reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja korzystam z suszarki od 1,5 tygodnia, zrobiłam już z 8 prań, wszystkie włączam na bawełnę eco i jestem zadowolona, nie zauważyłam żeby cokolwiek się zniszczyło ☺️

reklama
@Gocha 05 @StopKlatka @Marta_1991 jeeej dziewczyny nie straszcie mnie 🙈 my tez kupiliśmy suszarke ze względu na ograniczone miejsce w przyszlym mieszkaniu.. ciekawe czy będę się z nią potrafiła dogadać 😅 ogromna ilość osób chwali te suszarki ale właśnie trzeba chyba a suszyć na niskich temp i delikatnych programach typu mix lub te delikatne wlasnie 😊 zobaczymy
No właśnie MI Pan tłumaczyl że mix to wysoka temperatura że względu na mieszane materiały🤔 ja zakochana na tą chwilę nie jestem 😁 u nas też bardziej mąż to wymyślił bo jak nie było sezonu grzewczego a było zimno to pranie wisiało 5 dni i dalej mokre śmierdziało... Nie dogodzi nam szczególnie w ciąży 🙈😁

Witam mam do was dziewczyny pytanie dzisiaj polozna zalozyla mi karte ciazy ale mam takie pytanie nie powinna byc wpisana kazda wizyta od pierwszej bo ja w pierwszej ciazy wiec niewiem. A pierwsza wizyte mialam 3.10 i to byl 10tydzien i 5 dzien pozniej mialam 14.10 kolejna wizyte a w karvie ciazy wpisala mi dzisoejsza date tylko i to co widac. Z gory dziekuje za odpowiedz.

Załączniki

• 20211103_171828.jpg
    20211103_171828.jpg
    1 022,4 KB · Wyświetleń: 77
Ja używam suszarki bębnowej LG od 4 miesięcy i zdecydowanie jestem zadowolona, już nie wyobrażam sobie życia bez niej 😁 Suszę na różnych programach i nie zauważyłam kurczenia ubrań. No poza jednym kocem 🙈 Generalnie suszę wszystko, tylko np. swetry oddzielnie na programie "delikatne" i jest ok.

Ja używam suszarki bębnowej LG od 4 miesięcy i zdecydowanie jestem zadowolona, już nie wyobrażam sobie życia bez niej 😁 Suszę na różnych programach i nie zauważyłam kurczenia ubrań. No poza jednym kocem 🙈 Generalnie suszę wszystko, tylko np. swetry oddzielnie na programie "delikatne" i jest ok.
To może tylko ja mam takiego farta... Chcieliśmy suszarkę Electrolux bo kilkoro osób mi polecało a Pan nakręcil nas na bosha z serii home profesjonal że lepiej dołożyć że super suszarka i ooo

Z witamin ciążowych birę prenatal duo i kwas foliowy 5mg.

Z tymi przeczuciami to macie rację... tez czułam, ze coś jest nie tak, jakoś wewnętrznie miałam w sobie taki niepokój, że to się dobrze nie skończy:(

Okres przedświąteczny kocham:) Zupełnie nie przeszkadzały mi Mikołaje i świąteczne słodycze, które w Lidlu pojawiły się już we wrześniu 😀

@StopKlatka jak się czuje Twoja psinka po operacji? Macie szczeniaki?😍

@Bernadkaa bardzo Ci współczuję takich przeżyć:( Dla mnie każda wizyta i usg to też ogromny stres, długi czas pierwsze pytanie jakie zadawałam lekarzowi to "czy dziecko żyje?" Teraz jak są ruchy, to przynajmniej wiem, że siedzi w brzuszku i sobie tam dokazuje , dla mnie duża ulga.
Jejku dziewczyny jak ja tak czytam, że każda z Was miała złe przeczucie to się zaczynam stresować. Ja przy tej ciąży tak mam, cały czas się zamartwiam 😥

No mozliwe ze mixy maja wysoka temp ale może jest opcja jej zmniejszenia? Nie wiem bo jeszcze nie miala w rękach instrukcji 😀 ja bym bardziej szla w delikatne lub moze cos jak syntetyki? Bo jednak te ubrania nie zawsze maja 100% bawełny, maja czasami wlasnie jakieś sztuczne stakiny jeszcze i przez to ze program jest do bawełny to one się kurczą bo tam jest ten elastan czy kij wie co 🤔🤔 tak czytałam na fb kiedys w opiniach 🙃

reklama
Witam mam do was dziewczyny pytanie dzisiaj polozna zalozyla mi karte ciazy ale mam takie pytanie nie powinna byc wpisana kazda wizyta od pierwszej bo ja w pierwszej ciazy wiec niewiem. A pierwsza wizyte mialam 3.10 i to byl 10tydzien i 5 dzien pozniej mialam 14.10 kolejna wizyte a w karvie ciazy wpisala mi dzisoejsza date tylko i to co widac. Z gory dziekuje za odpowiedz.
Według mnie powinni Ci założyć kartę ciąży znacznie wcześniej, ale ma to znaczenie tylko jeśli planujesz występować o becikowe, bo tam warunkiem jest bycie pod opieką lekarza od 10 tygodnia. Jeśli dochód Wam nie przekracza progów do tego świadczenia (1922 zł na osobę, przy mężu i pierwszym dziecku to 5766 zł netto) to ja bym prosiła o wpisanie wcześniejszej wizyty.

Do góry