@Meow14 Gratulacje
pierwsza ciąża to piękny stan
no poza różnymi dolegliwościami
@niebieska_stokrotka Również gratuluję zwłaszcza, że tyle musiałaś przejść żeby się udało. Co do krwiaka to mnóstwo dziewczyn z wątku ma ten sam problem. Najważniejsze to obserwować co się z nim dzieje.
@kolor nadzieji cudowne wieści. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze.
@Karla88 Podziwiam za cierpliwość
.
Ja też mam już i synów i córkę więc teraz niby bez znaczenia, ale po cichu chciałabym żeby był chłopiec
My mamy plan poznać płeć po porodzie także wiesz
Ty to już musisz mieć skrajną cierpliwość
Z jednej strony fajna niespodzianka, ale ja to chcę zrobić wyprawkę na minimum 3 miesiące zanim jeszcze urodzę.
A ja wam powiem, że po tych moich 3 poronieniach i ciążach biochemicznych mój mózg wariuje… co chwilę sprawdzam czy mi piersi nie miękną (oczywiście w mojej psychice są coraz bardziej miękkie
), w łazience się boję papieru sprawdzić czy nie plamię albo nie krwawię… wertuje internet kiedy tylko mogę… zazdroszczę wszystkim kobietą, które potrafią cieszyć się ciążą
Rozumiem Cię bardzo dobrze, ale mimo wszystko staraj się nie denerwować. Stres może realnie zaszkodzić maluchowi jeśli będziesz się tak zadręczać. Odpoczywaj ile możesz, znajdź sobie jakieś zajęcie dla umilenia czasu. Będzie dobrze
Przybywam do Was z dobrymi wiadomościami, ależ się cieszę! Badanie przebiegło szybko, konkretnie i bezboleśnie. Wszystko w normie, pani doktor nie doszukała się żadnych nieprawidłowości. Za tydzień będę miała pełny wynik, już połączony z PAPP-Ą. Maluch ma 6,3 cm i wstępnie jest Franciszkiem
Wspaniałe wieści
Oby tylko takie każda z nas dostawała
Wlasnie jestem po wizycie położnej. Zaleciła przed porodem badanie kręgosłupa bo mam 3 przepukliny i żeby nie było problemów z podaniem znieczulenia. Pogadałyśmy sobie od serca, więc mogę liczyć na pełne wsparcie jej, innych położnych lub psychologów gdybym potrzebowała bo w Angli bardzo zwracają uwagę na zdrowie psychiczne. Za 11 dni pierwszy skan i badanie na syndrom Downa i inne choroby. Myślę że dopiero wtedy trochę wyluzuje ale i tak już czuję się trochę lepiej
Cieszę się, że po trudnych początkach powoli zaczyna się to u Ciebie teraz układać. Tak jak mówiłam mają tu nieco inne podejście, ale jak to mówią kwestia przyzwyczajenia.
Co do plamienia tak długo jak nie jest to jasno czerwona krew to nie powinno zwiastować najgorszego. Może się okazać, że masz krwiaka i stąd to plamienie. Mimo wszystko ja bym nie czekała i pojechała do szpitala.
@Cukinia36 Super wiadomości
A imię bardzo ładne, też je rozważałam
o ile będzie chłopiec.
@Mloda_mama_24 wydaje mi się, że o ile maluch rozwija się prawidłowo to nie ma co się martwić tą różnicą teraz. Wcześniej pomiary mogły być niedokładne i dopiero teraz kiedy maluch jest już większy mogło wyjść, że ciąża jest po prostu młodsza.
@Gosia0210 już nie taka fasolka
powoli rośnie mały człowiek.
@karolajna1996
Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze
@Mamakingi15 dużo zdrowia kochana.
@Banialuka to się naczekałaś, ale doczekałaś
cudny maluch
Dziewczyny Was nadrobić tylko po dwóch dniach
Mam nadzieję, że jak już będziemy więcej pisać na wątku prywatnym to tu się zrobi nieco spokojniej.