reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
ja 2 h opóźnienia u lekarza 🤡 ale jest bobal 10+ 1 i wszystko fajno. kolejne fotki będą 25.09

Załączniki

• IMG_2721.jpeg
    IMG_2721.jpeg
    169,8 KB · Wyświetleń: 71
Cześć Dziewczyny.. byłam dziś u lekarza rodzinnego bo objawy choroby się pogłębiły... I dobrze , że poszłam .. okazało się , że mam zapalenie oskrzeli i delikatne zmiany na płucach. Lekarz przepisał antybiotyk :( jestem załamana .
Wspolczuje 😔 Bycie chorą to ostatnie chyba czego chcemy w ciąży ale pamietaj ze Twoje zdrowie też jest najważniejsze ❤️ Podobno sa antybiotyki ktore bezpiecznie mozemy stosowac

Wspolczuje 😔 Bycie chorą to ostatnie chyba czego chcemy w ciąży ale pamietaj ze Twoje zdrowie też jest najważniejsze ❤️ Podobno sa antybiotyki ktore bezpiecznie mozemy stosowac
Tak , masz rację. Przepisał mi antybiotyk Amotaks, do tego Isla na gardło , paracetamol doraźnie , probiotyk , P r e n a l e n w syropie i probiotyk . Martwię się tym czy za późno nie poszłam do lekarza .. leczyłam się domowymi sposobami i myślałam , że będzie choć trochę lepiej .. :(

Tak , masz rację. Przepisał mi antybiotyk Amotaks, do tego Isla na gardło , paracetamol doraźnie , probiotyk , p r e n a l e n w syropie i jeszcze jakoś spray na katar . Martwię się tym czy za późno nie poszłam do lekarza .. leczyłam się domowymi sposobami i myślałam , że będzie choć trochę lepiej .. :(

Ja też swoja kiepsko przechodzę mam poprostu dni wyjęte z życia najchętniej to był 24h leżała w ciszy i ciemności ale niestety nie da się i oby drugi trymestr był łaskawszy. A w którym jesteś tygodniu? Tylko bol migrenowy ci dokucza czy masz jeszcze inne dolegliwości?
U mnie migreny zaczęły się już w 7 tygodniu… dostałam silne krwawienie, myślałam że to już koniec 💔 wtedy dostałam końskie dawki progesteronu - zastrzyki, globulki i tabletki 🥲 no i się rozkręciło… pierwsze dwa tygodnie to wyjęte z życia totalnie… teraz trochę lepiej ale popołudniowy „kac” dopada mnie codziennie. Miałam przy tym mdłości, okropne mdłości 🫣 obecnie jestem w 12+6, powoli odstawiamy progesteron i czuję się lepiej, chociaż nie na tyle żeby funkcjonować normalnie.

U mnie migreny zaczęły się już w 7 tygodniu… dostałam silne krwawienie, myślałam że to już koniec 💔 wtedy dostałam końskie dawki progesteronu - zastrzyki, globulki i tabletki 🥲 no i się rozkręciło… pierwsze dwa tygodnie to wyjęte z życia totalnie… teraz trochę lepiej ale popołudniowy „kac” dopada mnie codziennie. Miałam przy tym mdłości, okropne mdłości 🫣 obecnie jestem w 12+6, powoli odstawiamy progesteron i czuję się lepiej, chociaż nie na tyle żeby funkcjonować normalnie.
Ten progesteron to jest dziad ☹️ też muszę brać od samego początku i właśnie beznadziejnie się czuję, bez sił do życia, ciągle mi niedobrze, w pierwszej ciąży bez leków czułam się o niebo lepiej.
Ale wiadomo, najważniejsze, żeby okruch rósł. Też mam nadzieję, że po odstawieniu będzie łatwiej.

reklama
Tak , masz rację. Przepisał mi antybiotyk Amotaks, do tego Isla na gardło , paracetamol doraźnie , probiotyk , P r e n a l e n w syropie i probiotyk . Martwię się tym czy za późno nie poszłam do lekarza .. leczyłam się domowymi sposobami i myślałam , że będzie choć trochę lepiej .. :(
Myslalam tak samo, gdy wyszla mi w moczu e coli, a ja zapomnialam o jej wyniku przez tydzień i panikowałam w oczekiwaniu na maila od ginekologa. Jednak okazalo sie ze przeżywałam za bardzo, a wrecz zalecenia jakie dostałam, to byly domowe sposoby, ale wiadomo kazdy przypadek jest inny. Napewno kazda z nas mialaby takie same obawy, ale z drugiej strony szczęściarami sa te ktorym przez 9 miesiecy nic nie dolega. Wirusy, bakterie i inne schorzenia przechodzi wiele dziewczyn w ciazy wiec mam nadzieje że i dla Ciebie bedzie to łaskawe i szybko zapomnisz 😚

Do góry