reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dzień dobry!

Nie nadrobiłam Was i nawet się nie podejmuję. Mam nadzieję, że od piątku same dobre wiadomości tu królują.
U nas chorowicie, za oknem jesień średniowiecza i nic mi się nie chce.

Ja laktator miałam i ręczny i elektryczny i elektryczny bardzo sobie chwalę. Ja głównie ściągałam dla starszaków, którzy o moje mleko się zabijali.

reklama
To chyba mieli po prostu pecha, bo ja znam wiele osób, które co roku się szczypią, moja mama od lat szczepi mojego dziadka i tatę i z tych osób nikt nie chorował na grypę od dawna...ja jako dziecko też byłam szczepiona co roku i nie wiedziałam co to jest grypa, w przeciwieństwie do moich rownieśników, którzy się nie szczepili i najmniejszy katar zaraz rozwijał się u nich w grypę w zastraszającym tempie...
Dokładnie, mógł być jakiś pech, coś poszło nie tak. Organizmy różnie reagują.

A ja zastanawiam się nad kupnem rzeczy używanych. W marcu będziemy zabierali się za wykańczanie naszego M no i gdzieś muszę szukać oszczędności. W necie można kupić łóżeczko, przewijak, ubranka. Wiadomo, trzeba będzie też kupić kilka nowych ciuszków ale wsrod używanych rzeczy też można znaleźć cuda.
Co o tym myślicie ?
ja już z doświadczenia wiem, że lepiej nie kupować za dużo ubranek, bo dziecko bardzo dużo dostaje od rodziny i dziadków 😊 jak zaszłam w ciążę z synem to kupiłam na początku dwie takie wielkie paki ubranek od dwóch mam i tak naprawdę za 350zł miałam całą szafę ubranek od 56 do 86cm, ubranka były w bardzo dobrym stanie i były różne, bo i bodziaki i śpiochy i spodnie różne, koszule, bluzeczki, dosłownie wszystko i to markowe jak Zara, next, h&m itd, także ja absolutnie polecam kupić ubranka używane :) 👍 do tego kupowałam też bujak używany i mate do zabawy, wózek 3w1 mieliśmy od siostry męża, fotelik dostaliśmy od teściów, a łóżeczko od moich rodziców, więc została tylko drobnica do kupienia i ja wcale majątku nie wydałam :) teraz przyjdzie mi tylko kupić łóżeczko, drugą szafę, ubranka jeśli będzie córka i takie pierdółki jak butelki, smoczki, pieluszki tetrowe itp :)

Kochana, ja mam prawo jazdy 10lat, a parkuje tak, żebym nie miała problemu z wyjazdem, do dziś nie umiem parkować tyłem między autami :D Chociaż mój mnie ostatnio uczy i coraz lepiej mi to idzie hihi
Ja prawko mam od 8 lat i wolę zaparkować tyłem i wyjeżdżać później przodem niż cofać przy wyjeżdżaniu [emoji6]

Kochana, ja mam prawo jazdy 10lat, a parkuje tak, żebym nie miała problemu z wyjazdem, do dziś nie umiem parkować tyłem między autami :D Chociaż mój mnie ostatnio uczy i coraz lepiej mi to idzie hihi
Mam dokładnie tak samo! Zdałam za 1 razem i jeżdżę bezwypadkowo 16 lat ale parkowanie leży. Tzn niby parkuje ale to nie jest ten poziom z którego byłabym zadowolona i zawsze mam mniejszy samochód żeby mi było łatwiej.

Przede wszystkim do szczepienia trzeba być absolutnie zdrowym, nawet warto badania krwi wcześniej zrobić, żeby wykluczyć infekcję.
O tak popieram ja mojemu małemu robiłam morfologie przed Odra świnka różyczka, najbardziej bałam się tej szczepionki i tylko liczyłam że ja odwołam, ale miał morfologie super.. 🤔😜 Wiem że piszecie o grypie, ale myślę że u dzieci też warto wykonać przed szczepieniem ..

Hej Dziewczyny! Nie nadrobię! Taki przemiał! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja miałam mega ciężki weekend. Zero sił, ciągłe mdłości, młody dziś znów katar, w pracy mam zapierdziel. Będzie wesoło. Mnie znów gardło boli.
Widziałam, że jakieś historie z mężami były, mój całe szczęście ogarnia życie i nie tylko bo byśmy teraz pomarli z głodu i brudu.
Też historie o prawie jazdy, powiem Wam, że zdałam za 1 razem bez żadnych lekcji dodatkowych, jakiś totalny fart, już 10 lat jeżdżę, ale ciągle jakoś niepewnie się czuję. Zamierzamy zmienić auto i właśnie do decyzji czy suv czy kombi.

reklama
Cześć dziewczyny ☺ Ja przez weekend zazwyczaj jestem wyłączona, poświęcam go w 100% mężowi i rodzinie, ale nadrabiam Was w miarę możliwości☺ Wszystkim mamą wizytującym życzę wszystkiego najlepszego i trzymam kciuki, żeby Wasze kruszynki były zdrowe 😘

Co do seksu ja mam większe libido, ale mam obawy trochę, niby nie pytałam mojego lekarza, jakoś zapomniałam o tym, ale mówił, że wszystko jest dobrze, więc nie wspominał, że nie mogę 😄 W sumie z mężem przełamałam się, ale potem myślę czy wszystko będzie dobrze i tak się miotam, ale jak przyjdzie ,,chcica'' to nie będzie zmiłuj 😄 mąż i tak się obchodzi ze mną jak z jajkiem i to nie tylko w łóżku 😄

Co do szczepień, ja szczepiłam się co roku przeciwko grypie, mój lekarz powiedział, że on zazwyczaj nie namawia, ale też uważa, że teraz przy koronie to można i jak uda mi się dorwać szczepionkę to mogę się zaszczepić, tylko ludzie tak głupieją z tymi szczepionkami, jak co roku były apele żeby się szczepić, to w tym roku w aptekach nie ma szczepionek... stwierdziłam, że jak uda się to się zaszczepię, jak nie to trudno, na szczęście mam ten komfort, że nie przebywam w skupiskach ludzi, więc może jakoś przetrwam tą zimę

Wyprawka to dla mnie kosmos, to moje pierwsze dziecko, więc nie mam pojęcia co potrzeba, co kupić, na szczęście łóżeczko będę miała od siostry męża, tylko je odświeżyć, no i też ma dużo ubranek po swoich synkach, więc też powiedziała, żebym sobie powybierała co chcę i wzięła... co prawda nie znam płci ale w pierwszych miesiącach to nie ma aż takiego znaczenia czy będzie nosić ubranka dla chłopca czy dla dziewczynki, niektóre zresztą są uniwersalne 😉 a tak jak wcześniej było powiedziane dziecko tak szybko rośnie

To się rozpisałam dzisiaj 😄 ale mam jeszcze jedno pytanie dziewczyny powiedzcie jak według Was mam liczyć tydzień ciąży, bo z pierwszego usg wyszła data 20.04 i dziś powinno być 12 tydzień 6 dzień, zaś na ostatnim usg wyszedł termin 15.04 i dziś powinno być 13 tydzień 4 dzień..mój ginekolog powiedział, że termin między 15,a 20 kwietnia, na usg powiedział że jest tak około 12 tydzień 4 dzień, a średnia wychodziła 13 tydzień no i już zgłupiałam, co myślicie o tym?

Do góry