reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

Wow, zazdroszczę! Zawsze chciałam mieszkac na wsi i mieć tyle zwierzątek😀 ale chyba sporo pracy przy tym jest?

Ja mam 25 lat, jestem ze Śląska. Mam jak już wiecie 5-miesięcznego synka, męża i jednego pieska. W wolnym czasie (którego teraz mam bardzo mało) uwielbiam czytać, słuchać podcastów True crime i piec ciasta 🥧
Pracy przy nich trochę jest, ale ja to lubię więc dla mnie to bardziej hobby.

Też uwielbiam czytać ale ostatnio czytam tylko książeczki dla dzieci 🙈 cukiernik że mnie marny ale lubię gotować.

reklama
Jagoda , w sierpniu skończę 29 lat . Jak już wiecie mam 9 letnia córka i rocznego synka . Razem z rodzinka mieszkamy w malowniczej wsi Straszyn na Pomorzu . Mamy psa goldena i rybki :) . W wolnym czasie szkicuje i maluję .. jeździmy z rodziną na weekendy na Kaszuby na działkę i tam w sumie mam chwilę relaksu . Pozdrawiam :) i życzę miłego dnia.
Czyli od kwietnia będziemy mogły starać się o karty dużej rodziny😁
Pamiętam jak rok temu córka do nas przybiegła, że Orlen daje zniżki na paliwo jak jest się dużą rodziną i kazała nam zrobić jeszcze jedno dziecko 🤣

Pracy przy nich trochę jest, ale ja to lubię więc dla mnie to bardziej hobby.

Też uwielbiam czytać ale ostatnio czytam tylko książeczki dla dzieci 🙈 cukiernik że mnie marny ale lubię gotować.
Haha ja to samo z tymi książeczkami. Mój odkąd skończył miesiąc UWIELBIA jak mu się czyta, ogląda obrazki jak zaczarowany, wygląda jakby wszystko rozumiał 😅 Tylko ostatnio chce te książeczki brać do rąk i je targać, a jak mu zabiorę to ryk

Jakie bierzecie suplementy? Bo ja pregne start i zastanawiam się czy coś jeszcze dorzucić.

Czyli od kwietnia będziemy mogły starać się o karty dużej rodziny😁
Pamiętam jak rok temu córka do nas przybiegła, że Orlen daje zniżki na paliwo jak jest się dużą rodziną i kazała nam zrobić jeszcze jedno dziecko 🤣
Córka od kilku lat mi mówiła , że chciałby rodzeństwo , a najlepiej brata .. po kilku latach się doczekała .. a nie tak dawno powiedziała nam , że ma życzenie .. że chce mieć jeszcze siostrę , ale spokojnie poczeka ile będzie trzeba .. będzie miała niespodziankę .. 25 sierpnia ma urodziny i tak się zastanawiamy czy wtedy jej powiedzieć , ale obawiam się , że będzie to za szybko .. planuje za tydzień -dwa iść do lekarza , żeby potwierdził ciążę .

Haha ja to samo z tymi książeczkami. Mój odkąd skończył miesiąc UWIELBIA jak mu się czyta, ogląda obrazki jak zaczarowany, wygląda jakby wszystko rozumiał 😅 Tylko ostatnio chce te książeczki brać do rąk i je targać, a jak mu zabiorę to ryk

Jakie bierzecie suplementy? Bo ja pregne start i zastanawiam się czy coś jeszcze dorzucić.
U mnie 4 tygodnie temu przy badaniach z krwi wyszła anemia i biorę sorbifer durules i do tego suplementy z witaminami z grupy B .. tak zadecydował lekarz . Innych nie biorę .

Córka od kilku lat mi mówiła , że chciałby rodzeństwo , a najlepiej brata .. po kilku latach się doczekała .. a nie tak dawno powiedziała nam , że ma życzenie .. że chce mieć jeszcze siostrę , ale spokojnie poczeka ile będzie trzeba .. będzie miała niespodziankę .. 25 sierpnia ma urodziny i tak się zastanawiamy czy wtedy jej powiedzieć , ale obawiam się , że będzie to za szybko .. planuje za tydzień -dwa iść do lekarza , żeby potwierdził ciążę .
Moja córka też teraz chciały siostrę, ale czuję że jej marzenie się nie spełni.

U nas wśród znajomych i rodziny ostatni rodzą się praktycznie sami synowie. Na 10 dzieci ośmiu chłopców i dwie dziewczynki.

Witam wszystkie kwietnioweczki chętnie dolacze🙂 Moja historia jest trochę zawiła bo jestem mama 3latki z ivf i dwa dni temu odkryłam że mogę być w naturalnej ciąży na co wskazują testy i badanie hcg. Do lekarza się umówiłam na 7.08 by ewentualnie wdrożyć leczenie i zrobic badania bo na usg jeszcze będzie za wcześnie.
Na tym forum jestem już od dawna tylko na innych wątkach choć z 3 letnia przerwa ale milo będzie mi tu wrócić jesli sie okaze ze moja ciaza to jedak prawda i nie maly cud😁

Witam wszystkie kwietnioweczki chętnie dolacze🙂 Moja historia jest trochę zawiła bo jestem mama 3latki z ivf i dwa dni temu odkryłam że mogę być w naturalnej ciąży na co wskazują testy i badanie hcg. Do lekarza się umówiłam na 7.08 by ewentualnie wdrożyć leczenie i zrobic badania bo na usg jeszcze będzie za wcześnie.
Na tym forum jestem już od dawna tylko na innych wątkach choć z 3 letnia przerwa ale milo będzie mi tu wrócić jesli sie okaze ze moja ciaza to jedak prawda i nie maly cud😁
Zapraszamy i rozgość się na dobre do kwietnia i jeszcze dłużej 😍

reklama
Moja córka też teraz chciały siostrę, ale czuję że jej marzenie się nie spełni.

U nas wśród znajomych i rodziny ostatni rodzą się praktycznie sami synowie. Na 10 dzieci ośmiu chłopców i dwie dziewczynki.
u mnie w rodzinie więcej dziewczynek , u narzeczonego więcej chłopców .. więc szansa jest pół na pół 🤣 . Moje siostry mają córki .. więc moja mama ma tylko ode mnie wnuka .. i zapewne chciałaby jeszcze jednego bo ma 5 wnuczek . Za to teściowie mają 4 wnuków i tylko 1 wnuczkę .

Do góry