reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Wczoraj przyszla moja poducha ciazowa (wlasciwie kojec). Jest ogromna,- maz mowi ze to poduchol😉 zdziwilo mnie tylko ze na kartce dodali ostrzezenie ze jest dla kobiet od 20 tyg ciazy (ja w 15). Ciekawa jestem czemu.
Dziwne bardzo, ja spalam z poducha wcześniej niż 20tydz teraz mam mniejszy brzuch w sumie to nie mam brzucha i nie potrzebuje poki co ale pamiętam że ja bardzo lubiłam i napewno zaczynałam wcześniej i żadnej takiej informacji nie miałam od sprzedającego ciekawe 🕵️

W pl :) a później Pani doktor przyszła i powiedziała tylko "aha jednak zdrowa"

Dziewczyny jestem zalamana... Tyje w zawrotnym tempie... Nie obzeram się, nie jem aż takich głupot no dobra pozwoliłam sobie na pół princessy wczoraj bo mam problem z cukrem ze mi strasznie spada i muszę szybko zjesc coś mega słodkiego, a ogólnie nawet odmówiłam schabowego na rzecz zdrowego obiadu i tak jest codziennie, jem chleb pełnoziarniste, nie jem po 18 jem co 3h, a że słodyczy to cukierek /dwa dziennie i wiecie co? Tragedia poprostu tyje z dnia na dzień... Jeden dzień z princessa +0.5kg
To jest jakieś nienormalne jak tak dalej pójdzie znow wyląduje z +30 kg na końcówce... Wogole niewiem co się dzieje jest jakaś mama której tak równie Waga? Ja dodatkowo mam takie zaparcia ze chodze raz na tydzień do kibelka :/
To może przez te zaparcia bo jesz zdrowiej niż ja. Raz na tydzień to sobie nawet nie mogę wyobrazić moich biednych jelit. U mnie musi być minimum raz dziennie.

To może przez te zaparcia bo jesz zdrowiej niż ja. Raz na tydzień to sobie nawet nie mogę wyobrazić moich biednych jelit. U mnie musi być minimum raz dziennie.
Staram się, nieraz zdarzy się grzeszek wiadomo jestem tylko człowiekiem :) no tak biedne są i ciągle bola, jem owsianki, chleb razowy itp ale ciężko to idzie dlatego lekarz zalecił mi stosowanie leku... A ja się ogromnie mecze z tymi jelitami

Wczoraj przyszla moja poducha ciazowa (wlasciwie kojec). Jest ogromna,- maz mowi ze to poduchol😉 zdziwilo mnie tylko ze na kartce dodali ostrzezenie ze jest dla kobiet od 20 tyg ciazy (ja w 15). Ciekawa jestem czemu.
Masz ten kształt C? Ja muszę się ogarnąć i swoją zamówić. Jakoś się boje tak szybko kupić. W pierwszej ciąży już w 5 miesiącu kupiłam łóżeczko. Teraz jakoś bardziej się boje wszystkiego.

Masz ten kształt C? Ja muszę się ogarnąć i swoją zamówić. Jakoś się boje tak szybko kupić. W pierwszej ciąży już w 5 miesiącu kupiłam łóżeczko. Teraz jakoś bardziej się boje wszystkiego.
Nie bój się :) nie ma czego, przekonałam się, że jak w pierwszej ciąży kupowałam wszystko szybciej mimo, że mówili żebym nie kupowała bo zeby nie zapeszyć (😉) takie zabobony to wszystko było dobrze, w drugiej nic nie kupowałam bo się bałam a nawet bałam się o tym myśleć i było źle a teraz pierdziele kupuje od samego początku 😝 nie odmawiam sobie tej przyjemności, ma być dobrze i koniec :)
Mam taka ciekawostke ciągle mnie to zastanawia
Moja koleżanka zawsze marzyła o córeczce mowila, kilka lat no dosłownie z 7 ze bedzie mieć córeczkę i koniec. Miała nazbierane ubranek różowych bo starali się rok o dziecko i z tych marzen sobie tak zbierała. Na 1 usg powiedzieli jej, że będzie mieć chłopca no to ona była w szoku no ale wiadomo cieszyła się ale dalej nie mogła w to uwierzyć i wiecie ze suma sumarum urodzila dziewczynkę 😝 ciekawi mnie czy to o czym myślimy przyciągamy do siebie jakby, rozumiecie, musimy myślęc pozytywnie a to się nam spełni w życiu :) ja również od początku a nawet przed ciąża myslalam o córeczce i oglądałam tylko dla dziewvzynki ubranka i najprawdopodobniej będzie córeczka :)

Hej dziewczyny! Dopiero 14 tydzień a mnie tak bolą plecy w pracy że ledwo wytrzymuję... 😭 Też tak macie? Myślałam że problemy z plecami to w późniejszych tygodniach się zaczynają 😅 Mam możliwość iść od poniedziałku na zwolnienie, ale kierowniczka i mój partner chcą żebym została do końca miesiąca bo dostanę dodatkowe pieniądze za brak absencji... Ale ja już ledwo daję radę, pracuję na kasie i te plecy naprawdę niedługo pękną mi w pół. Co byście zrobiły na moim miejscu? Czekać i przemęczyć się jeszcze te kilka dni czy pieprzyć bonus? Wiem, że kasa na ziemi nie leży ale moje zdrowie też nie a wszyscy dookoła mówią że mam wytrzymać 😔 Dla mnie to jest straszna męka
Sama sobie kochana odpowiedziałaś. Kasa to tylko kasa. Liczysz się Ty i Twoj okruszek!

reklama
@magdula36 trzymam kciuki!

Bez stresów, mi przez noc się śniły takie głupoty! Przez tą moją panikę..
Lekarz do mnie przyjechał i mówi może rodzimy teraz będzie szybciej i hop mam córkę na rękach 😜🤣🤣
I tak chodziłam z tym dzieckiem 13 tc a ona była taka wielka haha 🤣🤣🤣

Troche ześwirowalam powiem szczerze, że to moje dziecko nie chciało się ruszać i rozważam czy nie iść do innego Gina tego omówić i od razu poszukać kości nosowej, może się dupskiem nie odwróci 😜🤣
Za 2 tygodnie wizyta u mojego Gina.
Moze świruje faktycznie.
Muszę się sama sprowadzić ma ziemię.

Kochane dziś wizytujące trzymam kciuki ❤️❤️❤️

@magdula36 o której godzinie?

Do góry