Ale szczerze ja się cieszę że nie ma odwiedzin. Pamiętam po cesarce jak co chwile ktoś przychodził jak nie do mnie to do sąsiadek. W cale nie jest to przyjemne. Chciałoby się odpocząć a tu co chwile ktoś. W szczególności po cesarce jak się leży z cewnikiem. Ja czułam się bardzo nie komfortowo z tego powodu. Nie mogłam się dobrze ruszać wszystko bolało. Nawet spokojnie nakarmić.
reklama
Byłam na tej kontroli. Wszystko dobrze, szyjka długa, młody tętno dobre, łożysko się nie odkleja, wszystko prawidłowo, w USG też. Jedyne wyjaśnienie jest takie że młody ma za ciasny domek i próbuje sobie rozciągnąć Akurat w tym miejscu wypina swoje szanowne 4 literki i to po prostu boli. Mam więcej odpoczywać, łykać magne B6 i no-spe. W pierwszej ciąży miałam podobne bóle ale pod żebrami i to już na totalnym finishu tydzień przed porodem, a teraz końcówka 29 tc takie rozpychanie
PałkaZapałka będę rodzić w Szpitalu im. Witolda Orłowskiego na ul. Czerniakowskiej. A Ty gdzie planujesz?
PałkaZapałka będę rodzić w Szpitalu im. Witolda Orłowskiego na ul. Czerniakowskiej. A Ty gdzie planujesz?
PałkaZapałka
Fanka BB :)
Ja na SolcuByłam na tej kontroli. Wszystko dobrze, szyjka długa, młody tętno dobre, łożysko się nie odkleja, wszystko prawidłowo, w USG też. Jedyne wyjaśnienie jest takie że młody ma za ciasny domek i próbuje sobie rozciągnąć Akurat w tym miejscu wypina swoje szanowne 4 literki i to po prostu boli. Mam więcej odpoczywać, łykać magne B6 i no-spe. W pierwszej ciąży miałam podobne bóle ale pod żebrami i to już na totalnym finishu tydzień przed porodem, a teraz końcówka 29 tc takie rozpychanie
Myślę, że nie tylko mój więc warto wcześniej sprawdzić jak jest tam gdzie będziecie rodziły, ja mam nadzieję, że do terminu porodu coś się zmieniOk, ale nie jest to odgórna reguła na cały kraj tylko twój szpital ustalił sobie takie zasady
O tak butelka z filtrem super pomysł, też już mam przygotowanąKochane co do odwiedzin czy porodów rodzinnych to zależy od szpitala u mnie w Szczecinie - odwiedzin nie ma w żadnym ( jeżeli coś zabraknie można dowieść ale zostawić na dole podpisane) i jak będą miłe panie to przyniosą. Koleżanka rodziła 3mies temu i poradziła mi żebym kupiła butelkę z filtrem bo wiadomo pić się chce a samej nieść torbę plus zgrzewkę picia to tak średnio - jeszcze w bólach .
Wcześniej rodzinne porody były wszędzie( mamy 3 szpitale do porodu) ,później w dwóch nie wolno było, a teraz przywracają rodzinne porody. Także musicie się pytać w swoim szpitalu.
Myślę, że nie tylko mój więc warto wcześniej sprawdzić jak jest tam gdzie będziecie rodziły, ja mam nadzieję, że do terminu porodu coś się zmieni
Szpitale same sobie ustalają. W Warszawie na żelaznej ciągle są porody rodzinne. Na Madalińskiego chyba już też, chociaż od niedawna.
PałkaZapałka, czemu Solec?
10 lat temu wszyscy mi odradzali ten szpital, no ale od tamtego czasu to pewnie dużo się zmieniło.
PałkaZapałka
Tak, napisałam to wcześniej żeby najlepiej sprawdzić co trzeba brać i co można w danym szpitalu.Myślę, że nie tylko mój więc warto wcześniej sprawdzić jak jest tam gdzie będziecie rodziły, ja mam nadzieję, że do terminu porodu coś się zmieni
W ogóle jeśli macie swoją położna to zachęcam żeby ją dopytać co wg niej się przydaje. Ja do swojej napisałam czy lista na stronie szpitala jest aktualna i czy sama uważa z doświadczenia że coś powinnam wziąć dodatkowo
PałkaZapałka
Solec ma teraz super opinie więc właśnie dlatego się zdecydowalam tam, bo wiele osób sobie chwali opiekę nad kobietami i pomoc nad maluszkamiSzpitale same sobie ustalają. W Warszawie na żelaznej ciągle są porody rodzinne. Na Madalińskiego chyba już też, chociaż od niedawna.
PałkaZapałka, czemu Solec?
10 lat temu wszyscy mi odradzali ten szpital, no ale od tamtego czasu to pewnie dużo się zmieniło.
Ja narazie mam ciuszki poprane, butelkę muszę podjechać kupić bo teraz w kauflandzie promocja 25zl także muszę się wybrać. Spakuje się i przynajmniej nie będę się stresować że czegoś nie wezmę, czy będę musiała latać. Dzisiaj weszłam do pepco to wyprzedaże mają,, można trafić body za 5-7 zł, pajace,spodenki, czapkę kupiłam za 3zł , i wziełam dwie flanelowe pieluchy do szpitala, bo szwagierka mówiła że wołają aby np zważyć dziecko.O tak butelka z filtrem super pomysł, też już mam przygotowaną
Ale zrobiłam się senna czekam na męża dam mu obiadokolacje i do łóżeczka. Dobrze ze syn wychodzi z psem to już nie muszę się ciągnąć.
reklama
Patii_666
Super a na kiedy masz termin że już masz rzeczy poprane?Ja narazie mam ciuszki poprane, butelkę muszę podjechać kupić bo teraz w kauflandzie promocja 25zl także muszę się wybrać. Spakuje się i przynajmniej nie będę się stresować że czegoś nie wezmę, czy będę musiała latać. Dzisiaj weszłam do pepco to wyprzedaże mają,, można trafić body za 5-7 zł, pajace,spodenki, czapkę kupiłam za 3zł , i wziełam dwie flanelowe pieluchy do szpitala, bo szwagierka mówiła że wołają aby np zważyć dziecko.
Ale zrobiłam się senna czekam na męża dam mu obiadokolacje i do łóżeczka. Dobrze ze syn wychodzi z psem to już nie muszę się ciągnąć.