reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Powiedzcie mi, chodzicie w butach na wysokim obcasie? Ja praktycznie wcale, chyba, że jakaś okazja (wesele itp). Za miesiąc mam chrzciny i wypadałoby jakoś wyglądać, a wiadomo, że w takim butach to od razu +5 do wyglądu 😅 Ogólnie i bez ciąży nie bardzo umiem chodzić, zaraz nogi bolą ale raczej będę siedzieć więc powinno być ok tylko czy nie zaszkodzi?
Ja bardzo lubię buty na obcasie, platformie, koturnie ale teraz na codzień celuję w wygodę ale na wyjścia jak najbardziej obcas, szpilka itd. W poprzedniej ciąży też miałam kilka okazji by założyć eleganckie ciuszki i buty i nic się nie działo ale mi nie puchły wcale stopy a kręgosłup zaczął dawać niedługo przed porodem.
Wszystko zależy od tego jak się czujesz, jeśli nie jesteś przekonana do obcasów albo zmagasz się z jakimiś dolegliwościami to przy dzisiejszym wyborze napewno znajdziesz super eleganckie wygodne płaskie buty.

I nie dostanę l4 muszę czekać na wizytę do 20 listopada , albo dzwonić do ogólnego , wizyty mi nie przełożą bo jest pandemia :(
Szukaj innego ginekologa, ale podobno internista może wystawić. Nie mówię, że na stałe zmiana gina, ale skrzynek Tobie dźwigać nie można. I cały czas stać też! No co za konował!
Dokładnie tak, suszarka elektryczna to jest to co trzeba mieć :) gorzej jak masz, a później nagle się zepsuje, tak jak teraz u mnie :D suszy, ale bęben sie nie kręci. Pasek się zerwał, dzisiaj mąż ma iśc do sklepu czy dorobią. Jak nie to chyba będę musiała szukać drugiej. Ręczniki chciałam wyprać, ale nie wypiorę, bo nie wysuszę, pościel tak samo. Ciuchy rzadko suszę, bo się jednak niszczą, chyba że nie chce mi się naprawdę wieszać. Za to skarpetki, majtki i tego typu drobnicę to suszę w suszarce. Błoto, chlapa mi nie straszna, bo wszystko można wyprać i od razu wysuszyć.
Mam już drugą przez ostatnie 10 lat i nic mi się nie niszczy 🤔 teraz mam z Samsunga.

Laktator kupiłam dopiero przy małej. Nasciagalam mleka tyle, że zaczęłam oddawać do banku. Teraz jeszcze dokupiłam podgrzewacz. Jak już odstawiam maleńką, to myślę, że jest to dobry zakup. Mieści się do niego bbox z mlekiem i nie muszę biegać po nocy. Budzi mi się raz 😄

Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu 😊
Ja o wyprawce jeszcze nie myślę. Myślę natomiast o organizacji budżetu na ten cel, tak aby to miało ręce i nogi. Kumpela, która jest świeżo upieczoną mamą zadeklarowała pomoc. Pewnie to co można kupię używane.
Pralko-suszarkę mam. Jestem bardzo zadowolona. Miałam wątpliwości bo naczytałam się, że tylko osobne urządzenie ma sens itd. Mieszkam w blokach więc oddzielna suszarka nie wchodziła w grę. I po raz kolejny okazało się, że te opinie z internetu można sobie o tyłek potłuc 😄 Urządzenie jest genialne!
@Tulcia czekamy na poimprezową relację 😊
Miłego dnia 😘

Ja znam kilka osób co krótko po szczepionce tak się pochorowali, że ja chyba zrezygnuje. Zwłaszcza w czasach pandemii. To Oczywiście tylko moje zdanie.
To chyba mieli po prostu pecha, bo ja znam wiele osób, które co roku się szczypią, moja mama od lat szczepi mojego dziadka i tatę i z tych osób nikt nie chorował na grypę od dawna...ja jako dziecko też byłam szczepiona co roku i nie wiedziałam co to jest grypa, w przeciwieństwie do moich rownieśników, którzy się nie szczepili i najmniejszy katar zaraz rozwijał się u nich w grypę w zastraszającym tempie...

Szukaj innego ginekologa, ale podobno internista może wystawić. Nie mówię, że na stałe zmiana gina, ale skrzynek Tobie dźwigać nie można. I cały czas stać też! No co za konował!

Mam już drugą przez ostatnie 10 lat i nic mi się nie niszczy 🤔 teraz mam z Samsunga.

Laktator kupiłam dopiero przy małej. Nasciagalam mleka tyle, że zaczęłam oddawać do banku. Teraz jeszcze dokupiłam podgrzewacz. Jak już odstawiam maleńką, to myślę, że jest to dobry zakup. Mieści się do niego bbox z mlekiem i nie muszę biegać po nocy. Budzi mi się raz 😄
Ogólny tez wystawi :)

Boze nigdy wiecej(co roku tak mowie;)) takich imprez,ale teraz w ciazy to juz wogole ciezko,sama ograniala 6 dzieci w wieku od 4 do 10.nie zapraszalam rodzicow bo przez korone nie mozna duzych imprez robic,ale dobrze wyszlo bo bym musiala robic zarcie salatki skakac kolo nich a tak to dzieci jakos latwiej ogarnac.dzieci nie chialy isc do domu wiec mysle ze sie podobalo,atrakcje skonczyly mi sie po 1.5h,zapomnialbym o ciescie i swieczkach,na koniec mi sie przypomnialo.Teraz w domu wyglada jakby ktos puscil bombe,ja leze a syn sprzata bo on nie lubi syfu
No to nieźle, tak to właśnie jest z imprezami...zwłaszcza jak jeszcze samej trzeba ogarnąć przed i po to lipa straszna :(

reklama
Do góry