reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
Któraś dziewczyna zdecyduje się na NIFTY ?
ja się zastanawiam bo mam 36 lat
Wstępnie rozmawiałam z swoim lekarzem i mieszane miał uczucia
Powiedział że im droższy pakiet wybiorę tym więcej jest w pakiecie chorób
Pakiet za 2000-2500 tys daje kilka podstawowych chorób które na USG połówkowym też może wyjść
Więc sama nie wiem 🤷🏻‍♀️
Do 12 tyg muszę zdecydować

Hej dziewczyny w końcu przeczytałam wszystkie wcześniejsze wiadomości i już wiem mniej więcej co u każdej z was :)
Ja mam 33 lata, 12.08 powinnam dostać okres, 13.08 zrobiłam test i pozytywny 🙈 planowałam ciążę za kilka miesięcy a tu taka niespodzianka (jeszcze byłam na urlopie i piłam oczywiście alkohol) a przed mną 3 wesela na których też chciałam się pobawić. No ale jak widać dziecko ma swój plan 😀
Za mną 3 ciaze
1 ciążą zespół downa 03.2020 (przerwana)
2 ciąża zdrowy syn 05.2021
3 ciąża poronienie zatrzymane 04.2024
Trochę się stresuje bo nie mam mdłości a w każdej ciąży mnie męczyły, tyle że u mnie jeszcze jest czas na dolegliwości bo to dopiero 4+4
Wizytę z usg mam 27.08

Jeśli chodzi o testy NiPT czyli Sanco / Nifty to też jest statystyka. Ja w zdrowej ciąży robiłam Sanco bo wszystkie badania wychodziły wzorowo. Jakby były jakieś nieprawidłowości to odrazu amniopunkcja. To sanco zrobiłam tak dla swojego spokoju.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry