reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Melduje sie , jeszcze z normalnym pulsem. Nadal czekam na przesylke.

Nocka jak to nocka - koslawo z boku na bok i co chwile wc. Pobodka kolo 5tej, przerwa 2 godzinna w spaniu a potem dosypianie. Teraz jajeczniczka a`la Ł wjezdza na stol...

Milego weekendu Kochane, trzymajcie sie cieplo!

reklama
Witam i ja;-)
Wyobraźcie sobie, że miałam tą kontrolę od 22:00 do 23:15:szok:
Kierowniczka regionalna zadzwoniła o 21:00, że dopiero wyjeżdża z Głogowa a że mi cholernie na tej jej wizycie zależało to się zgodziłam iść o 22:00 biuro otwierać. Pocieszyła nas tym, że sama mieszka za Opolem, więc w domu będzie po północy.
Zaczęło się sztywno, metrówką powierzchnię mierzyła, zdjęcia robiła i nawet usiąść nie chciała. Później sama zaproponowała, aby usiąść żebym się nie męczyła;-)
No i wg Niej ocena bez zarzutu, biuro jej się bardzo podoba:happy:, ale ostateczną akceptacje placówek regionalnych robi centrala.
W poniedziałek ma wysłać relację i zdjęcia do Warszawy i będziemy na decyzję czekać, więc kciuków proszę jeszcze nie puszczać:-)
Tyle stresu i przygotowań, a babka się okazała całkiem sympatyczna i elastyczna.
Wróciliśmy o 23:30, M. mnie nakarmił, rozebrał i padłam na łóżko:-D Reszty nie pamiętam:-D
Spałam do 10:10 i nawet nie wstawałam na siusiu:-D

czesc Laski,
wlasnie koncze 2gie sniadanie. 1sze zjedlismy razem z Sz przed 7, bo biedak dzis na kurs musial isc z pracy. Synek najwyrazniej za nim teskni, bo wierci sie jak oszalaly, ale to mnie wkurat cieszy. Bidulek ma juz 2 raz dzis czkawke (znaczy 2gi raz jak nie spie, bo moze bylo ich juz wiecej):-( Sloneczko dzis mam za oknem, wiec zapowiada sie ciekawy dzionek. Szkoda tylko, ze nie moge poleniuchowac sobie, bo obiecalam kolezance, ze pomoge jej w przygotowaniach do imprezki urodzinowej jej ukochanego.
Ja na szczescie spac zazwyczaj moge. Dzis snily mi sie jakies glupoty, jak zwykle. Min ze na basen mialam isc na zajecia dla ciezarnych, bo mnie plecy bolaly:eek: na szczescie obudzilam sie bez bolu:-p
ide do wanny, milego dzionka:-)

Witam moje drogie!!!

Jaki ja mam zły humor brrrr... Nie wiem... ale ja osobiście mam już dość tej huśtawki nastrojów. Nie mam na nic ochoty, po prostu chciałabym się zamknąć w jakiejś pustelni i tak sobie przeleżec do porodu... Wszystko mnie denerwuje jak fix!! Od 3 tygodni mieszkamy w nowym mieszkanku i do jasnej anieli non stop ktoś się przewija przez nie, przychodzi w odwiedziny... dzisiaj kolejna sobota i kolejne osoby się melduja... Moj małzonek jest jak najbardziej za... A ja wychodzę na ta złą i niegoscinna, bo PO PROSTU NIE MAM OCHOTY... Marzy mi się chociaż jeden spokojny weekend... Jeju chyba musze sobie zaparzyc melise z 3 torebek, to mi przejdzie... I do tego ryczec mi sie chce non stop!!

To chyba przez ta przytłaczjącą pogode, ktorej rowniez mam po dziurki w nosie. Ja chce słoneczka!!!

A tak z innej beczki: jakich pieluszek bedziecie uzywac?? Ja przy corci uzywalam tetrowych, ale jak sobie pomysle o praniu i w ogole... Coraz bardziej sklaniam sie do pampersioków, co wy na to?

Pozdrawiam

ba 35 tydzien to jeszcze wczesnie, poczekaj ze 2 wiecej:tak:

elvie kciuki zacisniete dalej:-)

katik smacznego!! i cierpliwosci w oczekiwaniu na pakę:-)

Od 3 tygodni mieszkamy w nowym mieszkanku i do jasnej anieli non stop ktoś się przewija przez nie, przychodzi w odwiedziny... dzisiaj kolejna sobota i kolejne osoby się melduja... Moj małzonek jest jak najbardziej za... A ja wychodzę na ta złą i niegoscinna, bo PO PROSTU NIE MAM OCHOTY... Marzy mi się chociaż jeden spokojny weekend... Jeju chyba musze sobie zaparzyc melise z 3 torebek, to mi przejdzie... I do tego ryczec mi sie chce non stop!!

hehe jakbym siebie widziala, ostatnio jak mi sie znajomi zapowiedzieli godzinke przed przyjsciem to wyslalam ich z małzem do pobliskiej knajpy, nie lunbie przyjmowac gosci jak mam bajzel a sprzatac mi sie najzwyczajniej nie chcialo, juz nie te czasy ze w godzinke mozna cale mieszkanko odsprzatac:)

jak chodzi o pieluchy to ja tak pol na pol planuje wielorazowe bo zdrowsze i huggies/pampers bo wygodniejsze np na wyjscia etc

salamandro
jesli dziecie zapowiada Ci sie normalnej wielkosci a nie jakies szczegolnie malenkie to spokojnie wystarcza te pampersy 3-6 kg, te newborn2-5 mozna sobie odpuscic, a jak sie dziecie urodzi ciut wieksze to nawet w nie nie wejdzie:)

Barbarka- dla mnie to Ty jesteś Matka Polka!!! Ja tylko jednorazówki i przy Kubusiu i teraz też mam taki plan!

Kuba dzisiaj urzęduje u dziadków i mi tej małej pchły brakuje :-( nie ma kto mi demolki w chacie robić.

Ewka- znam ten ból, Kuba też czasem wstaje lewą nogą i po chwili mam dość, a jak go nie ma to jakoś smutno i cicho w domu.

Wronka, Coyote- współczuję!!!

Elvie- gratulacje i 3mamy kciuki.

Ba, Katik- widzę, że się wybudzacie w nocy- szkoda, bo sen jest bardzo ważny, a potem różnie z nim może być.

Ella- życzę zakupu autka- udanego oczywiście. Ja jakiś czas temu zmieniłam samochód, bo miałam wizję, że się z dwójką dzieci i 30 kilowym psem nie zmieścimy... teraz to wszyscy się zmieszczą, wraz z kolumbryniastym wózkiem i ewentualnymi bagażami :-p

Mamusia pierożki obiecała, posprzątałam wczoraj i się zastanawiam co by tu porobić... chyba będzie książeczka i lenistwo... a co! Należy mi się ;-)

reklama
Barbarka" to nie pogoda... dziwie się tym ludziom, że cię tak nachodza. Przeciez wiedza że jesteś w ciązy i że jesteś zmęczona i chcesz odpocząć w spokoju tylko z meżęm. Ja bym powiedziała głośno i wyraźnie co mnie wkurza a i męża trzeba przyprowadzić do pionu...
Co do pieluch i waszego pytania. Pampersy! Stanowczo i zdecydowanie :-D z wygody,a i po przeliczeniu kasy za wodę, prąd i czas na prasowanie, wieszanie wychodzi że pampersy tańsze :-p
e.salamandra nie wiem...sama teraz zauwazyłam że mam paczuszkę małą New Baby1 a nie NewBorn1 jak mi się wydawało i paczkę NewBaby2

Ostatnia edycja:
Do góry