reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Moja gin mowila ze jezeli ktos bral przed ciaza to moze brac max. do konca 1 trymestru- takie sa wytyczne u nas w Polsce, diabetolog to samo. Nie zaczyna sie tego brac w ciazy. Ale w Anglii podobno cala ciaze prowadza na metforminie i u nas podobno po cichu tez tak robia niektorzy lekarze. Chodzi o to ze ta metformina ma kat. B w zakresie bezpieczenstwa w ciazy i ptgin uwaza ze za malo danych zeby ja rekomendowac na cala ciaze. Tak przynajmniej czytalam
No wlasnie jeden jakis gin. profesor kolezanki z Pl powiedzial zeby brac bo w uk sie bierze,a w pl odstawia.inny tu w uk mowi ze nie trzeba,drugi zebym brala bo mi moze skoczyc cukier i badz tu madry.a bierzesz przez pcos?

reklama
No wlasnie jeden jakis gin. profesor kolezanki z Pl powiedzial zeby brac bo w uk sie bierze,a w pl odstawia.inny tu w uk mowi ze nie trzeba,drugi zebym brala bo mi moze skoczyc cukier i badz tu madry.a bierzesz przez pcos?
Nie, w poprzedniej ciazy zakonczonej poronieniem zdiagnozowano u mnie cukrzyce typu 2 (przedciazowa).

reklama
Do góry