Tak tak, poinformowała mnie o wszystkimBiorę letrox i oba leki przyjmuje się na niedocznynność więc substancja czynna jest ta sama. Nie miałam nigdy żadnych skutków ubocznych od tego, więc powinno być w porządku Należy tylko uważać, aby nie jeść produktów sojowych ani nie suplementować żelaza do 3-4 godzin od wzięcia tabletki (to upośledza wchłąnianie leku). Pewnie lekarz Cię poinformował, że należy brać na czczo i co najmniej pół godziny przerwy od jedzenia i picia.
Co do grupy krwi to badałam swoją i w tym tygodniu będę miałą wynik. A co z mężem? Jemu też się robi badania czy po prostu liczy się że zna swoją grupę krwi?
Super, dziękuję!
Jeśli wyjdzie Ci rh+ to nie ma potrzeby bo nie ma wtedy znaczenia (85% populacji ma ponoć rh+) więc szanse są duże a jeśli wyjdzie rh- to jeśli ojciec dziecka nie zna grupy krwi to powinien je zrobić. Mi lekarka powiedziała, że teoretycznie wskazania do immunoglobuliny są zawsze jeśli tylko matka dziecka ma rh-. Nawet pomimo tego, że ojcu dziecka wyjdzie rh- (wtedy nie ma konfliktu) bo zdarzały się przypadki, ze ojcem dziecka był kto inny Ale powiedziała, że jeśli kobieta jest na 100% pewna kim jest ojciec a ojcu wyjdzie rh- to nie ma totalnie potrzeby, po prostu ona jako lekarz musi poinformować a co Ty z tym zrobisz zależy od Ciebie.
Więc podsumowując najgorsza opcja: Ty rh- a ojciec dziecka rh+, każdy inny przypadek nie powoduje konfliktu więc jeśli wyjdzie Ci ujemny to warto żeby mąż sprawdził
Mój zna swoją grupę krwi więc jak przyszły moje wyniki to juz wiedzieliśmy niestety.