reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

zmniejsz w irfanview, darmowy program do zdjęć, ściąga się z netu, albo może masz photoshop. Od biedy służę pomocą, wyślij mi na maila izawd@wp.pl a ja odeślę zmniejszone :)

Właśnie mój młody się zapisał na ministranta :) szok... jestem przerażona i dumna...
jejku Iza mój też chciał, ale mu zakazałam - wyrodna matka ze mnie, :blink::wściekła/y:

reklama
Ja po spacerku mały niby dziś spokojny ale non stop trza przy nim być ludzie nawet do wc nie moge odejść...wiem,że on potrzebuje czułości ale dziś siadam psychicznie nawet nie mam komu dać na spacer choć na pół godzinki żeby odsapnąć....ach odspanę jak mały skończy jakieś nie wiem 30 lat:-D:laugh2::baffled:

i wiecie co o tak chleję wodę bo nie pije i non stop mi sie dławi tą wodą i przerywam co chwilę bo się przez to zapowietrza sapie dyszy....

a i mam dwa pytanka czy wasze dzieci też charczą tak dziwnie mój tak charczy od urodzenia i kicha non stop a drugie pytanko kiedy moge opciąć pazurki małego bo mi w szpitalu powiedzieli 4 6 tygodni dopiero a muszę mu zakładać nie drapki bo ma dłuuuugie pazurki i się drapei a od tych niedrapek łapki mu się pocą jeszcze mu się i chyba zaczynają odparzać koło kciuka dziś na noc mu nie dam ale jak się pocharata?????
Ada ja obcinałam Misiowi paznokcie juzpo tygodniu;-) najlepiej sie obcinajak spi:-)
moj tez czasem harczy albo chrapie przez sen ;-):-)
ja mialam ciezka noc bo maly marudzil do 5 rano:szok: i na dodatek P byl w pracy na noc i bylam sama i strasznie jestem padnieta:no:
Niebo niemartw sie brakami tylko wpadaj i pisz co u was;-):tak::-):tak:
moj jutro idzie do pediatry bo wraca z urlopu i ma wszystko wytlumaczyc i dac recepte na szczepionki

Witam sie wieczorem..
moja ma dzisiaj sadny dzien.. wyje mi od poludnia juz.. spi po 15 minut.. najlepiej na raczkach.. i nie robila kupencji od 14.. mam nadzieje ze nie bedzie jej bolal brzuszek.. pilysmy juz herbatke z rumianku.. wykapalam ja juz. polewalam ciepla woda po brzuszku i nic.. zeszlej nocy zrobila za to takie dwie porzadne.. ehh to moje dzieciatko..

Ada moja tez tak charczy. ale pediatra ja sluchala i niczego nie stwierdzila.. a kicha tez pare razy dziennie.. o to tez pytalam i powiedziala ze powody kichania moga byc rozne.. jakis pylek.. sloneczko itp.. nie koniecznie katarek..

pozdrawiam i zycze spokojnej nocy wszystkim:tak:

MAJU mi w szpitalu rzekli,że nie wolno dopiero około 4 tygodnia najwcześniej ale daj spokój ma ostre drapie,że mnie podrapał w niedrapkach mu się łapki odparzą w takie ciepło....spróbuje jutro obciąć:baffled: mam stresa tego sie boję :baffled: majeczko trzymaj się bidulko.....dobrze,że choc ci czasami małż pomoże bo mój to wychodzi 9.00 wraca np wczpraj wrócił 00.30 super nie....marzy mi sie kawusia z koleżanka jakąś muszę se kogos tu poszukać ale jak mam dać ogłoszenie albo na spacerze się do kogoś przylepie....:-)

a ja się podziębiłam i bardzo boli mnie gardełko i wsio mnie boli ludzie żebym tylko małego nie zaraziła idę spać póki mały kima choć zaraz papusianie ale zadowolę się chociaż półgodzinną drzemusią....

a mi nic nie mówi i obcięlam i nic mu sie nie dzieje;-) ale za pierwszym razem jak obcinalam to mi sie azrece trzesly:tak::-D:-D:-D
musi mi pomagac choc troche bo bym mu zyc nie dala:tak::-D:-D nodzis rano jak wrocil z pracy to on robil mleczko i karmil malego bo ja powiedzialam ze mam dosc i ide spac:zawstydzona/y: choc on tez nie wyspany:zawstydzona/y: co tam niech poczuje jak ja wstaje w nocy i sie oczy kleja choc raz;-):tak::-D
a to jeszcze troche mojego Misiaczka 7-mio tygodniowego:tak:

a i mam dwa pytanka czy wasze dzieci też charczą tak dziwnie mój tak charczy od urodzenia i kicha non stop a drugie pytanko kiedy moge opciąć pazurki małego bo mi w szpitalu powiedzieli 4 6 tygodni dopiero a muszę mu zakładać nie drapki bo ma dłuuuugie pazurki i się drapei a od tych niedrapek łapki mu się pocą jeszcze mu się i chyba zaczynają odparzać koło kciuka dziś na noc mu nie dam ale jak się pocharata?????

MASIU kiss duzy dla dzielnego Leosia...

Mi charczyale to norma, a pazurki obciełam jeszcze w szpitalu:-p i co 3 dni obcinam:-)

Witam Laseczki ;)

Niałam zakrecone dwa dni duzooo roboty w ogrodzie a to trzeba bylo w przerwach miedzy snem amlego a karmieniem hahahaha a ten jego sen taki lekki....

Goraczkowalam ostatnio w nocy i nie wiem czemu an drugi dzien po zbijaniu goraczki juz nic nie bylo.... nie wiem co to i skad..ale dobrze ze se poszlo na dobre....

Ciagle Was podczytuje ...ale jka juz skoncze to nie mama jak odpisac bo albo Sebcio albo Domino mnie woła... a dzis maly przebrany nakarmiony i poszedl w kime a ten starszak dalej przycina komara ;0 wiec ja tu ;) i to tez tak na chwile bo musze poukladac pranie cholera az 4 mi sie zebraly hahahah maz mowil ze nie mial jakich gaci ubrac hahah taki kosz zbrudami sie zasypal ze hej... miejsca mi w nim braklo wiec jak zaczelam sie brac za te pranie to konca nie bylo widac hahahaha ;)

Kasia widze ze zyjesz fajowo wygladasz a corki takie podobne do Ciebie ;)

Co tam jeszcze bylo?cholerka zapomniaalm hahahahaha wiem ze piszecie cos o tych szczepieniach ja sie kompletnie na tym nie znam i jeszcze pediatra mi nic o nich nie wspominala mam jeszcze 2 tygodnie na to.....

jeszcze nawet z malym nie bylam u okulisty a ponoc trzeba bylo isc jak konczy miesiac... cholera ide dzis go zapisac pewnie z miesiac bede czekac bo u nas taka kolejka do ukulisty szok.....

Ale te dzieciatka nam wszystkie rosna w oczkach no nie? takie sie robia juz dorosle ... moejmu zaczyna sie juz buzka zmieniac....wyrasdta z tego okrwesu powoli niemowlecego ..a juz sie balam ze wiecznie bedzie taki bzytki hihihi ;]

Dzis pogoda do dupy wczoraj Sebastian spal na dworzu w bodach z krutkim rekawem i ogrodniczki dlugie ale cioenkie i skarpeteczki tylko i capusia a dzis? chyba o 8 stopni mniej i popadalo i tak pochmurnie.....

jeju naprawde wypadlo mi z glowy o czym ktora tam pisala...wiec psieprasiam....czytalam kazdego dnia tak na szybko ze mi wymknelo...z pamieci hahaha ;]

Ok lece bo musze dom doprowadzic do porzadku.....

A i musze Wam powiedziec ze jestem zla jak nie wiem wczoraj dopiero zauwazylam ze pojawily nmi sie rozstepy na brzuchu o matko ktorejs jeszcze tez lasce sie pojawily na brzuchu po cioazy? co tu z nimi robic? ja cale zycie z pepkiem na wierzchu a teraz z tymi rozstepami jak??? moj maz mowi ze az tak nie widac trzeba sie przyjrzec ale ja tam wiodze a mama moja z kolei mowi i bardzo dobrze ...przynajmniej z golym brzuchem juz chodzic nie bedziesz i w koncu bedziesz wygladala jak matka hahahahahah czujecie ? hahaha no dobra slonca moje ...milego dnia i do nastepnego spotkanka ;0:-D:-D:-D

A i w klejajcie wiecej zdjec swoich maluszkow nooo!!!!!!przeciez jest czym sie chwalic no nie??:tak::-D:-D:-D

Hej dziewczyny!

:-):-):-)

Miło ze zajrzałas my tyle myślałysmy o Was :-rowniez jeszcze raz gratki i pozdrowionka dla całej famili ;)jak Ci sie maluszki chowaja ;)

Ada przypomnialo mi sie ... moj Sebcio tez tak dziwnie chromkoli i ciagle mam wrazeni ze ma katar ale ja tylko mu jedna kuzke wyciagam ale to chyba normalne jest bo i nam sie w nosie zbbiera no nie? a maly nie wysparka..... ale tak dziwnie chromkoli i kicha......

A co obcinania paznokci to ja mojemu obgryzam delikatnie....:szok::-D

MAJU dobrze,że choc troszke ci pomoże bo mój wychodzi z założenia,że pracuje i jest przemęczony a ja kuźwa śpię codziennie po 4 godziny to dobrze niby...i nie pomoże tylko mi daję rady...mały niby sie budzi dzis o dwunastej na papu o 3 i teraz śpi ale w między czasie sie wierci kręci płacze kuźwa cos mu przeszkadza a sama nie wiem co:zawstydzona/y: jakis nerwowy taki przez sen....zrobiłam se mocna kawę bo padam na pysk....i niby go karmie tylko dwa razy a padam bo się wierci ale 21 maja idziemy do pediatry to się popytam....

ALU może się podziębiłaś i stąd gorączka...????Ja codziennie w nocy wstaję mokra normalnie plecy wszystko budzę się zlana a kładę się spać i mi non stop zimno a budzę sie mokra i też nie wiem od czego to...

dziewczynki wy już poobcinałyście a ja się czaiłam do 4 tygodnia nie no muszę się dziś za to wziąść ale mam stracha:szok:

reklama
Kochane!

Bardzo wam dziękuję za wszystkie trzymane kciuki i modlitwy... Dopiero teraz przeczytałam jak myślałyście o nas... Jeszcze raz wielkie dzięki, bo pomogło!!! :-)

Postaram się wpadac częściej, ale nie wiem, czy mi się uda... Trochę o maluchach piszę też na blogu - mojeniebo.blog.pl, ale też rzadko...

Mamy po prostu teraz urwanie głowy - dwójka małych wrzaskunów robi swoje :-)
a do tego te kontrole lekarskie (neurolog, audiolog, okulista, kardiolog itd...) plus rehabilitacja... Czasami naprawdę nie mam siły...

Mam nadzieję, ze niedługo wyjdziemy na prostą i będę mogła jak wszystkie mamy cieszyć się w pełni macierzyństwem.

Ściskam Was wszystkie strasznie mocno i jeszcze raz wielkie dzięki. Buziaki

Moje skarby
Maciuś
mw130408004uo2.jpg

Wojtuś
mw130408028tg6.jpg

Do góry