reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja też tak mialam, że kiedy wreszcie ten brzuszek mi się pokaże i to z bliźniakami w pierwszej pojedynczej ciąży wydaje mi się że miałam mniejszy brzuszek na tym etapie co teraz, ale stwierdzam że jeszcze będe wyglądać jak szafa 3 drzwiowa
ja zamówiłam sobie taka piżamę i okazała się za duża - ale to w sumie dużo za duża - ostatecznie zostawiłam bo stwierdziłam ze będzie na później :) aleee cały czas się zastanawiam jaki ten brzuch będzie na końcu i sama nie wiem czy mnie zaskoczy jego wielkość czy nie

reklama
Tu macie fajny wpis odnośnie metod przewidywania płci dzidziusia 😁 mimo to zawsze fajnie się pobawić 😁 mi w pierwszej ciąży nic się nie sprawdziło.. nie mogłam patrzeć na słodycze, wyglądałam świetnie a urodziła się córeczka, teraz mam kompletnie na odwrót i na 90% synuś 😊 jedyne co widzę to,że z małą miałam brzuch taki bardziej "rozlany", a teraz taki bardziej spiczasty

ja zamówiłam sobie taka piżamę i okazała się za duża - ale to w sumie dużo za duża - ostatecznie zostawiłam bo stwierdziłam ze będzie na później :) aleee cały czas się zastanawiam jaki ten brzuch będzie na końcu i sama nie wiem czy mnie zaskoczy jego wielkość czy nie
Też się nad tym zastanawiam :) - póki co po 4 miesiącach mam 2 kg na plusie, a brzuch już troszkę widać - chyba najbardziej wieczorami :)... ciekawa jestem czy to jest tak, że waga może nagle wystrzelić czy będzie stopniowo rosła 🤔. Nie mam jakiegoś wielkiego apetytu/zachcianek - jem porcje takie jak przed ciążą i się najadam :) Z dodatkowych pozytywów to jem o wiele mniej słodyczy niż przed ciążą, a teraz z kolei bardziej podchodzą mi owoce typu pomarańcze/mandarynki/jabłka :)

No właśnie różnie bywa z tą wielkością brzuszków u jednych kobiet 6 miesiąc to jak u niektórych 9 miesiąc.
Tak sobie teraz pomyślałam że jak moja ciążę max będą rozwiazywali 32-34 ciąży to może wielkość w sumie być taka jak może 40 tydzień normalnej ciąży pojedynczej znaczy się.

Też się nad tym zastanawiam :) - póki co po 4 miesiącach mam 2 kg na plusie, a brzuch już troszkę widać - chyba najbardziej wieczorami :)... ciekawa jestem czy to jest tak, że waga może nagle wystrzelić czy będzie stopniowo rosła 🤔. Nie mam jakiegoś wielkiego apetytu/zachcianek - jem porcje takie jak przed ciążą i się najadam :) Z dodatkowych pozytywów to jem o wiele mniej słodyczy niż przed ciążą, a teraz z kolei bardziej podchodzą mi owoce typu pomarańcze/mandarynki/jabłka :)
O to super🙂 mandarynki mniaaam nie wiem jak Tobie Wam mi się strasznie mandarynki kojarzą ze św Bożego Narodzenia z dzieciństwa.

No właśnie różnie bywa z tą wielkością brzuszków u jednych kobiet 6 miesiąc to jak u niektórych 9 miesiąc.
Tak sobie teraz pomyślałam że jak moja ciążę max będą rozwiazywali 32-34 ciąży to może wielkość w sumie być taka jak może 40 tydzień normalnej ciąży pojedynczej znaczy się.
Ja miałam bebzon jak na bliźniaki a w środku jeden rodzynek z waga 3838🤣, a ty? Bo ty już masz dziecko prawda.

reklama
U mnie raczej za wcześnie na czucie dzidziusia, ale dzisiaj pare razy zabolał mnie na kilka sekund brzuch na dole i tak pomyślałam, że to może maleństwo ale to chyba nie możliwe :))
mia05 ja powiem Ci ze tez tak myślałam że za wcześnie bo poczułam dokładnie takie pyk jak pęknięcie bąbelka tydzień czy półtora temu. Internety mi powiedziały ze to niemożliwe bo to był ok. 12 tydz. ale niedawno znowu to poczułam. Nie można tego uczucia do niczego porównać. A w pierwszej ciąży to ruchy poczułam dużo później i było to tak jakby ogonek rybki mnie gilgotał od wewnątrz 😉I bądź tu mądra 😁

Do góry