reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
e.salamandra- jeśli to ma Ci w jakikolwiek sposób pomóc: Kuba urodził się ważąc 3.800, po miesiącu ważył 4800 i zakładaliśmy mu już Huggisowe 3 (4-9 kg), wcześniej przez jakieś 3 tygodnie były Huggisowe 2 (3-6)-> ale te rozmiary są względne- dzieci są różnej długości i pupki też są różne, zazwyczaj jak Kuba dochodził do środka podanego przedziału to już trzeba było zmieniać rozmiar pieluszki (mam nadzieję, że ja to klarownie tłumaczę i że nie wyszło masło maślane). 1 (2-5) nie nosił nigdy. Rozmiar 3 nosił mniej więcej do 6 miesiąca.

ja od rana na nogach ugotowalam Hani czerwony barszczyk,
wstawilam do pieca zapiekanke brokulowa, prasowanie itp
meza wyslalam do tego nieszczesnego tesco (szczególy na zakupowym)
i mial kupic w media markcie zasilacz do karuzeli misie zeby przerobic i jak zwykle nei bylo
nigdzie nei ma tego zaislacza w zadnych realach, liroy merlin itp
chyba trzeba typowo elektryczne szukac sklepy
a wy gdzie kupowalyscie, ktos tam sie juz chwalil ze ma przerobione... :)
a poza tym to wszyscy mamy katar
od Hani sie zarazilismy a wczesniej ona od nas... bledne kolo
zla jestem bo meczylam sie z katarem 2 tyg, w koncu mi przeszedl i po tyg mam go od nowa... zebym go tylko z powrotem Hani nei sprzedala, bierze biedne dziecie antybiotyk

e.salamandra- jeśli to ma Ci w jakikolwiek sposób pomóc: Kuba urodził się ważąc 3.800, po miesiącu ważył 4800 i zakładaliśmy mu już Huggisowe 3 (4-9 kg), wcześniej przez jakieś 3 tygodnie były Huggisowe 2 (3-6)-> ale te rozmiary są względne- dzieci są różnej długości i pupki też są różne, zazwyczaj jak Kuba dochodził do środka podanego przedziału to już trzeba było zmieniać rozmiar pieluszki (mam nadzieję, że ja to klarownie tłumaczę i że nie wyszło masło maślane). 1 (2-5) nie nosił nigdy. Rozmiar 3 nosił mniej więcej do 6 miesiąca.
Bardzo klarownie wytłumaczone!

Mamusia pierożki obiecała, posprzątałam wczoraj i się zastanawiam co by tu porobić... chyba będzie książeczka i lenistwo... a co! Należy mi się ;-)

ale Ci dobrze!!

dzieci są różnej długości i pupki też są różne, zazwyczaj jak Kuba dochodził do środka podanego przedziału to już trzeba było zmieniać rozmiar pieluszki (mam nadzieję, że ja to klarownie tłumaczę i że nie wyszło masło maślane). 1 (2-5) nie nosił nigdy. Rozmiar 3 nosił mniej więcej do 6 miesiąca.

dokladnie tak, moj tez z tych szczuplutkich a dlugich, wielkoscią pupci przerasta wage sugerowana na opakowaniu i tez zmieniamy rozmiar duzo szybciej niz by to z wagi wynikalo

ja od rana na nogach ugotowalam Hani czerwony barszczyk,
wstawilam do pieca zapiekanke brokulowa, prasowanie itp
meza wyslalam do tego nieszczesnego tesco (szczególy na zakupowym)
i mial kupic w media markcie zasilacz do karuzeli misie zeby przerobic i jak zwykle nei bylo
nigdzie nei ma tego zaislacza w zadnych realach, liroy merlin itp
chyba trzeba typowo elektryczne szukac sklepy
a wy gdzie kupowalyscie, ktos tam sie juz chwalil ze ma przerobione... :)
a poza tym to wszyscy mamy katar
od Hani sie zarazilismy a wczesniej ona od nas... bledne kolo
zla jestem bo meczylam sie z katarem 2 tyg, w koncu mi przeszedl i po tyg mam go od nowa... zebym go tylko z powrotem Hani nei sprzedala, bierze biedne dziecie antybiotyk

Ja miałam przerobioną to jest zwykły najzwyklejszy zasilacz , nie wiem czemu taki niedostępny :). My w markecie kupiliśmy .

Jestem zła wsciekła:wściekła/y: mąz miał w tym roku szkolenia dla ludzi i to jakoś rozliczane jako umowy o dzieło czy inne dziadostwo i okazuje się że mamy tyle do oddania do skarbowego że o wakacjach czy czymkolwiek w tym roku możemy zapomnieć :wściekła/y::wściekła/y: normalnioe ryczeć mi się chce jak widze tą kwote:angry::angry:

reklama
no i nareszcie się uporałam ze sprzątaniem ... jeju niby tak na raty to robiłam a umęczona jestem ze hoho a zwłaszcza po spacerku z odkurzaczem ;-) i pomysleć ze wczesniej godzinka i było wsio cacy wysprzatane. z tego wszystkiego obiad mi się opóźnił i dopiero bede mieć za jakies 20 min ....
co do pieluszek mam zamiar kupić na początek te z bella happy MINI 3-6 kg.

a tak wogóle to taka mnie zgaga męczy ze :szok: i to codziennie , próbowałam Waszych sposobów z tym mlekiem ale to nie działa:no:

Do góry