reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
natalia - ja widziałam bijące serduszko mojego maluszka jak aparat usg określił, że dzidzia ma dokładnie 6 tygodni. Ale ponoć sporo zależy od sprzętu. Ponadto to ty chyba już majówka będziesz ;-)

Czesc :-) Ja nadal z Wami.
Mam ostatnio urwanie głowy i nie mam nawet kiedy zajrzeć :-p
W przyszłym tygodniu jedziemy na tydzien na mazury wiec tez nie bede zagladala.
Cieszę się, ze coraz nas wiecej :-)Oby tak dalej ;-)
Buźki

Hej :)
Widzę, ze wiekszości mdlości mijają :-) Moje wciąz są ale coraz słabsze (odpukać).
Dzisiaj byłam u gina, słyszałam serduszko, jestem w połowie 6 tygodnia, termin wg USG mam na 1 maja ale to sie zobaczy jeszcze ;-)

Trzymajcie sie Babeczki

witam kobietki
shiraaine----chyba mnie nie chcesz sie pozbyc z kwietnioweczek heheheheh

ja mam dalej tragiczne mdlosci ktore od wczoraj koncza SIE wizyta w kibelku...tragedia....musze odlozyc chyba egzaminy na pozniej bo po prostu nie dam rady sie uczyc,,,,,

Ja już nie wytrzymuję z mdłościami. Mdli mnie od 3 tygodni 24 godziny na dobę , rzygam po 6 razy dziennie, najchętniej bym się odżywiała dożylnie lub w tabletkach. Dobrze że mam psa który leży ze mną w łóżku i zjada 75% moich posiłków. Kiedy te mdłości się skończą? Gdzie te mity że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu.? Jeszcze się martwię o maluszka czy ma co jeść jak ja się tak podle odżywiam. Jestem u kresu wytrzymałości.

Witam wszystkie przyszłe mamusie:) chciałabym do was dołączyć z moją malutką perełką, która ma juz 9tyg 5 dni a we wtorek na usg widzieliśmy z mężusiem bijące serduszko i wogóled zidziuś już ma 2,62 cm i machał do nas rączka:happy: poprostu cudowne uczucie:-) po raz pierwszy widziałam bijące serduszko naszego maleństwa jak miało 5tyg 6dni:-) ja miałam narazie takie szczęście, że moje mdłości całodzienne nie kończą sie w kibelku:-D jakoś mi mijają:-) bolą mnie troszke krzyże i niewiedziałam od czego ale dzisiaj się okazało że to dlatego że całą noc przesypiam na placach:-( od dziś więc będę spała na lewym boku bo to jest najzdrowsze dla dzidziusia:-)

Pomocy mam angine!!!!:sad::sick:
Czy to niebezpieczne w pierwszym trymestrze ciazy?
Czy mozna brac jakies leki?
Nie moge dodzwonic sie do profesora, a do Polski lece dopiero za 10 dni.
Jak narazie pije mleko z miodem i czosnkiem :baffled: oraz herbatke z sokiem z malin i lipy.

Poza tym to bylam u profesora - dostalam leki na podtrzymanie i zastrzyki.
Kiedy mnie badal, byl dopiero 5 tydzien - widzial tylko pecherzyk i mala kropeczke w srodku. Tak bardzo sie boje... Odliczam dni do 19 wrzesnia - wtedy znow lece do profesorka!

Silka nie przejmuj sie snami - czytalam, ze to normalne, ze ciezarne maja pokrecone sny. Poza tym sny sa odzwierciedleniem naszych obaw i lekow. Moja Mamusia mowi, ze w snach jest zawsze na odwrot niz w rzeczywistosci. Tak wiec - wszystko bedzie dobrze!!!:tak:

reklama
Do góry