reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Nie mam plamien, żadnych bóli. Ale progesteron mi spada więc pewnie jakieś krwawienie w końcu się pojawi.
Najlepiej jakbym poszła w niedziele ale kiepsko z wizytami, a boję się że coś przeoczę bo następne USG mam we wtorek
wtorek nie tak daleko, ale jeśli by się coś działo typu ból brzucha plamienie itp to jedź odrazu na sor

reklama
Ja typowych zachcianek nie mam, ale muszę zjeść coś konkretnego żeby się najeść i nie ciągnie mnie do słodkiego ale to akurat dobrze 😋
Ja jem slodkie na potęgę , przed ciążą w ogóle nie miałam ochoty na słodkie ! Aaa no i mam tak , że jestem głodna aleeee nie wiem co chciałabym zjeść ….i tak chodzę i kombinuję 😅 na widok jajecznicy robi mi się 🤢. Kawę pije dalej , ale słabiutka . I mam ochotę na jabłka , podobno moja mama jak była ze mną w ciąży to jadła kilogramami .

Ja jem slodkie na potęgę , przed ciążą w ogóle nie miałam ochoty na słodkie ! Aaa no i mam tak , że jestem głodna aleeee nie wiem co chciałabym zjeść ….i tak chodzę i kombinuję 😅 na widok jajecznicy robi mi się 🤢. Kawę pije dalej , ale słabiutka . I mam ochotę na jabłka , podobno moja mama jak była ze mną w ciąży to jadła kilogramami .
Ja za to przed ciążą jadłam dużo słodyczy a teraz to tak sporadycznie i bez wielkiej miłosci 😋 i też jak jestem głodna to nie wiem co wybrać i często robi mi się niedobrze... ale jak już zjeść to albo kawałek mięsa albo pyszną zupkę jeśli chodzi o porę obiadową, a śniadanie i kolację to chleb bądź bułka z serem, wędlina lub kielbasa i do tego musi być pomidor, jak mam to dodaje też ogórek i paprykę, żadne płatki i jogurty nie przejdą bo się nie najem, ale na cieplo kielbaska albo jajecznica to też wejdzie😋 ale tez musze jesc małe porcję bo szybko czuje sytość.

Ja za to przed ciążą jadłam dużo słodyczy a teraz to tak sporadycznie i bez wielkiej miłosci 😋 i też jak jestem głodna to nie wiem co wybrać i często robi mi się niedobrze... ale jak już zjeść to albo kawałek mięsa albo pyszną zupkę jeśli chodzi o porę obiadową, a śniadanie i kolację to chleb bądź bułka z serem, wędlina lub kielbasa i do tego musi być pomidor, jak mam to dodaje też ogórek i paprykę, żadne płatki i jogurty nie przejdą bo się nie najem, ale na cieplo kielbaska albo jajecznica to też wejdzie😋 ale tez musze jesc małe porcję bo szybko czuje sytość.
No mi też od kilku dni jest niedobrze … oj zupki tak ! Żurek , pomidorowa , rosołek … jak złoto ! :D ja mam to samo chleb lub bułka z serem i pomidorem 😅

Ja herbata! Kiedyś herbata od przypadku, a teraz wrzątek piję bardzo często jak mogę oczywiście
Ja podobnie, nagle polubiłam się z koperkiem i rumiankiem normalnie miodzio! 🥰 Ale co do jedzenia to jakoś mnie nie ciągnie, zjem na siłę… Od kawy mnie odrzuciło, słodyczy mi się nie chce, gdzie przed ciążą nie wyobrażałam sobie po obiedzie zjeść ciasteczka 🫣

Ostatnia edycja:
Mąk Sobienie nagle polubiłam się z koperkiem i rumiankiem normalnie miodzio! 🥰 Ale co do jedzenia to jakoś mnie nie ciągnie, zjem na siłę… Od kawy mnie odrzuciło, słodyczy mi się nie chce, gdzie przed ciążą nie wyobrażałam sobie po obiedzie zjeść ciasteczka 🫣
Zazdroszczę Wam z tymi słodyczami ! Ja to mam całkowicie na odwrót 🥹😢 może podświadomie wiem , że teraz mogę sobie pozwolić 😅 zawsze dbałam o linię … a tu brzuszek już wystaje wieczorem 🫣

Zazdroszczę Wam z tymi słodyczami ! Ja to mam całkowicie na odwrót 🥹😢 może podświadomie wiem , że teraz mogę sobie pozwolić 😅 zawsze dbałam o linię … a tu brzuszek już wystaje wieczorem 🫣
Hormony szaleją, buzują! Z nimi nie wygramy 😂 Zawsze po ciąży można zrzucić te kilogramy, które przyjdą nam podczas ciąży 😀

reklama
Ja podobnie, nagle polubiłam się z koperkiem i rumiankiem normalnie miodzio! 🥰 Ale co do jedzenia to jakoś mnie nie ciągnie, zjem na siłę… Od kawy mnie odrzuciło, słodyczy mi się nie chce, gdzie przed ciążą nie wyobrażałam sobie po obiedzie zjeść ciasteczka 🫣
To tak jak ja po obiedzie obowiązkowo coś słodkiego musiało być 😋

Do góry