reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
Akurat w temacie toxo się nie orientuję ale poszukaj tutaj na forum, napewno są dziewczyny które wiedzą co i jak
Jakoś można to leczyć? Co w takim przypadku skoro igM jest dodatnie?
Ja miałam toxoplazmoze w ciąży wykrytą. Do końca ciąży brałam antybiotyk, żeby dziecko w brzuchu się nie zaraziło tym swiństwem.

Wiec tak. Musisz zrobić awidność klasy IGg, jak wyjdzie wysoka to spokojnie, stare zakażenie i nie masz się czego obawiać, natomiast jeśli niska to czym prędzej do ginekologa po antybiotyk bo czas działa na niekorzyść dziecka w tym przypadku...

Mój syn urodził się zdrowy.

Ja miałam toxoplazmoze w ciąży wykrytą. Do końca ciąży brałam antybiotyk, żeby dziecko w brzuchu się nie zaraziło tym swiństwem.

Wiec tak. Musisz zrobić awidność klasy IGg, jak wyjdzie wysoka to spokojnie, stare zakażenie i nie masz się czego obawiać, natomiast jeśli niska to czym prędzej do ginekologa po antybiotyk bo czas działa na niekorzyść dziecka w tym przypadku...

Mój syn urodził się zdrowy.
Najważniejsze że w Twoim przypadku syn urodzin się zdrowy. Ja zapytałam na forum o wynik, ponieważ wydaje mi się, że igM 0,100 jest ujemne, bo przecież jest mniejsze od 0,60. Dziewczyny potwierdziły mi, że wynik jest ujemny, w poniedziałek wizyta u ginekologa, mam nadzieje, że potwierdzi moje wątpliwości. Matematyka jest matematyka, tylko nie wiem czemu wynik podali tak dziwnie, a nie np. 0,1. Wtedy nie byłoby żadnych wątpliwości

Dziewczyny, czy miała któraś z Was śluz delikatnie zabarwiony na brązowo w 6 tygodniu ? Boję się że to poronienie

Mi lekarz na wizycie powiedział, że jakby bolał mnie brzuch i pojawiło się plamienie to żebym poleżała i odpoczęła. Więc chyba to nic groźnego 🤷 może za bardzo się tego dnia zmęczyłaś?

Najważniejsze że w Twoim przypadku syn urodzin się zdrowy. Ja zapytałam na forum o wynik, ponieważ wydaje mi się, że igM 0,100 jest ujemne, bo przecież jest mniejsze od 0,60. Dziewczyny potwierdziły mi, że wynik jest ujemny, w poniedziałek wizyta u ginekologa, mam nadzieje, że potwierdzi moje wątpliwości. Matematyka jest matematyka, tylko nie wiem czemu wynik podali tak dziwnie, a nie np. 0,1. Wtedy nie byłoby żadnych wątpliwości
W poprzednim poście napisałaś przy IGm dodatni więc nie rozumiem już sama.
Tak czy siak życzę Ci, żebyś nie miała tego świństwa ;)

Hej dziewczyny ! Mama zostanę pierwszy raz :) termin mam na 03.04.2025 :) był to pierwszy transfer in vitro iii udało się :) jutro zaczynamy 7 tydzień. ❤️ ogólnie czuję się dobrze , jestem jedynie baaardzo zmęczona ( śpię po 10h) , ból podbrzusza ( jak na okres ) i straszny apetyt !
Czy Wam już też zaokrągla się brzuszek ? Tak na dole ? 😀 ja już nie umiem się doczekać !
Aaaa no i oczywiście jako że będę mamą po raz pierwszy strasznie się stresuje. Czekam od wizyty do wizyty. Pierwsza miałam 08.08 potwierdzona ciąża, ale jeszcze nie było ❤️. Następna 22.08 😬

reklama
Do góry