reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
Hej, nieśmiało pozwolę sobie dołączyć :) Bo ciężko trzymać w sobie takie wieści i emocje, a nie chce narazie nikomu mówić :D dziś o 5 rano na teście słaba kreseczka, potem zrobiłam 3 różnych firm i na wszystkich jest cień kreski. Miałam późną owulację, @ powinna się pojawić w poniedziałek, mam nadzieję, że się nie pojawi 😁 Na pokładzie już dwójka, 9 i 6 lat 😁 Dla mojego partnera będzie to pierwsze dziecko, niedługo ma urodziny, więc prezent byłby z głowy 🤣
W lutym odstawiłam plastry i poszliśmy na całość, chyba się udało w końcu 😁

Hej, nieśmiało pozwolę sobie dołączyć :) Bo ciężko trzymać w sobie takie wieści i emocje, a nie chce narazie nikomu mówić :D dziś o 5 rano na teście słaba kreseczka, potem zrobiłam 3 różnych firm i na wszystkich jest cień kreski. Miałam późną owulację, @ powinna się pojawić w poniedziałek, mam nadzieję, że się nie pojawi 😁 Na pokładzie już dwójka, 9 i 6 lat 😁 Dla mojego partnera będzie to pierwsze dziecko, niedługo ma urodziny, więc prezent byłby z głowy 🤣
W lutym odstawiłam plastry i poszliśmy na całość, chyba się udało w końcu 😁
Witamy. U mnie też 🐒 powinna być w pon.

No właśnie niewiele. Pani radiolog powiedziała żebym to skonsultowała w poradni onkologicznej bo tam się zajmują takimi zmianami szczególnie u kobiet w ciąży I że albo mi tam zrobią biopsja albo będzie trzeba obserwować czy coś się z tym dzieje. A jak zpytalam czy może to że jestem w ciąży ma na to wpływ to powiedziala że z ciaza to nie ma nić wspolnego. Boję sie😔 Jest 4 nad ranem a mnie od 2 boli brzuch tak ciągnie w pachwinie i promieniuje na lewą noge😕
Rozumiem twój strach :( Umów się najszybciej jak się da na wizytę i spróbuj się czymś zająć, żeby tyle o tym nie myśleć, choc wiem że to będzie trudne.. Tak jak pisałam i pewnie już wiesz - większość torbieli jest niegroźna. Trzymam za Ciebie mocno kciuki

@Palusia1210 Wnioskuje, że cieszysz się bardzo, że się udało? 🫣
U mnie te bóle występują w dalszym ciągu. Powiedziałabym, że nawet bardziej niż ból to teraz taki dyskomfort w podbrzuszu.
Co do testów to wstyd się przyznać, ale zdecydowanie więcej niż jeden 😅
Tylko, że mi pierwszy pozytywny wyszedł 9 dni przed terminem @. Patrzenie na progres jak ciemnieje druga kreska był stresujący. Obstawiałam bardziej , że zacznie jaśnieć.

@Liwia230 Spodziewana czy nie tak długo jak tego chcesz będzie dobrze ☺️
Myślę, że bez względu czy wybierzesz 6+ czy 7+ na pierwszą wizytę zdecydowanie powinno być już coś widać.
Ja mieszkam w UK i tu prowadzenie ciąży wygląda nieco inaczej. Zapewne na swoją pierwszą wizytę z USG przyjdzie mi poczekać najdłużej.

@Tinulka Mamy bardzo podobne objawy 🫣
Mięso to mój wróg nr 1 🫤
Będzie dobrze damy radę ☺️
A może będzie mała TWARDZIELKA? 🤞🙃

@Tinulka @Liwia230 @Palusia1210
Dziękuję, że jesteście 🤍
Ja też mieszkam w UK, to moja pierwsza ciąża i muszę przyznać, że jest niespodzianka bo nie sądziłam, że uda się po pierwszej próbie. Kiedy pierwszy raz po pozytywnym teście ( a raczej 3 😅) trzeba pojeść do lekarza ?

Ja też mieszkam w UK, to moja pierwsza ciąża i muszę przyznać, że jest niespodzianka bo nie sądziłam, że uda się po pierwszej próbie. Kiedy pierwszy raz po pozytywnym teście ( a raczej 3 😅) trzeba pojeść do lekarza ?

Nie wiem jak to wygląda w UK. W Polsce wiele dziewczyn idzie około 6+ żeby zobaczyć już akcję serca. Cześć nawet wcześniej żeby sprawdzić czy zarodek zagnieździł się we właściwym miejscu.
Dziewczyny na pewno podpowiedzi jak to wygląda w UK.
Który masz tydzień wg om?

Nie wiem jak to wygląda w UK. W Polsce wiele dziewczyn idzie około 6+ żeby zobaczyć już akcję serca. Cześć nawet wcześniej żeby sprawdzić czy zarodek zagnieździł się we właściwym miejscu.
Dziewczyny na pewno podpowiedzi jak to wygląda w UK.
Który masz tydzień wg om?
Ostatni @ 9.07.2024 przy 29 dniowych cyklach, więc według aplikacji 5 tydzień (4+5).
Jestem tak kompletnie zielona w tym wszystkim, że wpadam w panikę, a jak na złość partner jest na tygodniowym wyjeździe z kolegami ( dowiedzieliśmy się pierwszego dnia jego wyjazdu) i wraca dopiero we wtorek w nocy 😔

reklama
Ostatni @ 9.07.2024 przy 29 dniowych cyklach, więc według aplikacji 5 tydzień (4+5).
Jestem tak kompletnie zielona w tym wszystkim, że wpadam w panikę, a jak na złość partner jest na tygodniowym wyjeździe z kolegami ( dowiedzieliśmy się pierwszego dnia jego wyjazdu) i wraca dopiero we wtorek w nocy 😔
Rozumiem Twój strach. Powoli oswoisz się z sytuacją i będziesz cieszyć ciąża. Początek to huśtawka emocji i hormonów ❤️

Do góry