reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
Któraś dziewczyna zdecyduje się na NIFTY ?
ja się zastanawiam bo mam 36 lat
Wstępnie rozmawiałam z swoim lekarzem i mieszane miał uczucia
Powiedział że im droższy pakiet wybiorę tym więcej jest w pakiecie chorób
Pakiet za 2000-2500 tys daje kilka podstawowych chorób które na USG połówkowym też może wyjść
Więc sama nie wiem 🤷🏻‍♀️
Do 12 tyg muszę zdecydować

Hej dziewczyny w końcu przeczytałam wszystkie wcześniejsze wiadomości i już wiem mniej więcej co u każdej z was :)
Ja mam 33 lata, 12.08 powinnam dostać okres, 13.08 zrobiłam test i pozytywny 🙈 planowałam ciążę za kilka miesięcy a tu taka niespodzianka (jeszcze byłam na urlopie i piłam oczywiście alkohol) a przed mną 3 wesela na których też chciałam się pobawić. No ale jak widać dziecko ma swój plan 😀
Za mną 3 ciaze
1 ciążą zespół downa 03.2020 (przerwana)
2 ciąża zdrowy syn 05.2021
3 ciąża poronienie zatrzymane 04.2024
Trochę się stresuje bo nie mam mdłości a w każdej ciąży mnie męczyły, tyle że u mnie jeszcze jest czas na dolegliwości bo to dopiero 4+4
Wizytę z usg mam 27.08

Jeśli chodzi o testy NiPT czyli Sanco / Nifty to też jest statystyka. Ja w zdrowej ciąży robiłam Sanco bo wszystkie badania wychodziły wzorowo. Jakby były jakieś nieprawidłowości to odrazu amniopunkcja. To sanco zrobiłam tak dla swojego spokoju.

reklama
Do góry