reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Noo dokładnie, zawsze się coś znajdzie 😊
Ja planuję kontynuować siłownię z tym, że oczywiście inny plan treningowy 😅
Ja jestem na L4, a Ty?
No ja nie jestem na tyle doświadczona jeżeli chodzi o siłownię i trochę się boję … chyba zostanę przy basenie ☺️
Ja też jestem na l4 , od samego początku . W sumie to przed ciążą już byłam ( jestem po in vitro )

reklama
Ja jeszcze nie jestem na l4, planuje pójść w połowie września max koniec września chyba, że naprawdę będę źle się czuła. Zaczęłam 8 tydzień, jeszcze troszkę i pierwszy trymestr się skończy, oby było tylko lepiej
Ja pracuję w restauracji , niestety musiałam iść na l4 .
Na kuchni ciepło , po 12h na nogach 🤷🏽‍♀️

ja dopiero od kilku dni mam mdłości … coś czuję , że dopiero się zaczyna :/ żyjmy nadzieją , że drugi trymestr będzie dla nas łaskawy :D
Chodzicie do pracy ? Czy jesteście na l4 ?
Ja mam małe gospodarstwo rolne i swoje wesołe stado do ogarnięcia więc ja będzie pracować do końca, ale wiadomo ok bliżej końca ciąży tym prace będą lżejsze.

ja dopiero od kilku dni mam mdłości … coś czuję , że dopiero się zaczyna :/ żyjmy nadzieją , że drugi trymestr będzie dla nas łaskawy :D
Chodzicie do pracy ? Czy jesteście na l4 ?
To tak jak ja, od zeszłego weekendu mi się nasiliły objawy, w tym mdłości.
Ja chodzę do pracy, ale jestem strasznie zmęczona i ciężko jest mi się skupić.

są takie zajęcia dla ciężarnych, stretchingi i zdrowe kręgosłupy też spoko. basen odciąży kręgosłup później ale ryzyko infekcji :( spacerki są super

Ja nie mam siły nawet na spacer, co 2/3 dzień boli mnie głowa tak migrenowo
Już od rana jestem zmęczona i mogłabym spać nonstop
W planach mam pracować do stycznia
Mam takie stanowisko że nie ma mnie kogo zarazić póki co pozatym lubię swoją pracę
Siedzę w biurze pracuje 7 godz
Tylko w domu jeszcze do ogarnięcia syn 6 lat i nastolatka chociaż ona przejęła moje obowiązki bo ja nie mam sił więc tyle dobrze

Co do jedzenia to z córką mogłabym tylko fast foody
Z synem tylko jabłka
A teraz ani kawy ani mięsa ani słodyczy…
Całkiem inna ta ciąża

Ja od dwóch dni mam jakieś takie dziwne klujące bóle… jakby pachwina/jajnik, aż do pośladka 🤰🏼🫣 a u mnie każdy ból to stres czy wszystko dobrze

reklama
No ja nie jestem na tyle doświadczona jeżeli chodzi o siłownię i trochę się boję … chyba zostanę przy basenie ☺️
Ja też jestem na l4 , od samego początku . W sumie to przed ciążą już byłam ( jestem po in vitro )
Tak bez problemu dali Ci L4? Też jestem po in vitro i mi nikt nie proponował L4 🤷 po transferze kazali prowadzić oszczędny tryb życia, a teraz normalnie, lekarz powiedział że ciąża to nie choroba i mam normalnie funkcjonować. Ale ja L4 nie chce bo chyba bym oszalała tyle czasu w domu. Poza tym bardzo lubimy wyjazdy, teraz byliśmy nad morzem, na wrzesień też mamy już zaplanowany weekend poza domem więc nie chciałabym być uziemiona. Oczywiście jakby coś się działo to od razu idę bez gadania, ale tak na wszelki wypadek to nie.

Jeśli chodzi o objawy to podobnie jak przy poprzedniej córce tak i przy tej, mam mdłości, ale to zależy od dnia i odrzuciło mnie od kawy i herbaty.

Do góry