Banialuka
Fanka BB :)
na niektóre parametry też się inaczej patrzy w ciąży a inaczej bez - np cukier na czczo bez ciąży jest ok do 99, a w ciąży do 92. cokolwiek powyżej 92 to już cukrzyca ciążowa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
na niektóre parametry też się inaczej patrzy w ciąży a inaczej bez - np cukier na czczo bez ciąży jest ok do 99, a w ciąży do 92. cokolwiek powyżej 92 to już cukrzyca ciążowa
o tyle dobrze ze jak jestes w ciazy to musza cie wszędzie przyjąć w ciągu tygodnianajpierw muszę iść do rodzinnego po skierowanie i dopiero będę się umawiać do poradni
Witamy. U mnie też powinna być w pon.Hej, nieśmiało pozwolę sobie dołączyć Bo ciężko trzymać w sobie takie wieści i emocje, a nie chce narazie nikomu mówić dziś o 5 rano na teście słaba kreseczka, potem zrobiłam 3 różnych firm i na wszystkich jest cień kreski. Miałam późną owulację, @ powinna się pojawić w poniedziałek, mam nadzieję, że się nie pojawi Na pokładzie już dwójka, 9 i 6 lat Dla mojego partnera będzie to pierwsze dziecko, niedługo ma urodziny, więc prezent byłby z głowy
W lutym odstawiłam plastry i poszliśmy na całość, chyba się udało w końcu
Rozumiem twój strach Umów się najszybciej jak się da na wizytę i spróbuj się czymś zająć, żeby tyle o tym nie myśleć, choc wiem że to będzie trudne.. Tak jak pisałam i pewnie już wiesz - większość torbieli jest niegroźna. Trzymam za Ciebie mocno kciukiNo właśnie niewiele. Pani radiolog powiedziała żebym to skonsultowała w poradni onkologicznej bo tam się zajmują takimi zmianami szczególnie u kobiet w ciąży I że albo mi tam zrobią biopsja albo będzie trzeba obserwować czy coś się z tym dzieje. A jak zpytalam czy może to że jestem w ciąży ma na to wpływ to powiedziala że z ciaza to nie ma nić wspolnego. Boję sie Jest 4 nad ranem a mnie od 2 boli brzuch tak ciągnie w pachwinie i promieniuje na lewą noge
Ja też mieszkam w UK, to moja pierwsza ciąża i muszę przyznać, że jest niespodzianka bo nie sądziłam, że uda się po pierwszej próbie. Kiedy pierwszy raz po pozytywnym teście ( a raczej 3 ) trzeba pojeść do lekarza ?@Palusia1210 Wnioskuje, że cieszysz się bardzo, że się udało?
U mnie te bóle występują w dalszym ciągu. Powiedziałabym, że nawet bardziej niż ból to teraz taki dyskomfort w podbrzuszu.
Co do testów to wstyd się przyznać, ale zdecydowanie więcej niż jeden
Tylko, że mi pierwszy pozytywny wyszedł 9 dni przed terminem @. Patrzenie na progres jak ciemnieje druga kreska był stresujący. Obstawiałam bardziej , że zacznie jaśnieć.
@Liwia230 Spodziewana czy nie tak długo jak tego chcesz będzie dobrze
Myślę, że bez względu czy wybierzesz 6+ czy 7+ na pierwszą wizytę zdecydowanie powinno być już coś widać.
Ja mieszkam w UK i tu prowadzenie ciąży wygląda nieco inaczej. Zapewne na swoją pierwszą wizytę z USG przyjdzie mi poczekać najdłużej.
@Tinulka Mamy bardzo podobne objawy
Mięso to mój wróg nr 1
Będzie dobrze damy radę
A może będzie mała TWARDZIELKA?
@Tinulka @Liwia230 @Palusia1210
Dziękuję, że jesteście
Ja też mieszkam w UK, to moja pierwsza ciąża i muszę przyznać, że jest niespodzianka bo nie sądziłam, że uda się po pierwszej próbie. Kiedy pierwszy raz po pozytywnym teście ( a raczej 3 ) trzeba pojeść do lekarza ?
Ostatni @ 9.07.2024 przy 29 dniowych cyklach, więc według aplikacji 5 tydzień (4+5).Nie wiem jak to wygląda w UK. W Polsce wiele dziewczyn idzie około 6+ żeby zobaczyć już akcję serca. Cześć nawet wcześniej żeby sprawdzić czy zarodek zagnieździł się we właściwym miejscu.
Dziewczyny na pewno podpowiedzi jak to wygląda w UK.
Który masz tydzień wg om?
Rozumiem Twój strach. Powoli oswoisz się z sytuacją i będziesz cieszyć ciąża. Początek to huśtawka emocji i hormonówOstatni @ 9.07.2024 przy 29 dniowych cyklach, więc według aplikacji 5 tydzień (4+5).
Jestem tak kompletnie zielona w tym wszystkim, że wpadam w panikę, a jak na złość partner jest na tygodniowym wyjeździe z kolegami ( dowiedzieliśmy się pierwszego dnia jego wyjazdu) i wraca dopiero we wtorek w nocy