszystko naszykuje dla mnie. Siostra jak ją podpytywała o ubranka to stwierdziła,że właśnie nie wie dlaczego nie przyjadę po nie? Ja osobiście nie lubię się prosić i upominać. Jeśli wiem,że bliskim coś potrzeba to sama proponuję. Moja siostra pojechała do niej aby mi zrobić niespodziankę i wziąć ciuszki,ale ona stwierdziła,że ma je gdzieś na strychu i może następnym razem. Wiem,że przesadzam,ale wyszło na to,że ona nawet nie myślała o tym aby mi je przekazać....
Smutno mi bardzo.....bo nie chodzi nawet o ubranka,ale o wsparcie.
Na poprawę humoru mąż zamówił mi kilka komplecików od Batko, te co Kwiatuszek ma :)
Miałam się nie rozpisywać;-) ale mi trochę lżej....

Melduję się w sobotnie popołudnie, już w sumie wieczór:-)

Ja wczoraj zrobiłam wielkie pranie rzeczy małej - ale na początek tych na 56-62 bo stwierdziłam, że nie ma sensu tych większych już prac. Tak więc dzisiaj miałam wielkie prasowanie. Do prania używałam Loveli i powiem wam, że bałam się że zapach płynu do płukania będzie bardzo intensywny ale nie jest. Myślę, że będzie ok. Wszystko poprasowane, rzeczy dla małej i dla mnie koszule do szpitala. Jeszcze tylko tetrę i można pakowac torbę do szpitala.:-)
Ja już bym chciała byc po, już mnie tak boli "tam w środku" że to jest koszmar. Do tego doszedł ból kręgosłupa i ogólnie kości, jednak brak cwiczeń i brak większeg ruchu dają się we znaki:-(Noc też jest koszmarna. Ale już nie narzekam bo jak mała zaczyna się wiercic, kopac i robic wzgórza na moim brzuchu to już nie pamiętam o bólu:-)

Co do używania pieluch, to ja chciałabym przez ok. miesiąc używac tetry a potem już cały czas pampersy. Kupiłam pampersy 2-5 kg, niedużą paczkę także jak będą za małe to się kupi większe.

A dzisiaj mieliśmy z mężusiem jechac na zakupy a jego wczoraj wieczorem już coś zaczęło zbierac :-( Także nigdzie dzisiaj nie pojechaliśmy, M leży pod kołderką z katarem, bólem gardła i już zaczynającym się kaszlem. Zrobiłam mu syrop z cebuli to z miną nie za bardzo ale powiedział, że będzie pic. Ale jak już wspomniałam że dam mu mleko z czosnkiem i miodem to kategorycznie powiedział NIE:-) Ah te chłopy, wolą się farmaceutykami faszerowac!

Aha, i chciałam się was jeszcze zapytac o dwie rzeczy: czy tabletki dopochwowe Clotrimazolum wpływają na wynik badania ogólnego moczu?? Mój gin mi przepisał te tabletki jak ząłożył mi pessar, bo lubią się robic jakieś infekcje, nie używałam ich w ogóle bo mi się nic nie działo a teraz czuję, że chyba coś mnie zaczyna swędziec i jest trochę inna wydzielina. A w poniedziałek idę na badania moczu i krwi. Napiszcie jak się orientujecie.
A drugie pytanie: czy pijecie mleko?? Bo ja nie piję w ogóle, pod żadną postacią, jedynie jogurty. A koleżanki mi mówiły że powinnam pic. Jak u was??

Dobra koniec bo ładnie się rozpisałam, myślę, że was nie zanudziłam:-)

Kittek - smutno ze Cie tak kuzynka potraktowala... Ale tak to czasem jest, ze niektorzy o swojej d..pie tylko potrafia myslec. Glowa do gory, widac ze na siostre mozesz liczyc no i oczywiscie kochany mezulek pomogl z zamowieniem nowych ciuszkow.

Wesola - ja tez mlekowstretna jestem. Ale jem serek bialy, jogurciki, czy koktajle owocowe na kefirze...

Padam, z emocji i przeciazenia kregoslupa. Umylam okienko w pokoiku corci :zawstydzona/y::zawstydzona/y: powiesilam firanki... Jutro Ł ma za zadanie rozkladac lozeczko, naklejki na sciane. No i wtedy wreszcie bede mogla ustawiac juz wszystko jak chce na poleczkach, w komodce i szafie bo na razie to mam taki sajgon ze szok!

Aha - dostalam maila od Agi002 - ma sie dobrze, Synus rosnie i rozpycha sie w brzuszku. Cierpi na male bole po prawej stronie i pod piersiami. Wyprawka juz prawie gotowa, i praktycznie wszystko przygotowane poza Mamusia ;-):-D
W przyszla niedziele maja przeprowadzke, wiec miejmy nadzieje ze wkrotce juz bedzie pisac z nami. :tak::tak::tak:

reklama
Do góry