reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Ankaa95
Pamiętacie jak pisałam Wam o dziewczynie, której wywoływali poród po terminie? Skończylo się cc bo dziecku zanikało tętno, był gdzieś przyklejony i owiniety pępowiną.
Od kilku dni dziewczyna goraczkuje, zaczęła wymiotować itp. Dziś trafiła do szpitala. Sepsa, bardzo ciężki stan.
To moja szwagierka 😟😟
Wszystko ostatnio jest nie tak jak być powinno. .
I jak się czuje szwagierka? Jest lepiej? Jeśli już pisałaś, a mi umknęło to przepraszam

Jakieś 2 lata temu piłam głównie cole i soki.. Woda to było coś starsznego🤷‍♀️
Ale w końcu postanowiłam schudnąć i o dziwo najlatwiej zrezygnowało mi się ze słodkich napojów, natrudniejsze były słodycze i w sumie do tej pory nie ograniczyłam ich na tyle ile bym chciała 😁
Ale teraz w ciąży mam momenty wodowstrętu.. I na pewno nie pije wystarczająco dużo..

Ja też mam problem z piciem odpowiedniej ilości płynów, znalazłam na to taki sposób że gotuję sobie gar kompotu i piję go cały dzień. I wtedy nie mam problemu że za mało wypiłam, może nie jest to najzdrowsze ale na pewno lepsze od kupnych napoi i staram się go jakoś bardzo nie słodzić 😁

Mi też woda nie wchodziła w ogóle. Znalazłam taki sposób, że kupiłam butelkę z dziubkiem 0,7l i sok żurawinowy 100%. Co rano napełniam ją wodą mineralną z dodatkiem tego soku i teraz wchodzi jak złoto, raz że z dziubkiem łatwiej wziąć chociaż dwa łyki co jakiś czas, a dwa że z sokiem w końcu mi jakoś podchodzi, do tego żurawina działa antyseptycznie na drogi moczowe, a w ciąży jest to niestety częsty problem.

reklama
Do góry