reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Tak czytam o tych połówkowych i szok że to zaraz połowa 😯 @TePati_95 prawdopodnie ja będę kończyć połówkowe bo termin przeskoczył na 6.05 🙂 nie wiem jeszcze kiedy bo z lekarzem umawiam się z wizyty na wizytę i on też robi prenatalne i połówkowe więc nie muszę nigdzie jeździc na szczęście 🙂 ja dzisiaj cała noc nieprzespana... Budze się co pół godziny, boli mnie brzuch ale to chyba z głodu bo wvzuraj ominelam dwa posiłki przez ten szpital i cukier rano jak nigdy 95...corka śpi dzisiaj z nami w sypialni, też męczyl ja kaszel w nocy 😐 dzisiaj córcia do lekarza na kontrol będę próbować się dostać. Przyszłam sobie do salonu poleżeć ale chyba rusze na zakupy jak załoga jeszcze śpi. Aj niby ciąża to piękny czas a ja chciałbym już 9 miesiąc... Za dużo stresów i niepewności. Myślałam że na następnej wizycie lekarz pozwoli mi wrócić do pracy a przez to krwawienie szczerze w to wątpię... Siedzę w tym domu i czuje się jak truteń, zero pracy, kontaktu z ludźmi 😔 aa jeszcze do wczorajszej wizyty, Pani doktor również powiedziała że bobo wygląda na tą chwilę na dziewczynkę ale to za wcześnie żeby na 100% stwierdzić bo nie do końca są wykształcone narządy 🙂

reklama
Tak czytam o tych połówkowych i szok że to zaraz połowa 😯 @TePati_95 prawdopodnie ja będę kończyć połówkowe bo termin przeskoczył na 6.05 🙂 nie wiem jeszcze kiedy bo z lekarzem umawiam się z wizyty na wizytę i on też robi prenatalne i połówkowe więc nie muszę nigdzie jeździc na szczęście 🙂 ja dzisiaj cała noc nieprzespana... Budze się co pół godziny, boli mnie brzuch ale to chyba z głodu bo wvzuraj ominelam dwa posiłki przez ten szpital i cukier rano jak nigdy 95...corka śpi dzisiaj z nami w sypialni, też męczyl ja kaszel w nocy 😐 dzisiaj córcia do lekarza na kontrol będę próbować się dostać. Przyszłam sobie do salonu poleżeć ale chyba rusze na zakupy jak załoga jeszcze śpi. Aj niby ciąża to piękny czas a ja chciałbym już 9 miesiąc... Za dużo stresów i niepewności. Myślałam że na następnej wizycie lekarz pozwoli mi wrócić do pracy a przez to krwawienie szczerze w to wątpię... Siedzę w tym domu i czuje się jak truteń, zero pracy, kontaktu z ludźmi 😔 aa jeszcze do wczorajszej wizyty, Pani doktor również powiedziała że bobo wygląda na tą chwilę na dziewczynkę ale to za wcześnie żeby na 100% stwierdzić bo nie do końca są wykształcone narządy 🙂
To który teraz tydzień u Ciebie?😊 ... ciężko nauczyć się siedzieć w domu 😪 ale czasem trzeba😊 więc pomysł sobie ze masz dłuższy urlop przed swietami🤣 na sprzatanko😅😅😅.. Dobrze że wszystko wporzadku 🙃 i to najważniejsze 🧡

To który teraz tydzień u Ciebie?😊 ... ciężko nauczyć się siedzieć w domu 😪 ale czasem trzeba😊 więc pomysł sobie ze masz dłuższy urlop przed swietami🤣 na sprzatanko😅😅😅.. Dobrze że wszystko wporzadku 🙃 i to najważniejsze 🧡
13+4 aktualnie 🙂 termin z miesiączki 26.04 a z usg utrzymuje się 6.05🙂 z córką też. Miałam prawie dwa tyg różnicy, taka chyba uroda 😁 taaa dłuższy urlop jak ja siedzę w domu od początku 😔 a sprzątanie to teraz zabronione, mam. Się nie przemęczać

13+4 aktualnie 🙂 termin z miesiączki 26.04 a z usg utrzymuje się 6.05🙂 z córką też. Miałam prawie dwa tyg różnicy, taka chyba uroda 😁 taaa dłuższy urlop jak ja siedzę w domu od początku 😔 a sprzątanie to teraz zabronione, mam. Się nie przemęczać
My mamy obie podobnie :) ja też mam się oszczędzać i nawet zauważyłam że te plamienia mamy jak jest albo weekend albo wolne 😳....I trzeba kabinowac gdzie się sprawdzić 😬.... Mi też najpierw wyprzedzała młoda a teraz wyrównała do wieku wdg OM 😊... Na apce już wskazuje u mnie 51% ciąży kurde żeby było 90% to z gorki😙

@Joasia M bardzo Ci współczuję tak późnych strat, serce pęka jak czytam coś takiego:( U znajomej była bardzo podobna sytuacja, ale na heparynie donosiła dwie ciąże i ma piękne dwie córeczki. Życzę Ci szczęśliwego rozwiązania🌸

@Marta_1991 najchętniej też bym się przeniosła wehikułem czasu na koniec ciąży, kosztuje mnie to tyle nerwów, że naprawdę już bym chciała być na końcówce. Dużo zdrówka dla córeczki! U mnie też nie ma jeszcze pewności co do płci maluszka, ale przypuszczenia te same:)

Czy tu się da jakoś zrobić suwaczek w stopce, żeby było wiadomo kto jest w którym tygodniu?

reklama
Dzień dobry. Widzę że takich porannych ptaszków jest więcej. Ja wstałam z lubym i wyprawiłam go do pracy. Weekend troszkę zabiegany bo tu wizyta na cmentarzu, tu u "teściów" i tak jakoś zleciało. A wczoraj jak się kimnęlam o 16.00 to mnie luby zbudził o 20.30😴.
Dola jakiegoś złapałam bo przepłakałam wieczor, może mi się coś przyśniło a może jakaś kumulacja nerwów i niepokoju. Czytałam że już niektóre z Was czują dzidzie a ja nic, a do wizyty ponad tydzien. Zrzucam to na na wiek ciąży bo u mnie dopiero 15 i ciut, więc chyba nie powinnam się martwić.
Poza tym tyle rzeczy i spraw jest do ogarnięcia. Wybór szpitala, położnej, szkoła rodzenia, wyprawka, pokoik, wózek, fotelik...wiem że kupa czasu jeszcze, a po drodze tyle się może wydarzyć.
No i za 15 dni amniopunkcja, cały czas o tym myślę i zastanawiam się czy w ogóle chce. Już mi się w głowie miesza.
Zmusiłam się do wizyty u fryzjera bo już cała siwa jestem...mam wrażenie że jeszcze bardziej niż przed ciążą😔

Do góry